IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Iv_max - Те хубаво да разрешат на Иран да притежава оръжие, доста държави притежават оръжие. Тях ги притеснява че онези не си падат по притежанието а по използването, те са доказали че като притежават оръжие най ги е страх да го оставят да ръждясва. Не знам как си го представяш те да притежават термоядренно оръжие и да го изпозват и САЩ пък да са съгласни, по скоро някой у нас наистина ще спечели от националната диария отколкото това да стане. Въпрос на развито въображение. Русия няма грам интерес от мир сред арабите и те да помпят и продават повече петрол, за нея е интересно кладенците да горят, тръбите към рафинериите да са на парчета. Така ми изглежда на мен отстрани. Самите американци стоят на една яка бомба и ако по планетата се случат силни експлозии като нищо може да ги засегнат пряко и яко.
    Кой го е използвал оръжието? И къде? как са го доказали?

    ..кво означава разрешат бе човек...?))) Много сте...как да кажа....да не казвам) Даже не се усещате...ние кво в дикатура ли живеем....ако искаме да пръднем САЩ трябва да питаме ли? Кво стана със суверинитета....демократичните ценности....

    Страх ги е знаеш ли от кво...например днес дето Израел уби 30 човека...протестиращи че Израел анексира палестински територии и САЩ откриват посолство в ерусалим...да няма кой да им отвърне.

    Кой ви проми мозъка да не мое да мислите бе....

    Можеш ли сега да затвориш очи...и да си представиш Русия да убие 20-30 човека протестиращи в Крим? Кво ще кажеш ти ....тогава...и кво казваш сега...когато Израел без референдум или квото и да е...присвои територии на палестина...редовно избива хора...населва тея територии с евреи...сега иска да вземе цял ерусалим...и днес на границата застрелва 20-30 човека...

    Ще ти излезе пяна на устатата да говориш Русия кво зло е.....що сега не говориш?

    Ква е разликата между Крим...и сега ситуацията? Ти къде си твоето будно съзнание да каже....чакай бе що не се наложат санкции на Израел?

    при все че даже сега Европа също не одобрява това което се случва в ерусалим...нито ООН...кво става с ООН? Къде е ООН?

    Щели да притежават термоядрено оръжие и щели да го използват против САЩ...ти въобще мозък имаш ли? Кой луд ще изтреля ракета против САЩ още повече ядрена...при положение че САЩ имат 1000 пъти повече атомни бомби? Заплахата коя е...че САЩ се опасяват да не бъдат нападнати...или че ги е страх ако те нападнат Иран да не отвърне? Ами що ше нападат Иран....кво трябва да им дреме на тях.

    дали осъзнаваш колко си зомбиран?

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

      Ив-макс, не можеш да обвиняваш американците за всичко. Те си пазят интересите. Въпрос на преценка е с кой искаш да търгуваш. А колкото до стоката на ЗТЕ - ми работата е там, че не продават тяхна, китайска стока, която е боклук, ами продават американска. И нещо много важно пропускате. Санкциите на САЩ важат само в САЩ. Никой никого не кара насила да ги спазва.
      Ама велика държава сте? Ами използвайте собствени технологии тогава?
      Нямате нужните технологии? Че каква велика държава сте тогава?

      Н другия ти въпрос за лобиращия - не е виновен путин. В САЩ има закон за лобизма.
      Даже не знам защо задаваш такъв въпрос? Имàл пари - дàл...


      Бе чудя се защо са му на Иран американски технологии? Те са врагове, да използват руски такива или китайски... нали са им приятели?
      Всичко е стока, когато го купуваш. Китайците купуват чипове, правят телефони, продават телефони. Когато спираш чиповете за Китай, скапваш американски продажби. Те могат и от Корея да купуват, обаче. Корея няма търкане с Иран и, по някое време, Тръмпоният се усеща, че , основно, е преебал своите... и после, „ние с Китай работим зте да се върне на пазара”. Сега, то се знае, предпочита се Епъл да удвои и утрои но, китайците поначало са „малко по-евтини”... и някой гризва дръвцето. Изобщо, санкциите им са като да се гръмнат в крака за отпуска, калпава работа.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

        Това не е ли доста емоционално? Не става дума за престъпници, просто - ако търгуваш с Иран, няма да търгуваш с нас. Ако това е проблем за други компании, показва само че САЩ им е много по-важен от Иран.
        Не разбрах как точно проамериканско правителство ще им ебе майката съвсем. По света има доста проспериращи проамерикански държави, но нито една проруска. Самият модел на руската зависимост е такъв - от пиратски, колониален тип, както някогашните колонии - метрополията изсмуква колониите. Само дето в случая с руските колонии не са суровинни източници, а на пари и монополни продажби на енергийни суровини.
        Не разбра...щото ако някога разбереш няма и да напишеш това.

        Естественно че САЩ е важен щат не щат за всички други след като долара е резервна валута.
        И закона не е...ако търгуваш със Иран няма да търгуваш със нас...а е ако търгуваш със Иран плащаш глоба или затвор в САЩ.

        Уморен съм от липса на елементарна мисъл у някой от вас. Наративи...наративи наративи.

        Ок. Прав си.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

          Бе време е светът да наложи санкции на САЩ.Да не могат да пътуват и никаква търговия с тях да ги видим.И собствеността им да бъде конфискувана по целия свят.
          Е нема нужда де!
          Те вече сами изтеглиха студентите си от реномираните тулски и воронежки селскостопански университети, продадоха летните си вили и дачи в сочи, а яхтите им, които до сега стояха по пристанищата на мурманск и владивосток, преместиха в Монако и Флорида.
          По-трудно е с комуналките, които си бяха понакупили в масквабад и ленинград, заради прекалено високите цени, които им искат, но пък от волгите, масквичите и ладите се отърваха сравнително лесно с обяви в кантакте.
          За съжаление, пиндосите ще трябва да се простят с всичките си натрупани спестявания в рублета, които предвидливо държаха в сбербанк и втб, както и с акциите си във всички отбори от рушката висша лига, където перяха пари.
          Нека им!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

            Големи престъпници са тея ZTE....страшна работа....до къде стигнахме..само се замисли. Да си престъпник щото искаш да си продаваш стоката. Тъжното и смешното е че ти сега стоиш и до токова си свикнал със санкциите че вече са ти внушили че това е голямо престъпление . Оня ден и българин - прост служител американците искаха да осъдят щото бил тръгувал с еди кво си... Значи САЩ си правят някакъв закон...и цял свят се върти около тях и стават престъпници....щото те били решили да санкционират някое правителство и държава дет не им играе по свирката с надеждата хората вътре да им се ебе майката ....и да свалят сами правителството и да докарат друго демократично - про американско и тогава да им се ебе майката съвсем.

            Нищо че си на принципа и лайно да е....американско да е....помисли си само в къв свят живееш. С толкова промит мозък че трябва да си съгласен с това което ти внушават по телевизията. Че чак престъпник ще станеш...все едно си застрелял 20 човека в училище кат в щатите....

            Значи ебахти гадната държава тая Иран....че трябва да я санкционираме 20 години и после да викаме...ама вижте...как правителстовото е виновно че нямат силна икономика и нямали технологии. Строя е виновен. Режима е виновен. Даже и ракети за отбрана не можеш да правиш.....трябва да си гол и да не може да се съпоритвляваш за да може ако реши Израел или Щатите...да те научи как се прави демокрация да не им вземеш пък случайно да им свалиш някой самолет. Ако искаш да се защитиш - санкции. Така се прави нали?

            Чакай бе...кой е по човек? Някой американец или някой иранчанин? Занчи американците с политиката си застрашават националната сигурност на целия свят...ама това е демократично...но ако вземе някой и той да иска да има оръжие...това вече нарушава американските интереси и айде санкции. И веднага след това думата демокрация. Неразривна част от санкциите.

            И сега аз дали съм пристрастен към Иран може и тоя момент да има ( поне повече от колкото към русия ) ....но това че тея работи ме дразнят...а теб те кефят кво означава? Че аз съм русофил..путинофил.....пък ти си демократ ли? Значи националния интерес не може да е важен само за една страна...а всички други демократично да се съгласяват с положението пич. Щото това е диктатурата против която ти скачаш. Ако не се усещаш.
            Ив-макс, не можеш да обвиняваш американците за всичко. Те си пазят интересите. Въпрос на преценка е с кой искаш да търгуваш. А колкото до стоката на ЗТЕ - ми работата е там, че не продават тяхна, китайска стока, която е боклук, ами продават американска. И нещо много важно пропускате. Санкциите на САЩ важат само в САЩ. Никой никого не кара насила да ги спазва.
            Ама велика държава сте? Ами използвайте собствени технологии тогава?
            Нямате нужните технологии? Че каква велика държава сте тогава?

            Н другия ти въпрос за лобиращия - не е виновен путин. В САЩ има закон за лобизма.
            Даже не знам защо задаваш такъв въпрос? Имàл пари - дàл...


            Бе чудя се защо са му на Иран американски технологии? Те са врагове, да използват руски такива или китайски... нали са им приятели?

            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

              Това не е ли доста емоционално? Не става дума за престъпници, просто - ако търгуваш с Иран, няма да търгуваш с нас. Ако това е проблем за други компании, показва само че САЩ им е много по-важен от Иран.
              Не разбрах как точно проамериканско правителство ще им ебе майката съвсем. По света има доста проспериращи проамерикански държави, но нито една проруска. Самият модел на руската зависимост е такъв - от пиратски, колониален тип, както някогашните колонии - метрополията изсмуква колониите. Само дето в случая с руските колонии не са суровинни източници, а на пари и монополни продажби на енергийни суровини.
              Бе време е светът да наложи санкции на САЩ.Да не могат да пътуват и никаква търговия с тях да ги видим.И собствеността им да бъде конфискувана по целия свят.

              Коментар


              • Iv_max - Те хубаво да разрешат на Иран да притежава оръжие, доста държави притежават оръжие. Тях ги притеснява че онези не си падат по притежанието а по използването, те са доказали че като притежават оръжие най ги е страх да го оставят да ръждясва. Не знам как си го представяш те да притежават термоядренно оръжие и да го изпозват и САЩ пък да са съгласни, по скоро някой у нас наистина ще спечели от националната диария отколкото това да стане. Въпрос на развито въображение. Русия няма грам интерес от мир сред арабите и те да помпят и продават повече петрол, за нея е интересно кладенците да горят, тръбите към рафинериите да са на парчета. Така ми изглежда на мен отстрани. Самите американци стоят на една яка бомба и ако по планетата се случат силни експлозии като нищо може да ги засегнат пряко и яко.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                  Големи престъпници са тея ZTE....страшна работа....до къде стигнахме..само се замисли. Да си престъпник щото искаш да си продаваш стоката. Тъжното и смешното е че ти сега стоиш и до токова си свикнал със санкциите че вече са ти внушили че това е голямо престъпление . Оня ден и българин - прост служител американците искаха да осъдят щото бил тръгувал с еди кво си... Значи САЩ си правят някакъв закон...и цял свят се върти около тях и стават престъпници....щото те били решили да санкционират някое правителство и държава дет не им играе по свирката с надеждата хората вътре да им се ебе майката ....и да свалят сами правителството и да докарат друго демократично - про американско и тогава да им се ебе майката съвсем.

                  Нищо че си на принципа и лайно да е....американско да е....помисли си само в къв свят живееш. С толкова промит мозък че трябва да си съгласен с това което ти внушават по телевизията. Че чак престъпник ще станеш...все едно си застрелял 20 човека в училище кат в щатите....

                  Значи ебахти гадната държава тая Иран....че трябва да я санкционираме 20 години и после да викаме...ама вижте...как правителстовото е виновно че нямат силна икономика и нямали технологии. Строя е виновен. Режима е виновен. Даже и ракети за отбрана не можеш да правиш.....трябва да си гол и да не може да се съпоритвляваш за да може ако реши Израел или Щатите...да те научи как се прави демокрация да не им вземеш пък случайно да им свалиш някой самолет. Ако искаш да се защитиш - санкции. Така се прави нали?

                  Чакай бе...кой е по човек? Някой американец или някой иранчанин? Занчи американците с политиката си застрашават националната сигурност на целия свят...ама това е демократично...но ако вземе някой и той да иска да има оръжие...това вече нарушава американските интереси и айде санкции. И веднага след това думата демокрация. Неразривна част от санкциите.

                  И сега аз дали съм пристрастен към Иран може и тоя момент да има ( поне повече от колкото към русия ) ....но това че тея работи ме дразнят...а теб те кефят кво означава? Че аз съм русофил..путинофил.....пък ти си демократ ли? Значи националния интерес не може да е важен само за една страна...а всички други демократично да се съгласяват с положението пич. Щото това е диктатурата против която ти скачаш. Ако не се усещаш.
                  Това не е ли доста емоционално? Не става дума за престъпници, просто - ако търгуваш с Иран, няма да търгуваш с нас. Ако това е проблем за други компании, показва само че САЩ им е много по-важен от Иран.
                  Не разбрах как точно проамериканско правителство ще им ебе майката съвсем. По света има доста проспериращи проамерикански държави, но нито една проруска. Самият модел на руската зависимост е такъв - от пиратски, колониален тип, както някогашните колонии - метрополията изсмуква колониите. Само дето в случая с руските колонии не са суровинни източници, а на пари и монополни продажби на енергийни суровини.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

                    Ето това е най-важното в поста ти.

                    Миналата седмица...излезе една новина че някакъв адвокат на Путин бил взел няколко милиона....да осигурява връзка с Путин...и да лобира за бизнес....и английските медии го заклеймиха че бил подставено лице за парите на путин. Кво мислиш...путин виновен ли е за това?

                    Това сега да не би корупция да го наричаш?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                      Ти прочети ли защо има наложени санкции над тази фирма?

                      ZTE са изнасяли американски технологии за Иран заобикаляйки ембаргото. При което САЩ завежда дело срещу тях и те се признават за виновни (фирмата, а не целия Китай). И част от наказанието е американски фирми да не търгуват конкретно с тази китайска фирма (а не с целия Китай). При което тази фирма затваря, щото някои части ги купува от САЩ и сега повече не може да ги купува от там. Щото американските фирми ги е страх да им продават, да не ги подгонят и тях.
                      Големи престъпници са тея ZTE....страшна работа....до къде стигнахме..само се замисли. Да си престъпник щото искаш да си продаваш стоката. Тъжното и смешното е че ти сега стоиш и до токова си свикнал със санкциите че вече са ти внушили че това е голямо престъпление . Оня ден и българин - прост служител американците искаха да осъдят щото бил тръгувал с еди кво си... Значи САЩ си правят някакъв закон...и цял свят се върти около тях и стават престъпници....щото те били решили да санкционират някое правителство и държава дет не им играе по свирката с надеждата хората вътре да им се ебе майката ....и да свалят сами правителството и да докарат друго демократично - про американско и тогава да им се ебе майката съвсем.

                      Нищо че си на принципа и лайно да е....американско да е....помисли си само в къв свят живееш. С толкова промит мозък че трябва да си съгласен с това което ти внушават по телевизията. Че чак престъпник ще станеш...все едно си застрелял 20 човека в училище кат в щатите....

                      Значи ебахти гадната държава тая Иран....че трябва да я санкционираме 20 години и после да викаме...ама вижте...как правителстовото е виновно че нямат силна икономика и нямали технологии. Строя е виновен. Режима е виновен. Даже и ракети за отбрана не можеш да правиш.....трябва да си гол и да не може да се съпоритвляваш за да може ако реши Израел или Щатите...да те научи как се прави демокрация да не им вземеш пък случайно да им свалиш някой самолет. Ако искаш да се защитиш - санкции. Така се прави нали?

                      Чакай бе...кой е по човек? Някой американец или някой иранчанин? Занчи американците с политиката си застрашават националната сигурност на целия свят...ама това е демократично...но ако вземе някой и той да иска да има оръжие...това вече нарушава американските интереси и айде санкции. И веднага след това думата демокрация. Неразривна част от санкциите.

                      И сега аз дали съм пристрастен към Иран може и тоя момент да има ( поне повече от колкото към русия ) ....но това че тея работи ме дразнят...а теб те кефят кво означава? Че аз съм русофил..путинофил.....пък ти си демократ ли? Значи националния интерес не може да е важен само за една страна...а всички други демократично да се съгласяват с положението пич. Щото това е диктатурата против която ти скачаш. Ако не се усещаш.

                      Коментар


                      • mathematician - самите чипове които се поставят в процесорите идват винаги и само от САЩ, а дизайна - какво ще прави могат да го правят доста фирми и Интел не си правят те чиповете. Става въпрос за неща с размери милионни части от милиметъра в тези чипове и как се правят такива неща с наличните технологии в момента аз не знам и дори съм сигурен че не може. Обаче чипове има, някой някъде ги прави и тези които ги вкарват в процесори знаят как да се свържат с него. Дори съм сигурен че технологията не е на американците а те са нещо като слуги - обслужващ персонал, а този някой може да си избере да му служат и от Зимбабве и американците кьорав чип няма да направят.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                          Хал хабер си нямам ,кой какви процесори произвежда,на кого ги продава и защо...Но в едно съм почти 100% сигурен...Тръмп го интересува загубата на работни места в Китай,точно толкова,колкото го интересува подземния живот на мравките...Тръмп се е сетил,или някой му е прошепнал на уше,че може да последва реципрочен отговор и той да доведе до загубата на много повече работни места в САЩ...И този някой се е съгласил,че ако САЩ преосмислят решението си , Тръмп да излезе и да обяви пред широката общественост,каквото му душа сака....
                          Ето това е най-важното в поста ти.

                          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

                            Хал хабер си нямам ,кой какви процесори произвежда,на кого ги продава и защо...Но в едно съм почти 100% сигурен...Тръмп го интересува загубата на работни места в Китай,точно толкова,колкото го интересува подземния живот на мравките...Тръмп се е сетил,или някой му е прошепнал на уше,че може да последва реципрочен отговор и той да доведе до загубата на много повече работни места в САЩ...И този някой се е съгласил,че ако САЩ преосмислят решението си , Тръмп да излезе и да обяви пред широката общественост,каквото му душа сака....
                            Ти прочети ли защо има наложени санкции над тази фирма?

                            ZTE са изнасяли американски технологии за Иран заобикаляйки ембаргото. При което САЩ завежда дело срещу тях и те се признават за виновни (фирмата, а не целия Китай). И част от наказанието е американски фирми да не търгуват конкретно с тази китайска фирма (а не с целия Китай). При което тази фирма затваря, щото някои части ги купува от САЩ и сега повече не може да ги купува от там. Щото американските фирми ги е страх да им продават, да не ги подгонят и тях.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                              Положението в тоя сектор е много шантаво.

                              Повечето процесори за телефони се дизайнват от английска фирма - ARM. Плащаш си такси на тая фирма - тя ти дава спецификацията на някъв процесор с някви модули вътре - примерно 2 ядра, 3G, 4G, Wi-Fi, Bluetooth, etc. И ти си произвеждаш такъв процесор, за който си купил лиценз. На друг производител дава лиценз за леко различен процесор с други модули вътре - примерно 4 ядра, 5G, пр.

                              Доколкото знам Самсунг са нещо като привилигирован партньор - демек плащат една камара пари, за да имат достъп до почти всички "тайни" на ARM. Тея от ARM щяха да правят собствени линии за производство на техните си процесори, ама не знам до къде стигнаха с идеята си.

                              Един от най-големите производители на такива процесори са американската фирма Qualcomm и една друга Broadcom. Тея последните уж са американци, ама всичко се произвежда в Азия, клиентите в Азия, главния им офис в Азия (Сингапур), ама иначе фирмата американска. Тръмп като почна да ги критикува те го удариха на патриотизъм и си преместиха главния офис в САЩ. Може и там да плащат данъци вече.

                              Щяха да се купуват/сливат тея двете, ама накрая кво стана не знам. Май и затова си преместиха главния офис/регистрацията в САЩ, за да могат да купят другите. Абе омотана история.

                              Абе идеята е че ноу хаото се държи от англичани, производството и мениджемнта от американци, а производствените мощности и клиентите са в Азия.

                              С малки изключения както каза колегата, че някои азиатски производители са си закупили и те лиценз.

                              А иначе Интел си държат производствените мощности главно в САЩ, с някои изключения. И те си правят дизайна и производството.
                              Хал хабер си нямам ,кой какви процесори произвежда,на кого ги продава и защо...Но в едно съм почти 100% сигурен...Тръмп го интересува загубата на работни места в Китай,точно толкова,колкото го интересува подземния живот на мравките...Тръмп се е сетил,или някой му е прошепнал на уше,че може да последва реципрочен отговор и той да доведе до загубата на много повече работни места в САЩ...И този някой се е съгласил,че ако САЩ преосмислят решението си , Тръмп да излезе и да обяви пред широката общественост,каквото му душа сака....

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                И това ще е до време. Ще се преориентират. И едните, и другите. И как да експортират, и/или и/ как изобщо да минат без американска технологив... Само да си даваше сметка Тръмпоний, колко работни места в САЩ се закриват с тези санкции...
                                Положението в тоя сектор е много шантаво.

                                Повечето процесори за телефони се дизайнват от английска фирма - ARM. Плащаш си такси на тая фирма - тя ти дава спецификацията на някъв процесор с някви модули вътре - примерно 2 ядра, 3G, 4G, Wi-Fi, Bluetooth, etc. И ти си произвеждаш такъв процесор, за който си купил лиценз. На друг производител дава лиценз за леко различен процесор с други модули вътре - примерно 4 ядра, 5G, пр.

                                Доколкото знам Самсунг са нещо като привилигирован партньор - демек плащат една камара пари, за да имат достъп до почти всички "тайни" на ARM. Тея от ARM щяха да правят собствени линии за производство на техните си процесори, ама не знам до къде стигнаха с идеята си.

                                Един от най-големите производители на такива процесори са американската фирма Qualcomm и една друга Broadcom. Тея последните уж са американци, ама всичко се произвежда в Азия, клиентите в Азия, главния им офис в Азия (Сингапур), ама иначе фирмата американска. Тръмп като почна да ги критикува те го удариха на патриотизъм и си преместиха главния офис в САЩ. Може и там да плащат данъци вече.

                                Щяха да се купуват/сливат тея двете, ама накрая кво стана не знам. Май и затова си преместиха главния офис/регистрацията в САЩ, за да могат да купят другите. Абе омотана история.

                                Абе идеята е че ноу хаото се държи от англичани, производството и мениджемнта от американци, а производствените мощности и клиентите са в Азия.

                                С малки изключения както каза колегата, че някои азиатски производители са си закупили и те лиценз.

                                А иначе Интел си държат производствените мощности главно в САЩ, с някои изключения. И те си правят дизайна и производството.
                                Last edited by mathematician; 14.05.2018, 12:50.

                                Коментар

                                Working...
                                X