IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Iv_max - нямам идея от къде ти идва наум да те занимават толкова много руснаците и американците, имам познати и от двете страни и то много. Познавам висши военни руснаци и американци и до сега кьорава разлика не съм открил, как да открия като то няма и те са като близнаци по отношение на национализма им и самочуствие. Американците са само по рутинирани в тези неща, но не може да се каже че руснаците им отстъпват. Мога да кажа че руснаците с височайша готовност се втурват да им слугуват и дори ми е ставало неудобно за тях представи си. И какво ми ги хвалиш, познавам българи които струват колкото две дузини от тях без да си кривя душата и да съм пристрастен.
    По принцип всички имперски държави притежават арогантно и напоследък малограмотно население. Англичани, Германци, Руснаци, Американци, Французи. Не всички, но повечето мачкат и газят малките народи. С почти всички съм си имала работа и не съм очарована, особено от държавните им служители, дипломати и прочее “величия”.

    С изключително напомпано самочувствие са и руснаци и американци. Не говоря за обикновените хора, те навсякъде са готини.

    Та, са ми съвършено безразлични. Всеки хищно си гони интересите. Въпросът е нашият интерес къде е.
    Last edited by Selena; 15.05.2018, 20:24.

    Коментар


    • Iv_max - нямам идея от къде ти идва наум да те занимават толкова много руснаците и американците, имам познати и от двете страни и то много. Познавам висши военни руснаци и американци и до сега кьорава разлика не съм открил, как да открия като то няма и те са като близнаци по отношение на национализма им и самочуствие. Американците са само по рутинирани в тези неща, но не може да се каже че руснаците им отстъпват. Мога да кажа че руснаците с височайша готовност се втурват да им слугуват и дори ми е ставало неудобно за тях представи си. И какво ми ги хвалиш, познавам българи които струват колкото две дузини от тях без да си кривя душата и да съм пристрастен.
      Last edited by supertrader; 15.05.2018, 19:23.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

        Не става въпрос нито за милосърдие или съчуствие нито за помощ нито за подкрепа.

        Става въпрос за психология.


        Относно черта от човешкия характер при която даден човек е склонен да асоциира себе си и позицията си спрямо някой друг човек или квото е там..държава и т.н. Това е доказано...че слабите като личности хора се асоциират със силни личности или държави и в случая строеве според мен. А силните по характер и като личности хора са склонни да са по независими и съответно обективни и в краен вариант подсъзнателно да заемат страната на по слабия в даден казус.

        Въобще не иде реч за милосърдие или състрадателност нито че силните искат да помогнат на слабите. Нищо подобно.

        Когато изключим прекия интерес на даден човек в даден казус който може да обоснове определена позиц съвсем резонно и оправдано, отношението му към даден проблем се основава на черти от характера за една от които говоря.

        Щото не трябва да се забравя нито за секунда че човек е различен в завивисмост от обстоятелствата в които се налага да взима решения. Колкото и някой да говори че човека си е съшия човек - това не е вярно.

        Да нараняваш достойнството и гордостта на случайни хора е лошо. Но да се грижиш за достойнствата и гордостта на равностойна отсрещна страна при защита на някаква позиция или теза е още по лошо защото се налага да си мериш приказките заради слабостта на опонента което няма да доведе до никакъв резултат . Всеки трябва като е застанал да защитава теза да се грижи за себе си. Никой никому не е длъжен.

        Моята грешка е че приемам че отсрещната страна притежава нужния капацитет да говори по дадена тема а всъщност в повечето случаи не е така.

        Аз такива спорове в моята среда не водя. Не щото с моите приятели и съдружници мислим еднакво...а защото мислим конструктивно. Който казва на бялото черно щото пише така във вестника....и не може да мисли самостоятелно не може да се задържи в моята среда. Или аз в неговата ....след като явно на даден етап ще го обидя....Ако не трябва да го обиждам трябва просто да не му обръщам внимание и в реалния живот аз и така правя.


        Но тук е изключение...излизаш извън обкръжението си. Което има и ползи. Например виждам сега какво пишеш и как реагираш и се налага да отговоря което ме кара да се замисля. А от замислянето винаги има полза.

        А уважение към събеседниците има винаги когато се води конструктивен диалог. Тук конструктивен диалог има с много малко участници.
        Уффф!!! Как мразя да си разбутвам сивото вещество и да излизам от летаргията, де ме държи целогодишно.

        Виждам, ползвал си фадромата с голямата кофа. Изсипал си голямо количество "чакъл" и аз сега трябва да прегледам дали добре отъпкал пътя или като сложа камъка на платно под валяка, ще потъне, наместо да се пръсне.

        Моят коментар беше провокирам от твърдението ти , че се чувстваш силен и по тази причина подсъзнателно защитаваш слабите. Думичката "подсъзнателно" ме заинтригува. Защото някои качества на човешкия характер, точно така се проявяват. Ако в теб го няма това чувство за милосърдие, ще ли въобще в теб да се пръкне тази потребност за закрила и защита!?

        Достойнството и гордостта, пак във връзка с милосърдието ги написах. Не когато става въпрос за спор или сключване на договор и човекът седнал срещу теб е е твой опонент. Никой не може да те принуди да бъдеш милосърден и състрадателен, но решиш ли се на тази стъпка - налага се да съобразиш с чувствата на другите.

        Аз например съм изваждала семейство, затрупано от сняг. Мъжът силен физически, като канара. Но колкото и да беше силен, няма как да свърши работата на багера, който копа 2 часа, за да стигне при тях. За мен този човек беше безсилен и слаб, да оставим настрана, че и не беше достатъчно разумен. Че кой ли разумен би тръгнал за Балкана в края на октомври с летни гуми!? Но, те от анклава ВарБург /Варна и Бургас/, сняг рядко виждат. Стигнахме до тях, помогнахме и дума не му казахме за безразсъдството му.

        Колкото до работната ти среда ... Мдъъъ, човек се чувства сигурен, когато се движи по утъпканите си професионални коловози. Няма голямо значение дали си успял или не успял. Знанията и уменията ти осигуряват този комфорт.

        Във форума действително положението е друго. Различните мнения го правят интересен и забавен. На мен специално ми става скучно, когато всичко тече във ведър унисон и свежа хармония.

        Наздраве!

        Last edited by tnm; 15.05.2018, 18:38.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Трябва да се разследва, но също и ролята на Хамас.



          .. И да излязат с препоръка как трябва да реагират граничари на връхлитаща ги тълпа нарушила границата, мятайки камъни по тях.

          Бе друго си е да разрушиш градове така както и Берлин не е бил разрушен през всв, да избиеш десетки хиляди цивилни под предлог че се бориш с терористи...

          Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

            Ооо...."мочетата" от делта форс...те са ебахти яките......и аз ги гледах в един филм със Силвестър Сталоун.

            Кой може да напише подобно на по горното изречение? Във връзка с коментар за страха....и как се контролира?
            Най-елементарната “техника” е да вдишаш дълбоко, задържаш 3-4 секунди, издишаш бавно. Действа успокоително и ти я препоръчвам

            Също лягане рано, никакъв покер, две яйца с шунка за закуска, разходка край морето или фитнес и т.н.

            Коментар


            • Трябва да се разследва, но също и ролята на Хамас.


              Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

              Сакън. Ще те заподозрат във всички тежки.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                Чакай и аз да пейстна нещо пак....
                • The United States blocked a United Nations (UN) Security Council statement drafted Monday that called for an independent investigation into the deaths of at least 58 Palestinians along the Israeli-Gaza border.
                Ама за евентуалното ала Ирак химическо оръжие в Сирия....първо пуснаха раккетите...че даже и разследването не дочакаха.

                Тук всеки нормален човек...ще каже че това е много долно.....няма значение богат беден...важното е да не го е страх да каже на бялото - бяло.

                Кой човек обаче ще застане на амбразурата да защити американците и да оплюе руснаците при аналогична ситуация? Този който го е страх да приеме че идола му не е много читав. Щото приеме ли това....ще му разруши тезата на живота и всичко ще рухне и ако няма на кво друго да се опре....кво става...

                Аз ако стане нещо Русия да направи някоя гадост...първи ще дойда тука и ще кажа...ебахти педалите.
                Сакън. Ще те заподозрат във всички тежки.

                Коментар


                • Чакай и аз да пейстна нещо пак....
                  • The United States blocked a United Nations (UN) Security Council statement drafted Monday that called for an independent investigation into the deaths of at least 58 Palestinians along the Israeli-Gaza border.
                  Ама за евентуалното ала Ирак химическо оръжие в Сирия....първо пуснаха раккетите...че даже и разследването не дочакаха.

                  Тук всеки нормален човек...ще каже че това е много долно.....няма значение богат беден...важното е да не го е страх да каже на бялото - бяло.

                  Кой човек обаче ще застане на амбразурата да защити американците и да оплюе руснаците при аналогична ситуация? Този който го е страх да приеме че идола му не е много читав. Щото приеме ли това....ще му разруши тезата на живота и всичко ще рухне и ако няма на кво друго да се опре....кво става...

                  Аз ако стане нещо Русия да направи някоя гадост...първи ще дойда тука и ще кажа...ебахти педалите.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

                    В спора , кои са по - печени американските специални части или руските. Мисля че момчетата от специалните части на джихадистите са най – яките относно контролирането на страха. Не съвсем в рамките на шегата.

                    аз не споря кои са по яките...щото не ме интересуват момчетата....по ме кефят момичетата....обаче.....

                    В случая си много прав - джихадистите са най яки в контрола на страха

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                      Ооо...."мочетата" от делта форс...те са ебахти яките......и аз ги гледах в един филм със Силвестър Сталоун.

                      Кой може да напише подобно на по горното изречение? Във връзка с коментар за страха....и как се контролира?
                      В спора , кои са по - печени американските специални части или руските. Мисля че момчетата от специалните части на джихадистите са най – яките относно контролирането на страха. Не съвсем в рамките на шегата.


                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение


                        Кой може да напише подобно на по горното изречение? Във връзка с коментар за страха....и как се контролира?
                        С опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение

                          Ооо...."мочетата" от делта форс...те са ебахти яките......и аз ги гледах в един филм със Силвестър Сталоун.

                          Кой може да напише подобно на по горното изречение? Във връзка с коментар за страха....и как се контролира?
                          Чък Норис, брат. Там и бат'Рамбо не преде. Куршумите, като го видят, сами бягат, щот'бие лошо...
                          Last edited by Pyramid; 15.05.2018, 13:24.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                            Чел съм, че момчетата от Delta Force ги тренират да се справят със страха. Включително с начина на дишане.



                            Ооо...."мочетата" от делта форс...те са ебахти яките......и аз ги гледах в един филм със Силвестър Сталоун.

                            Кой може да напише подобно на по горното изречение? Във връзка с коментар за страха....и как се контролира?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                              Само “кинти, кинти, много кинти!” Затова искаш да си приятел на Путин. Да те вземе под своето крило и да станеш олигарх Да си силен като олигарх, но да няма конкуренция, защото така ще си силен.

                              А Путин арабите не ги подкрепя защото е милосърден или защото са слаби.

                              За капитализма и пазара - там е чиста логика.


                              Това е отговор за tnm.

                              Сега виждаш ли за кво говоря? Поста по горе на Мъней. Ти му говориш едно....той си мисли и в главата му съвсем друго. Квото и да говориш все тая...Достойнство.....бла бла...

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                                На това му се вика милосърдие. Едно от висшите достойнствата на човешкия характер, към които спадат също така умението да даваш и да получаваш прошка и способността да проявяваш уважение към събеседниците си. Донякъде те са въпрос на възпитание, донякъде - вътрешна потребност...

                                Милосърдието трябва поднася внимателно, ненатрапчиво. Не всеки е склонен да получи помощ и подкрепа /предполагам, наясно си с разликата между подкрепата и помощта/. Ответната страна също си има своите достойнства и гордост, които не трябва да бъдат накърнявани. Понякога хората дори не осъзнават своята слабост. По тази причина аз смятам, че милосърдието трябва да се предлага там, където е желано.
                                Не става въпрос нито за милосърдие или съчуствие нито за помощ нито за подкрепа.

                                Става въпрос за психология.


                                Относно черта от човешкия характер при която даден човек е склонен да асоциира себе си и позицията си спрямо някой друг човек или квото е там..държава и т.н. Това е доказано...че слабите като личности хора се асоциират със силни личности или държави и в случая строеве според мен. А силните по характер и като личности хора са склонни да са по независими и съответно обективни и в краен вариант подсъзнателно да заемат страната на по слабия в даден казус.

                                Въобще не иде реч за милосърдие или състрадателност нито че силните искат да помогнат на слабите. Нищо подобно.

                                Когато изключим прекия интерес на даден човек в даден казус който може да обоснове определена позиция съвсем резонно и оправдано, отношението му към даден проблем се основава на черти от характера за една от които говоря.

                                Щото не трябва да се забравя нито за секунда че човек е различен в завивисмост от обстоятелствата в които се налага да взима решения. Колкото и някой да говори че човека си е съшия човек - това не е вярно.

                                Да нараняваш достойнството и гордостта на случайни хора е лошо. Но да се грижиш за достойнствата и гордостта на равностойна отсрещна страна при защита на някаква позиция или теза е още по лошо защото се налага да си мериш приказките заради слабостта на опонента което няма да доведе до никакъв резултат . Всеки трябва като е застанал да защитава теза да се грижи за себе си. Никой никому не е длъжен.

                                Моята грешка е че приемам че отсрещната страна притежава нужния капацитет да говори по дадена тема а всъщност в повечето случаи не е така.

                                Аз такива спорове в моята среда не водя. Не щото с моите приятели и съдружници мислим еднакво...а защото мислим конструктивно. Който казва на бялото черно щото пише така във вестника....и не може да мисли самостоятелно не може да се задържи в моята среда. Или аз в неговата ....след като явно на даден етап ще го обидя....Ако не трябва да го обиждам трябва просто да не му обръщам внимание и в реалния живот аз и така правя.


                                Но тук е изключение...излизаш извън обкръжението си. Което има и ползи. Например виждам сега какво пишеш и как реагираш и се налага да отговоря което ме кара да се замисля. А от замислянето винаги има полза.

                                А уважение към събеседниците има винаги когато се води конструктивен диалог. Тук конструктивен диалог има с много малко участници.

                                Коментар

                                Working...
                                X