...при сегашната конфигурация, Китай е здраво стъпил на зелената пързалка и се държи с две ръце да не го сурнат. Няма оправия за Китай, докато държи резервите си в зелено.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеМного новини четеш.
Или по точно.
,,Когато борсата не реагира повече на добри новини – напускай, и когато лошите новини нямат повече въздействие – влизай.,,
Андре КостоланиLast edited by Todor Sabev; 04.05.2018, 22:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТова е wishful thinking за сега. Но в близките годни може да стане регионална валута, по-важна от йената. Обаче за тази цел ще трябва да отварят все повече финансовите си пазари за глоблна търговия, което за Китай едва ли е основен приоритет. Те самите си знаят, че потенциално ще трябва да се справят със сериозна криза и това е по-лесно да стане при сегашната конфигурация.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Никакво , налагане няма да има , по скоро излагане и отлагане , като гледам нивата на глобалният дълг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа, и аз предпочитам юанът да се наложи, но без аз да го държа
Ако в близките години се наложи поне колкото йената, пак добре.
Коментар
-
Това е wishful thinking за сега. Но в близките годни може да стане регионална валута, по-важна от йената. Обаче за тази цел ще трябва да отварят все повече финансовите си пазари за глоблна търговия, което за Китай едва ли е основен приоритет. Те самите си знаят, че потенциално ще трябва да се справят със сериозна криза и това е по-лесно да стане при сегашната конфигурация.
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Никакво , налагане няма да има , по скоро излагане и отлагане , като гледам нивата на глобалният дълг.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеДа, и аз предпочитам юанът да се наложи, но без аз да го държа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Финансисте....специалист....теоретик.....да ти кажа само едно нещо. Най ключовото. Ако не го разбереш сега...ще го разбереш след 10 години.
Юана.
Това е ключа за бараката. Наложи ли се юана....проблем няма. Не се ли наложи - проблем голям има.
Към момента всичко води до извода че ще се наложи с оглед развитията в южнокитайско море.
та там може да стане голямо мазало но няма да е в полза на юана. Общо взето ще е Китай срещу всички съседи понеже китайците имат претенции за почти цялото море
Коментар
-
Да, и аз предпочитам юанът да се наложи, но без аз да го държа
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
Ти мен не ме мисли.
налагането на юана не е свързано с покупката му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Отклоняваш се. Лека вечер, и лек уикенд!
Коментар
-
За окончателното налагане на юана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе бъди крайна.
Не е важно постигането на коя да е цел ...важно е да хванеш процеса. Живеем в много динамичен свят. Във всякакво отношение...технологично....политическо.....емоцио нално.... Нужно е да се действа по същия начин. Без големи планове и винаги нащрек. Мислите с хоризонт по голям от 6 месеца до година...нямат голям сенс.
Коментар
-
За окончателното налагане на юана.
просто ще дойде един момент в който всеки по различно време ще се освести...така както се освестваме сега за някой неща в миналото.
Коментар
-
Пример. Последните 30 години. САЩ и Китай. Цел - световна хегемония. Разлики. САЩ са завзели позицията и се отпускат. Подценяват дисциплината на противника. След като целта е постигната следва регрес и финансови операцийки. Кълдъръм Бей беше пуснал една много добра статия за последната фаза на хегемонията на държавите, ако се весне тук имам молба пак да я пусне.
Китай - ясно очертана и упорито преследвана цел за световна хегемония. Резултат - ще е налице след около пет - шест до десет години.
Не е важно постигането на коя да е цел ...важно е да хванеш процеса. Живеем в много динамичен свят. Във всякакво отношение...технологично....политическо.....емоцио нално.... Нужно е да се действа по същия начин. Без големи планове и винаги нащрек. Мислите с хоризонт по голям от 6 месеца до година...нямат голям сенс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеза какъв финал говорим? Говорим за реален потенциал. На кой му пука за финала?
Коментар
Коментар