Първоначално изпратено от Ender
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?
Collapse
X
-
Last edited by Todor Sabev; 01.07.2018, 08:30.
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнениеМоже ли някой да докаже, че социализмът е форма на обществено-икономическа организация, след като е замислен и реализиран като геноцид, т.е. обратното на всякакво съзидателно усилие? Или под социализъм разбирате комунизъм?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеНо трябва да са сред обикновените хора, а не на местата определени за туристи. Ако ги пуснат де.
Коментар
-
Хммм... това не го разбирам съвсем, кои са младите и кои са старите?
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеГрешиш тук малко... Идеологическия сблъсък е в плоскостта млади/стари.
В България, в Украйна, в Турция, Русия, Кралството, Щатите... Навсякъде.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеСъгласен съм, но в случая идеологическият сбълсък ляво/дясно е до голяма степен привиден. Под повърхността мотивацията е друга - мисля че става дума повече за русофили, отколкото за социалисти
В България, в Украйна, в Турция, Русия, Кралството, Щатите... Навсякъде.
Коментар
-
Съгласен съм, но в случая идеологическият сбълсък ляво/дясно е до голяма степен привиден. Под повърхността мотивацията е друга - мисля че става дума повече за русофили, отколкото за социалисти
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Е подмосковието кво е? И то е капиталистическо ако питаш мен. Въпреки че там капитализма е една друга бира - доста изродена. Но все пак си е капитализъм. Няма планова икономика.
Иначе Венецуела, Куба, Северна Корея са си все още планови икономики. Там могат да идат да дискутират. Но трябва да са сред обикновените хора, а не на местата определени за туристи. Ако ги пуснат де.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТой си е сменил ника на Анонимен123, нещо такова... един вид повче няма да влиза тука
Жалко, весело ми беше да си комуникирам с него.
П.С. С теб нямаме мегдан за спор. Не мога да съм ти полезен.
Коментар
-
Той си е сменил ника на Анонимен123, нещо такова... един вид повче няма да влиза тука
Погледни от дргуга гледна точка: сега можеш да спориш с мене до безкрай и така да затвърдиш убеждението си, че социализмът е по-добър (а аз, че пазарната икономика )
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Аз против нямам, ма той нещо не се обажда...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Е, нищо, ти пак можеш да го намериш Ив. Само не знам защо ни изберете някоя дача в подмосковието. Аспен е много капитистическо
Иначе Венецуела, Куба, Северна Корея са си все още планови икономики. Там могат да идат да дискутират. Но трябва да са сред обикновените хора, а не на местата определени за туристи. Ако ги пуснат де.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
Е, нищо, ти пак можеш да го намериш Ив. Само не знам защо ни изберете някоя дача в подмосковието. Аспен е много капитистическо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеСега прочетох на Ив творчеството. Ако се бяхме засекли в твоята тема, вместо в неговата...
Твърде вероятно, сега да си пиехме бирата заедно в Аспен. Ама живот, какво да правиш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеМ-мм... че то и Либия си беше добре, преди "пролетта".
Примера ти е неподходящ, по-добре да реферираш Зимбабве.
Или Щатите и Съюза през 1930г.
Само че там тече промяна на политическата система (Либия и Сирия). Демек война се води.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Щото тя е постоянно в депресия ли?
Какво точно предимство имаше икономиката на Куба и Венецуела когато беше кризата 2008 год че и после?
Примера ти е неподходящ, по-добре да реферираш Зимбабве.
Или Щатите и Съюза през 1930г.Last edited by Ender; 01.07.2018, 01:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
Но ако става въпрос за депресия, то плановата икономика ще има предимство?
Какво точно предимство имаше икономиката на Куба и Венецуела когато беше кризата 2008 год че и после?
Коментар
Коментар