IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение

Не може да бъде! Мислих, че всички афганистанци до един са кофти хора (даже не хора)
    Младежът се казваше Рашид и куцаше с единия крак, защото беше раняван. Девойката се казваше Милуша /теменужка/ и името напълно съответстваше на външния й вид. Беше нежна като цвете с красиви тъмни очи и разкошна къдрава коса. Прекрасни хора и добри колеги.
    С господинът поддържаме връзка, защото остана в България. С дамата си загубихме следите, след като се прибра в Афганистан.

П.П. Дори и на шега не трябва да говори по този начин за определен етнос.
    Last edited by tnm; 11.07.2018, 22:35.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Имах състуденти от Афганистан - момък и девойка. Дамата говореше дари и цитираше Омар Хайям в оригинал.
      Има една теорийка за прадържавата на българите. Бактрия. Точно от онзи край. Неведоми са пътищата божи ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kondora Разгледай мнение

Роске , ма ............. 'ногу си доверчива ма ..............
        И на тоя '' калъф'' му чиниш евала ....
        ...............
        ахахахахахахаххах ............ тоя е боклук - русофоб , издържа се от писания по форумите , не държи на пиене и има гнойни пъпки .......................

Така тръгна и с еххххх - чо ............ а Аз ти говорех , че е фалшиво - измамно !!!!
        Тебе , обаче те блазни '' красивия , изискан '' стил
        Вярна и значима информация , съпроводена с неглежиран '' тарикатско - псуващ '' стил - я пропускаш
        А със подмазваческо - лакейското

ме загуби ............ завинаги !!!!!!

П. П. Бегай да пържиш Яйца на мъжо си ................ Не си дорасла за невербални комуникации .....
        Може, пиле, може. Човешко е да се греши. Но за разлика от теб и той и екс с мен са имали съответно възпитание и ниво.

Предполагам, че за теб думата "възпитание" е същата мъглявина, каквато са за мен фондовите борси .

Хайде със здраве.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Мислих, че всички афганистанци до един са кофти хора (даже не хора)
          Това, надявам е проява на "специфично" чувство за хумор.

Коментар

Имах състуденти от Афганистан - момък и девойка. Дамата говореше дари и цитираше Омар Хайям в оригинал.
            Не може да бъде! Мислих, че всички афганистанци до един са кофти хора (даже не хора)

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Предполагам, че живееш в САЩ. Донякъде и ти си прав, но следейки Балканите, разказвай ни и какво става в разломните щати, щото и там точно сега текат много подобни и доста по-мащабни процеси и то доста по-интересни от нашите. Там пък имаш подготвен от същите идеолози такъв коктейл от расова, междуполова, културна, политическа и икономическа нееднородност, че ми е бедна фантазията какво може да се случи, когато доларът спре да е световна резервна валута.

Между другото не съм русофил, както най-вероятно си забелязъл. В Русия си текат едни съвсем отделни процеси, за които благодарение на мрежата също се процежда информация. Но да се върнем на балканите.

Като цяло си прав за балканите и даже за България. Даже на микро ниво за форумците си прав. Пази Боже аз и Грую например да водим диалог.

Малък полуостров и много държавици и много етноси в него и то относително политически млади, без много силни армии (без Турция и Гърция). Идеален заден двор за експерименти на “великите сили”. Обаче нали не си толкова наивен, та да не виждаш, че още от 1878 г. насам всеки голям се опитва и си разиграва коня на наш гръб? Всички велики сили до една. Балканският полуостров е разломна територия дотолкова, доколкото някоя от великите сили реши отново да дърпа дявола за опашката.

Доколкото си спомням Тито бива намразен от руснаците, защото предлага формирането на балканска федерация от държави. Представям си каква мъка е била навремето.

Обаче текат и обратни процеси. С технологиите светът доста отесня. Хората започват да се усещат малко по малко. Потокът е общ.

В момента в който всички тези “разломни” държавици си осъзнаят интереса, конфигурацията може силно да се промени. А в епохата на интернет това не е никак невъзможно и процесите са много динамични. Особено ако татко (САЩ), батко (Русия) и чичо (Китай) са заети да се ритат по кокалчетата.

Представи си една екстравагантна идея - балкански икономически съюз вместо ЕС.

Представи си, че на някой по-далновиден държавник му хрумне подобна идея. Хайде да разиграем подобна възможност.

Колкото до “разлома”. Какъв “разлом” какви пет лева? Просто гледай на картата къде минават големите газови тръби или къде е имало планове да минават големите газови и петролни тръби. Елементарно, Уотсън. Разломи, циливилизации, тинтири-минтири. Тръбите, приятелю, следвай пътя на тръбите ... и не визирам youtube .

Роске , ма ............. 'ногу си доверчива ма ..............
              И на тоя '' калъф'' му чиниш евала ....
              Предполагам, че живееш в САЩ
              ...............
              ахахахахахахаххах ............ тоя е боклук - русофоб , издържа се от писания по форумите , не държи на пиене и има гнойни пъпки .......................

Така тръгна и с еххххх - чо ............ а Аз ти говорех , че е фалшиво - измамно !!!!
              Тебе , обаче те блазни '' красивия , изискан '' стил
              Вярна и значима информация , съпроводена с неглежиран '' тарикатско - псуващ '' стил - я пропускаш
              А със подмазваческо - лакейското
              Между другото не съм русофил, както най-вероятно си забелязъл.
              ме загуби ............ завинаги !!!!!!

П. П. Бегай да пържиш Яйца на мъжо си ................ Не си дорасла за невербални комуникации .....

Коментар

И страхотни рубини . И разни други работи, ма пусти талибани ...
                Мечо

Коментар

Мдъ, лапис лазули от най-чист вид. Лазуритът в маската на Тутанкамон, казват от там бил. И други такивата цветни и безцветни камъчета.
                  И страхотни рубини . И разни други работи, ма пусти талибани ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                    За самоделни електрожени. Винкела трябва се заварява...
                    толкова много диоди за един електрожен ...все се надявах да е налепил покрива с фотоклетки - някак щеше да е иновативно)))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

И доста интересни скъпоценни камъни специално в Афганистан. Черешката на тортата. Ехххх мечтииии ....
                      Мдъ, лапис лазули от най-чист вид. Лазуритът в маската на Тутанкамон, казват от там бил. И други такивата цветни и безцветни камъчета.
                      Мечо

Коментар

И неразработени залежи от полезни изкопаеми - желязо, мед, кобалт, злато, литий ... Казват, че къде един трилион долара били запасите.
                        И доста интересни скъпоценни камъни специално в Афганистан. Черешката на тортата. Ехххх мечтииии ....

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Имаше един човек с ник "Крум" или "Круме". (беше писал, че всички от соц- време мъкнели бензин, винкели и др. неща, включтелно някакви диоди) Та ми стана любопитно - за какво ги е използвал !? (за винкела беше писал, че остъклявали тераси, за бензина се сетих, а за диoдите не можах )
                          За самоделни електрожени. Винкела трябва се заварява...

Коментар

• Имаше един човек с ник "Крум" или "Круме". (беше писал, че всички от соц- време мъкнели бензин, винкели и др. неща, включтелно някакви диоди) Та ми стана любопитно - за какво ги е използвал !? (за винкела беше писал, че остъклявали тераси, за бензина се сетих, а за диoдите не можах ) Може би е правил някакви фотоклетки като им реже корпусите !? ?!
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Тоше, мило, цветя има там. Цветяяяя. Нежни и червени. А тръбите са алегория, ама за някои географски райони са си гола истина. Казах го веке .

Ванката не знам ще ни навести ли, но аз засега мога чат пат да влизам, че накъде без всички вас .
                              И неразработени залежи от полезни изкопаеми - желязо, мед, кобалт, злато, литий ... Казват, че къде един трилион долара били запасите.
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
                                Интересно кви тръби има в Афганистан че на СССР-то и на тез зад голямата вода, съм им на сърце. Както за тръбите в Корейте и Виетнам. Не всичко е тръби. В Южна Корея стандарта е доста висок и без тръби. Поздрави, без теб и ив макс темата не е същата. Това с тръбите май повече е проклятие.
                                Тоше, мило, цветя има там. Цветяяяя. Нежни и червени. А тръбите са алегория, ама за някои географски райони са си гола истина. Казах го веке .

Ванката не знам ще ни навести ли, но аз засега мога чат пат да влизам, че накъде без всички вас .

Коментар

Working...
                                X