IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли социализмът да създаде по-бърз растеж от "капитализма"?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
    Не само хляба, но и салам ни даде. Дебел хамбургски салам. Голям зор беше и мизерия.
    Защо този дето ни даде хляб и образование ни беше заградил с 3 реда телени огради??? Само на този въпрос ако можеш да отговориш ще си помисля, че имаш поне малко мозък в празната си матора.
    Живеещите на хляб и вода севернокорейци също трябва да са щастливи, но те се опитват да бягат през телените заграждения с цената на живота си. Виж статията с ранения севернокорейски войник успял да стигне до Южна Корея с няколко куршума в тялото си.
    Загражда се добитъкът , за да не го окрадат хищниците ...ако се разбяга .

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
        Вчера се навършиха 107 години от рождението на др. Тодор Живков . Той даде хляба и образованието на по-голямата част от троловете тука !
        Не само хляба, но и салам ни даде. Дебел хамбургски салам. Голям зор беше и мизерия.
        Защо този дето ни даде хляб и образование ни беше заградил с 3 реда телени огради??? Само на този въпрос ако можеш да отговориш ще си помисля, че имаш поне малко мозък в празната си матора.
        Живеещите на хляб и вода севернокорейци също трябва да са щастливи, но те се опитват да бягат през телените заграждения с цената на живота си. Виж статията с ранения севернокорейски войник успял да стигне до Южна Корея с няколко куршума в тялото си.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Kildirim_Bei и при електронни разплащания пак ще крадат данъци, заблуждаваш се. Единственния начин е да се спре брането на пари с данъци и в момемта се събира толкова колкото би се събрало с много ниски данъци пък после събраното как изчезва и то..
          Ако се въведат изцяло безкешови плащания (мечта на на всеки НАП по света и у няс), с блокчейн технология при обработка на транзакциите, няма шанс никой нищо да открадне. Парите отиват по сметките в БНБ. Виж, оттам нататък, МФ решава къде отиват парите. Ама е ясно кой, къде, какво ще нареди (и там блокчейн).
          Е, тогава ще е кристално ясно всичко. В блокчейна връщане и триене няма.
          И ако стане мяу, става като да откраднеш нещо в мола баш пред охранителната камера, като зяпаш точно в нея - без маска.
          В краденето винаги има човешки елемент, тук ще драснем нещо, там друго няма да забележим, тук нещо ще скрием, изтрием, добавим, забавим или забързаме.... и т.н. Ако няма човешка намеса, как ще се краде?
          И кражбите не стават вече с криене на данъци (рисково и по-лесно се хваща), а с тяхното усвояване и преразпределение основно. Елегантно, рисковете са по-малки и дето се вика, прави се пред очите на всички.
          Last edited by Kildirim_Bei; 08.09.2018, 22:28.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

След 3 дни се навършват 40г. от убийството на Георги Марков. Убийство, което е своего рода признание. Поклон пред паметта му!

Признание на какво ... ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Tutankhamon Разгледай мнение

Аха. И камъните са „падали” нагоре, и изобщо...
              Човек за човека е брат — разбрали бе, гад!

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
                Вчера се навършиха 107 години от рождението на др. Тодор Живков . Той даде хляба и образованието на по-голямата част от троловете тука ! Той построи толкова , че за тридесет години крадлив преход , все още има неоткраднато ! Поклон пред паметта му !
                След 3 дни се навършват 40г. от убийството на Георги Марков. Убийство, което е своего рода признание. Поклон пред паметта му!

"​​​​​​Нека поне днес не се лъжем, като удобно виним за всичко Сталин. Трагичната истина е, че Сталин не беше сам, че Сталин никога нямаше и да съществува, ако не бяха сталинчетата, хилядите и хиляди негови последователи, безименни злодеи!

Историци и психолози ще кажат, че връзката е взаимна, а пък аз вярвам, че не Сталин създаде тях (както мнозина смятат), а че те създадоха Сталин и чрез него дадоха най-съвременното име на злото — сталинизма."

Четивото не се препоръчва за лица, смятащи, че в България в последните 30 години е имало преход.
                Универсална библиотека, предлагаща електронни книги и текстове на български език. Над 3000 автори. Поддръжка на свободни формати като FictionBook (FB2), EPUB и TXT.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Чудех се отде са ти познанията по соца и чак сега разбрах,че Путин ти е дал пропуск да четеш на воля архивите на БКП и после да ги снасяш тука!

Щото Архивите на компартиите - и на Коминтерна тоже - са в Москва! Независимо кво твърди оня бухъл тодороф ли е,къф е,дето на живо се превива и няма куража да потвърди нищо от изговореното от разстояние! Па и не е само той - минджеф е същия и ред още други хоби-олигофрени....
                  Приемам, че си прав. Логичният въпрос е, защо са в Москва?

Коментар

• Вчера се навършиха 107 години от рождението на др. Тодор Живков . Той даде хляба и образованието на по-голямата част от троловете тука ! Той построи толкова , че за тридесет години крадлив преход , все още има неоткраднато ! Поклон пред паметта му !

Коментар

• Kildirim_Bei и при електронни разплащания пак ще крадат данъци, заблуждаваш се. Единственния начин е да се спре брането на пари с данъци и в момемта се събира толкова колкото би се събрало с много ниски данъци пък после събраното как изчезва и то..

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                        Но всичко е пряк резултат и покровителствано от БКП/БСП
                        Аха. И камъните са „падали” нагоре, и изобщо...
                        The Mumy is alive, do not care about it !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

В есето си сам си се оборил - сърбите дето ги описваш работят. По статистика мигрантите докарват (през данъци) повече от средното към бюджета. Реално точно ЕС мигрантите не могат да контролират.
                          Колкото до контрола - и това е пред очите ти, Германия няма външна за ЕС граница (освен с Рашастан), така че връща всички които не стават обратно. Процесът работи и в момента, не те знам кога и къде си бил, ама отдавна ще да е било - преди бежанската вълна със сигурност

ПП:сърбите 99% са босненци и са адаптирани бежанци от войната в Босна преди време. Забавно е че точно с тях даде пример вместо с ЕС-граждани.
                          Не съм казал, че не работят.
                          Всички си работеха и се оправяха някак - не бяха зле в никакъв случай. Говоря за колеги и за случайни познати, покрай приятели.

Но ти казвам, че си живееха живота извън работата обикновено в техните си общности, демек дойчовците не ги приемаха на 100%.
                          И нас не ни приемаха на 100%, за Източна Европа говоря. Абе и за другите страни като Испания, Франция, Белгия и т.н. Имаше си различни ставки. Имаше неща, за които получавахме официално по-малко пари от дойчовците, нищо, че е една и съща работата. Гледал съм фишове, случайно веднъж имах възможност. много неща бяха диференцирани, но официално и по документи. Всичко беше точно. Ама нас в повечето случаи ни устройваше.
                          дето се вика, цял ден "Ordnung muss sein" (ред трябва да има), ама друго е да ти се отпусне душицата после - знаем си се, нали?
                          Да, преди бежанската вълна беше. Но, имам години опит и наблюдения. И поляци, чехи и т.н. но те си говореха немски, за колеги говоря.

Имах колега турчин във фирмата, Пристигнал с техните, когато бил на 3 години, учил в немско училище, перфектен немски, после турски университет, после пак работа в Германия, да не го гепят в казармата.
                          С тоя си говорихме само на английски извън работата, не щеше да говори немски и тва е. Ама перфектен немски ти казвам имаше иначе. С техните и с приятелите му, като се видехме, говориха на турски, или ако аз бях там, минаваха на немски. На доста турци, особено по-възрастните, немския им беше зле. но те вършеха по-черна работа, предполагам, където езика не беше чак толкова важен.
                          За македонеца също верно ти говоря, беше приятел ан едни познати и се засякохме по ресторанти за един уикенд. Всичко шест, жилище, кола, фирма някаква, ок си беше човека, на български си говорехме на масата. Ама като ме накара да поръчвам аз на сервитьора (превеждах) - направо ме разби.
                          Last edited by Kildirim_Bei; 08.09.2018, 18:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Ок, съгласен съм за разликата между мигрант и бежанец.
                            Ма те бежанците много... мигрантите могат да ги контролират като бройка, образование, опит, език.... ма бежанците - не.

Знаеш ли колко безплатно ще легне на Vaterland (не знам защо немците не казват Родина (майчина земя, демек - родила те е), ами бащиния, бащина земя) интегрирането на абсолютно чужди като манталитет, навици и култура индивиди?
                            Работил съм в Bundesrepublik Deutschland (в ИТ индустрията като теб, първо в Bayern после в Nordrhein Westfalen), и съм виждал турци, хървати, сърби, македонци и други (европейски нации демек), дето за 20 години там езика не бяха научили. На един македонец, живял 20 години в Мюнхен, със собствена фирма, аз му поръчвах в ресторанта, щото не знаеше немски да се оправи сам. Те се събират на групички, шпрехат си на техния език, живеят си по техния начин, има само един, дето знае езика и ходи с тях да им оправя административните формалности. До магазина могат и сами да ходят, щото цифри поне всеки може да чете, на касата се вижда тотала, плащат и изчезват.

Ти ми говориш как ще интегрираш тия бежанци, че и да ти работят?
                            Не знам колко години ще ги интегрират (виж по-горе) и цял живот после безплатно да работят за Германия, пак не могат да си платят инвестицията за интегриране...
                            В есето си сам си се оборил - сърбите дето ги описваш работят. По статистика мигрантите докарват (през данъци) повече от средното към бюджета. Реално точно ЕС мигрантите не могат да контролират.
                            Колкото до контрола - и това е пред очите ти, Германия няма външна за ЕС граница (освен с Рашастан), така че връща всички които не стават обратно. Процесът работи и в момента, не те знам кога и къде си бил, ама отдавна ще да е било - преди бежанската вълна със сигурност

ПП:сърбите 99% са босненци и са адаптирани бежанци от войната в Босна преди време. Забавно е че точно с тях даде пример вместо с ЕС-граждани.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Калдъръме, научи разликата между мигрант и бежанец. Мигрантите имат работа от ден 1ви и не получават помощи, бежанците пък нямат право да работят и получават помощи - т.е. на временен внос са Макар че се опитват да ги интегрират и тях защото така наистина ще получат безплатна раб отна ръка, защо не?
                              Ок, съгласен съм за разликата между мигрант и бежанец.
                              Ма те бежанците много... мигрантите могат да ги контролират като бройка, образование, опит, език.... ма бежанците - не.

Знаеш ли колко безплатно ще легне на Vaterland (не знам защо немците не казват Родина (майчина земя, демек - родила те е), ами бащиния, бащина земя) интегрирането на абсолютно чужди като манталитет, навици и култура индивиди?
                              Работил съм в Bundesrepublik Deutschland (в ИТ индустрията като теб, първо в Bayern после в Nordrhein Westfalen), и съм виждал турци, хървати, сърби, македонци и други (европейски нации демек), дето за 20 години там езика не бяха научили. На един македонец, живял 20 години в Мюнхен, със собствена фирма, аз му поръчвах в ресторанта, щото не знаеше немски да се оправи сам. Те се събират на групички, шпрехат си на техния език, живеят си по техния начин, има само един, дето знае езика и ходи с тях да им оправя административните формалности. До магазина могат и сами да ходят, щото цифри поне всеки може да чете, на касата се вижда тотала, плащат и изчезват.

Ти ми говориш как ще интегрираш тия бежанци, че и да ти работят?
                              Не знам колко години ще ги интегрират (виж по-горе) и цял живот после безплатно да работят за Германия, пак не могат да си платят инвестицията за интегриране...
                              Last edited by Kildirim_Bei; 08.09.2018, 16:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                                По-голям комунизъм от помощите, дето се раздават на мигрантите в Европа през последните години (а и преди това имаше, но не в такъв размер), не съм си представял.
                                "От всекиму - според възможностите, на всекиму - според потребностите."
                                Ленин, Маркс и Енгелс направо щяха да ги разцелуват всички европейски лидери, ако можеха да станат от гроба.

Това в "комунистическите" държави го е нямало. Всеки трябваше с нещо да уплътнява времето си поне, ефективността може да е била по-малка, но не и нулева. По улиците нямаше много такива, дето се размотават само. Даже циганите можеха да пишат и четат горе-долу, гледаха да го докарат до 8-ми клас поне.
                                А сега кво правят мигрантите - обикалят улиците, повишават криминалните статистики и раждаемостта в застаряваща Европа. Може пък затова да имат смисъл помощите.

Каква е възвращаемостта от парите, хвърлени за един мигрант, умножени по n на брой месеци? А, Мишо?
                                Не учи език, трябват му 10 години обучение, за интегриране говорим след 3-то поколение евентуално... А кинтите си вървят всеки месец, умножени по милиони такива. Възвръщаемост - отрицателна. Даже осредняването на данните няма да помогне в случая.
                                Мор за капитализма - да се изхвърлят пари през прозореца.

Може ли тия милиарди да намерят по-добра инвестиционна алтернатива? Нали така е при капитализма, парите намират най-добрата алтернатива, с най-голяма доходност....

Или викаш, те така и така от въздуха идват парите, тоя конкретен случай може да не го вземаме предвид.
                                Калдъръме, научи разликата между мигрант и бежанец. Мигрантите имат работа от ден 1ви и не получават помощи, бежанците пък нямат право да работят и получават помощи - т.е. на временен внос са Макар че се опитват да ги интегрират и тях защото така наистина ще получат безплатна раб отна ръка, защо не?

Коментар

Working...
                                X