IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТЕЛЕНОР ме измами

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Според мен този СМС за СТОП всъщност активира услугата, няма друг начин това нещо да работи. Аз получавам понякога СМС-и да пращам съобщения със СТОП, но никога не изпращам, защото немога... СМС изпращането на телефона ми е деактивирано... т.е. и да искам немога да изпратя СМС. Но то моя телефон е най обикновен, нокия с фенерче. На този на който използвам Интернет, нямам телефония, само Интернет... и обикновено съм през WiFi... т.е. рядко ползвам тоя на Ментел.

    Хакерите в последно време са станали изобретателни, тъй че хората трябва да внимават... а освен това в България цари някакво такова пълно безхаберие. От една страна потребителите кликат на всякакви линкове във Фейса... от друга страна има някаква неизаинтересованост от страна на мобилните оператори да се справят с проблемите и дори изглежда, че участват в далаверата, което е недопустимо.


    Първоначално изпратено от Abnell Разгледай мнение

    "Експертът по киберсигурност" в тази статия ме кефи. Потърпевшият изрично казва, че не е изпращал никакъв смс и пак са му взели пари, но някак си според експерта човекът се бил абонирал реално като изпратил смс
    Може да е бил някакъв скрипт, аз съм виждал как смартфона ми се опитва да праща СМС без изобщо това да е възможно и съответно дава грешка.

    Навремето имаше един вирус във Фейсбук, който автоматично се разпращаше до всички "приятели". Възможно е да използват такива методи... т.е. кликаш линк, телефона праща СМС (без изобщо притежателя му да разбере) и готово вече е абониран.


    Навремето Глобул имаха един трик... пращат ти системно съобщение, на което можеш само кликнеш ОК... и въпросното ОК всъщност е абонамент за някаква тяхна тъпа услуга... наложи се да вадя батерията на телефона тогава... и това беше на относително стар телефон... а съобщението дори не беше СМС. После смених телефона с по дървен и съобщенията спряха.
    Last edited by Xman1; 09.11.2017, 19:26.

    Коментар


    • Измамата се разраства.Застрашен е всеки който ползва мобилен телефон.Със съдеистивието или по точно бездействието на държавата група корумпиращи месните чиновници мошеници точат пари от сметките ни.
      Last edited by X_Y; 09.11.2017, 19:10. Причина: Линк към непозволен сайт.
      http://avtokurs.alle.bg

      Коментар


      • Първоначално изпратено от avto11 Разгледай мнение
        http://dnes.dir.bg/news/izmama-sms-26518269?nt=4
        Много хора изгорели по тая схема.
        "Експертът по киберсигурност" в тази статия ме кефи. Потърпевшият изрично казва, че не е изпращал никакъв смс и пак са му взели пари, но някак си според експерта човекът се бил абонирал реално като изпратил смс

        Коментар


        • http://dnes.dir.bg/news/izmama-sms-26518269?nt=4
          Много хора изгорели по тая схема.
          http://avtokurs.alle.bg

          Коментар


          • Първоначално изпратено от reno Разгледай мнение
            Това е престъпна схема с участието на високопоставени служители на Теленор.Никой не може да се спаси ако попадне на техният скрипт.
            Така е направено ,че не разбираш,че си обран.А ако не обърнеш внимание всяка седмица ще ти идва абонамент 6 лева на седмица.

            Ми тогава генерално чао-чао

            Коментар


            • Първоначално изпратено от rrado Разгледай мнение
              https://www.kaldata.com/forums/topic...E%D0%BD%D0%B0/
              Същата история продължава ...
              В тази тема някаква жена пише, че от Мтел са й казали да търси Теравойс. Теравойс са част от холдинга Алтерко, който пък си има собствена тема тук. Не знам дали написаното от нея е достоверно, но ако е ще е доста интерсно...

              Коментар



              • Това е престъпна схема с участието на високопоставени служители на Теленор.Никой не може да се спаси ако попадне на техният скрипт.
                Така е направено ,че не разбираш,че си обран.А ако не обърнеш внимание всяка седмица ще ти идва абонамент 6 лева на седмица.


                Коментар


                • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                  Гнусна работа, май ще си търся някакъв firewall за телефона... някой знае ли някое подходящо приложение?
                  Хм, добра идея...

                  Коментар


                  • Гнусна работа, май ще си търся някакъв firewall за телефона... някой знае ли някое подходящо приложение?

                    Коментар


                    • Мтел са на същия принцип. Въпроса е на какво основание са активирали услугата!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Пуснете оплакване в комисията за защита на потребителите, в КРС, в комисията за защита на конкуренцията, в комисия за защита на лични данни. А защо не и в ДАНС. И там още където се сетите. Все от някъде ще ги санкционират.
                        Ще, но няма да спрат практиката То е "докато минава номерът"...

                        Коментар


                        • Пуснете оплакване в комисията за защита на потребителите, в КРС, в комисията за защита на конкуренцията, в комисия за защита на лични данни. А защо не и в ДАНС. И там още където се сетите. Все от някъде ще ги санкционират.

                          Коментар


                          • Това го "чувам" за вече не знам кой път напоследък. Верно са се "светнали" наглеците! А аз обмислях дали да не мина към тях...ми цъ!

                            Коментар


                            • Аз изгорях по същия начин с 6.01 на седмица за непоискан абонамент за Coolland на 05.10. Теленор отказва да каже коя е фирмата грабител. На посочения в Sms телефон отказват да кажат коя фирма са и кой е управителя им. Всичко ме навежда на мисълта, че Теленор е в схемата.
                              Last edited by dici; 09.10.2017, 10:00.

                              Коментар


                              • Тия мошеници доста хора са измамили със свойте не поискани услуги.Явно някой от шефовете на Теленор се е светнал на далаверата и дай да дойм простите българи.Това го разбрах от разговори с управители на обекти.
                                http://avtokurs.alle.bg

                                Коментар

                                Working...
                                X