IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТЕЛЕНОР ме измами

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Притежавам джобен рутер със СИМ карта на Теленор, която служи само да дава интернет на устройствата ми. При влизане в рутера защитен с име и парола виждам, че съм получил СМС от номер 1920, в който пише, че успешно съм заплатил 12 лв. за услугата VM_Videos и че абонамента е за 1 месец. За прекратяване да изпратя STOP 198 на номер 19207. За информация 0882190530. Единствения изпратен от рутера СМС е към MY Telenor за регистрация, от където видях начислената сума. Не съм пращал и на 19207 за спиране на абонамента, понеже писах до КЗП и чакам отговор. Престъпно е Теленор да прави разплащане без потвърждение от наша страна с СМС или с изпратен до нас код от Теленор, който ще въведем за направата на платения абонамент. Аз правя онлайн разплащания, но банката ми изпраща парола на телефона или въвеждам номера на картата, зависи от вида на разплащането. Затова съветвам всички да пишат до КЗП и КРС.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
      Според мен този СМС за СТОП всъщност активира услугата, няма друг начин това нещо да работи. Аз получавам понякога СМС-и да пращам съобщения със СТОП, но никога не изпращам, защото немога... СМС изпращането на телефона ми е деактивирано... т.е. и да искам немога да изпратя СМС. Но то моя телефон е най обикновен, нокия с фенерче. На този на който използвам Интернет, нямам телефония, само Интернет... и обикновено съм през WiFi... т.е. рядко ползвам тоя на Ментел.

      Хакерите в последно време са станали изобретателни, тъй че хората трябва да внимават... а освен това в България цари някакво такова пълно безхаберие. От една страна потребителите кликат на всякакви линкове във Фейса... от друга страна има някаква неизаинтересованост от страна на мобилните оператори да се справят с проблемите и дори изглежда, че участват в далаверата, което е недопустимо.




      Може да е бил някакъв скрипт, аз съм виждал как смартфона ми се опитва да праща СМС без изобщо това да е възможно и съответно дава грешка.

      Навремето имаше един вирус във Фейсбук, който автоматично се разпращаше до всички "приятели". Възможно е да използват такива методи... т.е. кликаш линк, телефона праща СМС (без изобщо притежателя му да разбере) и готово вече е абониран.


      Навремето Глобул имаха един трик... пращат ти системно съобщение, на което можеш само кликнеш ОК... и въпросното ОК всъщност е абонамент за някаква тяхна тъпа услуга... наложи се да вадя батерията на телефона тогава... и това беше на относително стар телефон... а съобщението дори не беше СМС. После смених телефона с по дървен и съобщенията спряха.
      Притежавам джобен рутер със СИМ карта на Теленор, която служи само да дава интернет на устройствата ми. При влизане в рутера защитен с име и парола виждам, че съм получил СМС от номер 1920, в който пише, че успешно съм заплатил 12 лв. за услугата VM_Videos и че абонамента е за 1 месец. За прекратяване да изпратя STOP 198 на номер 19207. За информация 0882190530. Въпросът е как е направен този абонамент към тоя номер а не към номера на смартфона. Не съм пращал и СМС на 1920 понеже писах до КЗП и чакам резултат. Единствения изходящ СМС от рутера е към My Telenor за регистрация от където видях начислените 10 лв. без ДДС. До момента дори не знаех номера на тази СИМ карта. Така, че това си е чисто източване на пари чрез Теленор. Аз правя онлайн разплащания с Virtual Visa на ДСК така, че мога да разгранича кога са ме обрали и кога аз съм платил. Не трябва Теленор да раздава парите ни без потвърждение от нас със СМС или с изпратен от тях код на телефона с който ще удостоверим, че сме ние.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от avto11 Разгледай мнение
        Повтарям ТЕЛЕНОР мами с непоискани услуги.
        Смятам да пиша до централата.
        Надявам се да има някакъв ефект... аз лично си мислех, че след като Теленор купиха Глобул, нещата ще се оправят, а то стана по-зле. Явно са дали почти пълна свобода на БГ "меринджеите" и не ги интересува какви далавери въртят, само ги интересува на книга всичко да е наред, но хората ще ги намразят и ще се махнат.

        Коментар



        • Днес един познат прехвърли всичките си карти към друг оператор.Напусна ТЕЛЕНОР .Защо .Еми много просто ,пак надписване на непоискани услуги.Само ,че човека има 16 карти и всичките ги прехвърли.Незнам толкова много ли печели оператора от тази измама та допуска така да си губи клиентите.Или просто меринджеичета на ниско ниво въртят далавери и въртят на гърба на българина.
          Повтарям ТЕЛЕНОР мами с непоискани услуги.
          Смятам да пиша до централата.





          http://avtokurs.alle.bg

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

            и да те оскубят 6 лева бълха те ухаплала. нали къщата в Радомир скочи с 40-50 к тая година

            Коментар


            • Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

              и да те оскубят 6 лева бълха те ухаплала. нали къщата в Радомир скочи с 40-50 к тая година
              Е, така е колега, ама пари за нищо не се разменят. Ти къде се изгуби толкова време, да не си купил някой апартамент?

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                Невиждана наглост!
                http://pik.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%...ews714825.html
                Добре, че им плащам само домашен телефон за 4лв. месечно!
                и да те оскубят 6 лева бълха те ухаплала. нали къщата в Радомир скочи с 40-50 к тая година

                Коментар


                • Невиждана наглост!
                  http://pik.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%...ews714825.html
                  Добре, че им плащам само домашен телефон за 4лв. месечно!

                  Коментар


                  • не е лесно с тия оператори. но като се забележи измама трябва веднага да се реагира, щото те иначе почват да си правят квото си искат и трупат милиони на гърба на потребителя

                    Коментар


                    • Днес получих отговор от Теленор.По нагъл отговор не бях получавал.Те предлага ли услугата на фирми и не носили отговорност.А с кой делите печалбата бе МОШЕНИЦИ.
                      Нали предлагате номера и вземате 50% от печалбата на трафика.МОШЕНИЦИ=ТЕЛЕНОР

                      ТЕЛЕНОР МЕ ИЗМАМИ

                      ИЗМАМИ МЕ ИЗМАМИ и ОЩЕ МНОГО МНОГО БЪЛГАРИ
                      http://avtokurs.alle.bg

                      Коментар


                      • Благодаря Pepe

                        Коментар


                        • no root firewall съм си инсталирал. Дали помага не знам, защото тази измама не ме е застигнала пу пу. сложих го превантивно, но ме кефи, че без мое разрешение няма да се свърже никъде телефона. А и не е нужно да root-ваш телефона и за хора дето не са наясно е доста по опростено.. пишеше че трафика върви през VPN и така работи firewall без root
                          Last edited by pepe1234; 10.11.2017, 15:09.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Аз след като четох тази тема си качих firewall на телефона. Много съм доволен че го направих
                            Какво препоръчваш

                            Коментар


                            • Аз след като четох тази тема си качих firewall на телефона. Много съм доволен че го направих

                              Коментар


                              • При мен ощипването стана само през мобилния интернет от Теленор, при натискане на линк капан ми излезе прозорец, че съм абониран за 6лв. на седмица (без да пращам смс). След малко при проверка в прил. mytelenor 6те лева ми бяха отразени и аз бях изумен, как така без смс. След 2 разговора с оператора и 6 часа по късно изпратих стоп след уверение от тях, че това е начина да прекратя абонамента. Обадих се на телефона на неизвестната ми и досега фирма с игри даден в смс-а и след гневен разговор ми дадоха е-мейл на който да пиша и ми върнаха парите на pay pal. Не ми казаха коя фирма са. Всичко е измамна схема и оператора участва за мое изумление! В тази държава е така!
                                Last edited by dici; 10.11.2017, 07:31.

                                Коментар

                                Working...
                                X