IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Интересни факти - Знаете ли че?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Nikoj
    replied
    Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение




    "Кирилица" 3 века преди Кирил и Методий.
    Виждате, че пише Септември ( Септември, месец ). Тази църква е в Сирия (Qasr Ibn Wardan) издигната от император Юстиниан 6 век.
    Напомням, че Юстиниан I е тракиец.




    Пише на гръцки . Както сега някои пишат на български с латински букви, така и някога тези на които глаголицата е била трудна са започнали да пишат на български с гръцки букви. За щ,ш ,ч някой ,може би Климент заимства от коптската азбука. Виж coptic alphabet.

    Напиши коментар:


  • v_tin
    replied
    [QUOTE=Bond009;n3621340][URL="ТОМ КРУЗ И КАМЕРАН ДИАЗ

    [/QUOTE]

    И без да се зори човек с няколко написани думички установява че камерън диаз е висока 1,74, а том круз 1,70

    Напиши коментар:


  • v_tin
    replied



    Статуя на индианския вожд Стоящата мечка, който успява да осъди правителство. През 1879 г. съдът постановява, че индианците са човешки личности и не могат да бъдат преселвани насилствено. По време на 40 дневния поход до Индианската територия на племето понки, много от тях измират по пътя и повечето измират след едногодишен престоя в Индианската територия. Когато умрял сина на главния вожд, Стоящата мечка, вождът заедно със 69 души негови роднини напускат тайно резервата в Индианската територия и поемат на север към Ниобрара. Когато пристигат групата е заловена и затворена във Форт Омаха. По това време командир на военното управление в Небраска е генерал Джордж Крук, който получава заповед да върне понките обратно в Индианската територия. Крук се среща със Стоящата мечка и неговите хора в караулното на форта и окаяното им състояние и молбите им го карат да погледне на тях с други очи. Генералът решава да им помогне и да спре връщането им обратно. Той се обявява в тяхна защита, наема добри адвокати и разпространява в пресата, че всеки човек има право сам да избира мястото, където да живее. Така на 18 април 1879 г. започва историческият процес за граждански права на Стоящата мечка срещу Крук. Съдът признава индианците за личности по смисъла на закона Хабеас корпус – имащи право сами да изберат мястото, където да живеят и им разрешават да останат на Ниобрара. На останалите живи 530 понки в Индианската територия не е разрешено да се присъединят към съплеменниците си в Небраска. Така племето било разделено на две – едните свободни на север, а другите затворници в Индианската територия.

    Напиши коментар:


  • Kiro
    replied





    "Кирилица" 3 века преди Кирил и Методий.
    Виждате, че пише Септември ( Септември, месец ). Тази църква е в Сирия (Qasr Ibn Wardan) издигната от император Юстиниан 6 век.
    Напомням, че Юстиниан I е тракиец.





    Напиши коментар:


  • Мачу Пикчър
    replied
    Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

    Децата на Лидице.Чешкото село Лидице е известно от историята като напълно унищожено на 10 юни 1942 г. от германците по време на Втората световна война с наказателна акция заради покушението над висшия функционер на СС обергрупенфюрер Райнхард Хайдрих, райхспротектор на протектората Бохемия и Моравия, началник на РСХА.
    Според тогавашните съобщения и съюзническата следвоенна пропаганда на 10 юни 1942 г., нацистите убиват всичките 172 мъже на възраст над 16 г. Жените (172) са отведени в концентрационния лагер край Равенсбрюк, като 60 от тях умират в лагера. Пощадени са 23 деца – на възраст до 1,5 г. и „годни за понемчване“, разпределени в приемни германски семейства с обучение и възпитание в арийски дух, след което следите на повечето от тях се губят. Останалите 82 деца са изпратени в лагер на смъртта край град Хелмно, Полша, още 6 деца умират. Всички сгради в селото са разрушени и изгорени.
    Няколко дни по-късно близкото село Лежаки също е нападнато от част на СС, като всичките 33 жители – мъже и жени, са застреляни.

    Как се лекува рака?
    С тотално унищожение, даже и за сметка на полезните клетки на организма, например химиотерапията.

    Така. Агентите, организирали атентата над Железния Хайдрих, са английски евреи с легендата че са местни чехи от миньорското село.
    Никога не е имало евреин миньор.
    Но избиват цялото село чехи като евреи.

    Железният Хайдрих.




    Напиши коментар:

Working...
X