Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове - архив до 01.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от sorentoИмам и гладкоцевно и нарезно и GAMO 5,5 .Не ми остава много време за стрелба ,но по мои наблюдения -повечето мъже ни влече оръжието,не толкова убиването.НЕМО ,какви са тия дум-дум?Не ги знам."НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
То си е заложено в мъжката природа влечението към оръжия.Аз например савсем импулсивно си купих въздушна пушка, но по живо не ми дава нещо сърцето да стрелям, вземам птиците на мушка, но стрелям в клончето.И по ножове си падам, не обичам да присъствам на самото убиване на прасето, но при разфасоването съм доста добър/при консумацията имам 2-3 балкански рекорда/. Всичко това сигурно се дължи на инстинкта на ловеца, който ни е завещан, но сигурно голяма част от нас са доста благородни и разумни и не убиват безмислено.А самото чувство да държиш оръжието в ръката си, дава някакво много особено чувство, което ми харесва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lond2001Момчетата във вас са още живи май, това е много хубаво.Колко малко ми трябва да се окича с фунийки и да залягам под коли и други укрития
Като си помисля, още на 21 ни е липсвало детството пък камо ли сега ...
Ако случайно това го чете някой от Червена звезда, който случайно или не е останал без антена тогава, да се обади. Възстановявам тръбичката в цялата дължина.Бех мечка, сега ми се бичи нещо!
Коментар
-
Прави ми впечатление, че доста хора се увличат по оръжието. Да ви кажа, след като навърших 18, станах ловец и определено съм походил доста. И през лятото, и през зимата. За различни видове дивеч, включително с катер по Дунава - за патици и гъски. Наистина бая пострелях и съм имал доста добра успеваемост.
Обаче ... преди около година НАЙ-НАКРАЯ ми дойде акъла в главата и осъзнах, че в лова (и убиването на животинки) няма много смисъл. Да не кажа, че НЯМА НИКАКЪВ СМИСЪЛ. И вече не съм ловец. Нямам и намерение да се връщам към това "хоби". Приказките за мъжкото приятелство, хапката и пийката на лов са истина, но трябва ли да се убиват животни, за да имаме повод да се виждаме с приятели? Просто ни виждам смисъла на една такава кървава "логика".
Извинявам се за пацифизма си на любителите на пушките. Вече не притежавам нито гладкоцевно, нито нарезно ловно оръжие. Не ми и трябват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от аналгинаЕ, моята въздушна пушка е с ядрена бойна глава и далекобойност 5000м. Така, 4е си правете сметка кво става с котките :-)"НИКОГА НЕ ПРЕНЕБРЕГВАЙ ИНТУИЦИЯТА СИ. НО И НЕ МИСЛИ, ЧЕ САМО ТЯ СТИГА."
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от penko77Първоначално изпратено от аналгинаПървоначално изпратено от onziПървоначално изпратено от аналгинаПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от nevermindaz puk trepq kotkite na vilata i v kvartala s vuzdushna
А това "само готино подскачат" - котката няма да умре веднага, а ще си умре в мъки, просто не виждам кое му е 'готиното', че и се 'хвалиш' на всичкото отгоре?!?
"Умре в мъки" - ти знаеш ли какво е въздушна пушка? Това е една малка съчмичка наречена чашка, която никога не може да пробие кожата на хайвана. Странно колко ли пъти е "умирала в мъки" котката на комшията, който отмъкна зайчето и точно тя го отнасяше редовно. Явно е истина за 8-те живота на котките.
Коментар
Коментар