Първоначално изпратено от justpassingby
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове - архив до 01.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Perun
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
МнениеПуснато на: 10:18:41 ч. | 24.07 Заглавие: Отговорете с цитат
Не знам за какви оставки си говорите тук. Докладът си беше добър и всичко си е нормално, дори се отчетоха и признаха някои от постиженията на страната ни.
Както всички виждате тук, дори и пазарът определи доклада като положителен, само до момента сме вече на +2%. Ако това не е един добър показател здраве му кажи.
Коментар
-
Станишев няма да сменя министри, за да угоди на някого
23 юли 2008 / News.dir.bg
Ако са необходими структурни промени – ще бъдат направени. Няма нито министър, нито заместник-министър, за който е гарантирано, че ще приключи целия срок на мандата си. Но промени не смятам да правя, за да угодя на някого.
Това заяви премиерът Сергей Станишев на пресконференция във Варна по повод негативния доклад на ЕК и вота на недоверие към правителството, предаде БНР, цитирано от Фокус.
Министър-председателят изрази съжаление за отнемането на акредитациите на две агенции, работещи по европейски програми. Той призна, че това ще затрудни в много висока степен усвояването на около 250 милиона евро в България.
Въпреки критиките и спирането на пари обаче Станишев изрази задоволство, че ЕК "оценява по достойнство положените усилия в последната половин година и особено – през последните няколко месеца. Отчетено е създаването на ДАНС, която извършва оперативна дейност в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Очаквам още повече и конкретни резултати", заяви премиерът.
Като правителство за нас ще е важно да вземем ефективни мерки за функциониране на всички звена, които работят с европейски програми – например бонуси за добро изпълнение на проектите, прозрачност, по-добро взаимодействие с ЕК. Очаквам от всички институции да се мобилизират – подчерта Станишев.
Той каза, че още миналата седмица е поръчал при първите проекти на доклада да се направи анализ на конкретните препоръки, очаквания и критики. Има за какво да бъдем критикувани по всеки един от шестте критерии. Поръчах да се представи план за действие от всяко министерство, каза Станишев и тези планове ще бъдат представени на срещата на коалицията. Ще искам конкретни мерки, предложения и срокове за тяхното изпълнение. Това е необходимо, за да представи България по-убедително своите усилия. Има разминаване между политическата воля, която е факт, и постигането на конкретните резултати, които се очакваха.
Оценката на Еврокомисията е обективна и полезна, има много да се работи по поставените конкретни препоръки в доклада на ЕК. Ще търсим сътрудничество с Еврокомисията, каза вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин. Според него всички слухове, че България не може да влезе в Шенген и в Еврозоната, не са верни.
Положителната оценка на ЕК за структурните и персонални промени в МВР също е отчетена от ЕК. Ще изискам от министъра и неговия екип още по-ефективна работа, заяви Станишев. Приемаме изводите от доклада на ЕК и смятам, че те са обективни и че ще бъдат стимул за работата на правителството и в частност на МВР за продължаване на усилията, коментира пък вътрешният министър Михаил Миков.
Коментар
-
Ромите отказали да чистят София заради Доклада?!
23 юли 2008 / News.dir.bg
Столичният кмет Бойко Борисов е обсъдил с председателя на ДАНС Петко Сертов отказа на ромите да почистват столицата в сряда, 23 юли.
„Определено виждам умисъл в неизлизането на ромите да почистят София, точно в деня, в който Европейската комисия обявява доклада си за напредъка и проблемите на България." Това заяви за Агенция “Фокус” Бойко Борисов.
„Председателят на ДАНС пое ангажимента да провери откъде тръгват слуховете и по какъв начин се дирижира отказът на ромите, ангажирани в почистването на София, да изпълняват своите задължения”, заяви още Борисов.
но коментс :-) както се казва
Коментар
-
Психоколик, тоя ми е от любимите вицове!!! :-)
А ето и един от мен, което си е почти същото:
Стария, мечок учи малкото мече да ловува:
- И да знаеш, тези двукраките, дето стрелят по нас и те стават за ядене. Ама като ти падне такъв, първо само ще му се покажеш, няма да го ядеш веднага, малко време да мине и тогава го хапваш.
- А бе, дядо, няма ли да избяга като ме види?
- НЯма да избяга, а без л..на са по-вкусни!И това ще мине ...
Коментар
-
Anton Chigurh
Коментар
-
Млад ловец е инструктиран от по-стари:
- Като видиш мечката, вдигаш пушката и натискаш спусъка и се целиш тук, и посочва сърцето на мечката!
- Ами ако засече?, пита младият!
- Ако засече, не се паникьосваш, просто се намзаваш с ла*на и лягаш на земята, мечката няма да те закача, защото ще и е гнусно!
- Ясно! Значи, вдигам пушката и се целя в сърцето! Ако засече намазвам се с ла*на и лягам неподвижен на земята!
- Точно така!
- А ако пушката засече и няма ла*на?
- Оо, ще има, ще има!
:-)BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5Първоначално изпратено от CrazyHorseвие се ебавате, но аз познавам момчетата...единия е бил брокер на пода във франкфурт(или беше уолстрит а пък беше завършил в франкфурт)...пичове са...както и паркетен брокер(лъв)
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от CrazyHorseвие се ебавате, но аз познавам момчетата...единия е бил брокер на пода във франкфурт(или беше уолстрит а пък беше завършил в франкфурт)...пичове са...
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от CrazyHorseвие се ебавате, но аз познавам момчетата...единия е бил брокер на пода във франкфурт(или беше уолстрит а пък беше завършил в франкфурт)...пичове са...
Tova ne bi trqbvalo da te uchudva. Az imam dva kolegi koito pochnaha rabota tam. I sa dovolni.знайш как е...
иначеза БГ-то мноу добре си го знайм...за съжаление...
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от CrazyHorseвие се ебавате, но аз познавам момчетата...единия е бил брокер на пода във франкфурт(или беше уолстрит а пък беше завършил в франкфурт)...пичове са...
Tova ne bi trqbvalo da te uchudva. Az imam dva kolegi koito pochnaha rabota tam. I sa dovolni.
Коментар
Коментар