If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
- Какъв е шансът SOFIX да падне до 800 пункта, а до 500 пункта?
Никола Цокев:
Шансът да падне до 500 е по-малък от шанса да падне до 800.
Ей, тоя уби коча с лопатата- не знаех, че за да стигне до 500 (не го пожелавам на никого), трябва да се мине през 800 (не го пожелавам на никого), все си мислех, мове да стигне до 500 (не го пожелавам на никого), без да минава през 800 (не го пожелавам на никого). Бе всъщност - шансът да стигне 2000 е по-малък от шанса да стигне 1500 - Боже, и тези хора управляват милиони
- Какъв е шансът SOFIX да падне до 800 пункта, а до 500 пункта?
Никола Цокев:
Шансът да падне до 500 е по-малък от шанса да падне до 800.
Ей, тоя уби коча с лопатата- не знаех, че за да стигне до 500 (не го пожелавам на никого), трябва да се мине през 800 (не го пожелавам на никого), все си мислех, мове да стигне до 500 (не го пожелавам на никого), без да минава през 800 (не го пожелавам на никого). Бе всъщност - шансът да стигне 2000 е по-малък от шанса да стигне 1500 - Боже, и тези хора управляват милиони
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
След летящите пуйки,пилци и други пернати днес,страха пак отмина,и след поредното претръпване оптимизма се завърна ! И пак започна "навиването" че ей на,сега Монбат това,онези онова,лидери сме по привличане на ЧИ в ЦИЕ и какво ли не.И знам.....сега сме на прИмоция и от утре Ъп...Ъп.....Ъп... това е "дъното".
Но аз седя и си разсъждавам простичко.И какво си мисля?Ами мисля си че ако аз съм мажоритар с70-80% в някакъв холдинг,защо ми трябва да да правя обратни изкупувания или да раздавам дивиденти на някакви си хора,които били инвестирали в бизнеса ми/ни.При тази конюнктура на пазара в глобален мащаб,за мен ще е далеч по атрактивно да обявя холдинга в несъстоятелност или фалит. Така ще разпродам холдинга на парчета - фирма по фирма,на чуждестранните инвеститори които проявяват толкова голям интерес към инвестиции в БГ,ще си прибера паричките и лайф из лайф където ми видят очите.Веднъж,че ще спечеля двапъти повече като продавам на парче,а втори път ще оставя всички съдебни дела и претенции на инвеститора,както и обещаните до момента благини.Нека новия собственик да се разправя с проблемите които имам в момента.
Щом аз си мисля така простичко,да ли пък и мажоритарите не им минават такива прости мисли през главите? И какво ли ще се случи ако са им минали подобни мисли и в момента не ги реализират?
Риторични въпроси си задавам,но може да се окаже че не са били чак толкова безпочвени след 1-2 месеца......кой знае....времето ще покаже.
Разтопена от ласките на съученика си Таня легнала в хоризонтално положение по гръб на гъстата трева. При това е успяла да погледне, че опашката на съзвездието Голяма мечка се намира на 35 градуса от хоризонта. Когато съученика и се навдигна от нея с думите „Видя ли, а ти толкова се плашеше..” тя видя, че опашката на Голямата мечка е застанала под ъгъл 15 градуса от хоризонта.
- Колко време Таня е прекарала в хоризонтално положение?
зад. 2
Организма на нормалният дванадесетокласник съдържа 8 грама сперма. След изпразване в продължение на час, запаса от сперма се възстановява на 70% от началното състояние. Нека младежът се изпразва един път в час.
- Колко часа са необходими за да остане само с 1 грам сперма?
- Колко грама сперма е отделил за това време?
- Възможна ли е ситуация, когато в него няма да остане никаква сперма?
зад. 3
Плешивината на главата на чичо Гошо е с форма на правилен кръг с диаметър 9 сантиметра. Жената на чичо Гошо твърди, че плешивината се е появила от изневерите му.
- Колко изневери е направил чичо Гошо, ако след всяка изневяра плешивината му се увеличава с 0.5 кв.см.
зад. 4
За да се изпразни Иван прави 35 фрикции, а приятелят му Марин – три пъти повече. Съседката им Таня достига висшата си точка за 38 фрикции.
- Колко пъти и с кой ще достигне връхната си точка Таня, ако Иван е пръв, а Марин веднага след него?
- А ако са обратно – Марин е пръв, а Иван втори?
Обосновете решението на задачата графично с помощта на синусоиди.
зад. 5
Иван и Мария са избягали от часа по физкултура и са се уединили в класната стая. Иван може да чуе човек, идващ по коридора за 7 метра от вратата на стаята, а Мария за 3 метра. За да си оправи дрехите на Иван му са нужни 5 секунди, а на Мария 11 секунди. По коридора с 2км/час се движи директорът.
- В какво състояние ще намери той Иван и Мария ако:
а) пръв го чуе Иван.
б) Иван не го чуе, а това направи Мария.
зад. 6
Решете задача № 5 ако по коридора с 24 км/час идва съученикът им Петър.
зад. 7
В гардероб има 300 литра въздух. На любовника, скрил се в този шкаф му трябват по 2 литра въздух в секунда. През ключалката постъпва 1 литър свеж въздух в секунда.
- Колко време може да изкара в шкафа любовника преди да се задуши?
зад. 8
Иван е пробил дупка в стената на женската съблекалня с диаметър 6 мм. Тогава той вижда коленете на съученичките си и това което е на 5 см над и под коленете.
- Дупка с какъв диаметър трябва да пробие Иван, за да вижда това, което е на 40 см под и над коленете на момичетата?
зад. 9
Девствената Ивана стиска краката си със сила 8 нютона. Иван се мъчи да разтвори краката и със сила 3 нютона. Говорейки и той отслабва съпротивата и още с 1 нютон. Като се знае, че една целувка сваля съпротивлението на женските крака с 0.5 нютона/час колко време ще е необходимо Иван да целува Ивана, докато преодолее съпротивлението?
зад. 10
Когато Иван свършва, сърцето му прави 144 удара в минута. Към своят нормален ритъм от 75 удара в минута сърцето му се връща след 41 секунди. За Ивана стойностите са 130, 78, 72, съответно.
- Има ли момент в който сърцата и на двамата бият с еднакво количество удара в минута?
- След колко секунди след акта настъпва този момент?
зад. 11
Мъжкият орган на Иван има форма на цилиндър с диаметър 3 см и дължина 8 см. Върхът му представлява полусфера с диаметър 3 см. Във възбудено състояние увеличеният му орган добива размери – дължина 17 см и диаметър 4 см.
- Изчислете необходимият обем кръв, нужна за увеличаването на обема.
Бяхме в Sagrada Familia (въпреки че не е достроен, храма е невероятен. Качихме се до най-високата точка, до която пускат посетители), park*Guell (къщата, двореца, мозайките, дракона...), casa Batllo, La Pedrera.
От обикаляне по забележителности крака не ми останаха, но определено не съжалявам и както казах, бих отишъл още веднъж!
това е града, който искам да посетя, ама все нещо става
саграда фамилия казват, че до 30 години ще е завършат
снощи гледах филм за Гауди, по-точно за сградите
от замундата го дръпнах
за мен лично обаче Прага е града, в който бих се връщал и още и още
мерси за снимките
+1 Това е градът. Няма друго такова място като Прага :-)
Бяхме в Sagrada Familia (въпреки че не е достроен, храма е невероятен. Качихме се до най-високата точка, до която пускат посетители), park*Guell (къщата, двореца, мозайките, дракона...), casa Batllo, La Pedrera.
От обикаляне по забележителности крака не ми останаха, но определено не съжалявам и както казах, бих отишъл още веднъж!
от замундата го дръпнах
мерси за снимките
+1 Това е градът. Няма друго такова място като Прага :-)
от замундата го дръпнах
мерси за снимките
Из source-а на страницата:
<!-- if the lhc actually destroys the earth & this page isn't yet updated
please email mike@frantic.org to receive a full refund -->
хахахахахахахха
при следващия срив на борсата я слагам
п.с. хареса ли ти Барселона?
Хареса ми и още как! Засега това е единствения град в който бих посетил втори път! ))
Ето малко снимки специално за колегите от форума :P
Тяхната борса не е по-добра от нашата. :P
Снимка малко преди разговора ми с техния Виктор Папазов, относно срива на тяхното BSE :P
Едно интересно заведение La Bolsa Stock exchange, където цените се определят от търсенето.
(откраднали са ни идеята! Обсъждахме тук направата на подобно заведение преди година. )
Голям кеф! Поркаш си на бара и следиш за бира обявила слаб отчет. :P
(както виждате и там кризата не ги е подминала, всичко беше надолу... но зелено!)
Коментар