If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В управлението на голяма банка постъпил сигнал, че в едно от отделенията
на банката работите вървят на зле. Операции почти не се извършват,
активността е близка до нулата. Тръгнал ревизор да провери ситуацията.
Появява се ревизорът в това отделение в разгара на работния ден. Влиза
вътре - няма никой. От съседния кабинет на директора се чуват силни
викове:
- Но спокойно можеше да играе купа!
- Но нали, ако играеше, няма да му остане метър.
Поглежда ревизорът в кабинета и онемява. Директорът на отделението с
трима дилъра играят карти. Хм, казва си ревизора, сега ще ги прецакам.
Връща се в операционната зала и натиска копчето за тревога. Започва да
вие сирената.
Ревизорът отпуска копчето и сирената спира да вие, от кабинета се чува:
- Трябваше да теглиш първо трефите.
- А сега кой раздава?
Ревизорът отново натиска копчето. И отново вие сирената.
- А сега защо подигра купа?
- Нямам нито една пика.
- Не, побеснява ревизора, сега вече няма да спра. И натиска
продължително копчето. В тоя момент от входната врата влиза сервитьорът
от кръчмата отсреща и носи 4 бири:
- Чувам, чувам и ги нося вече!
Столичната община е изпратила официално запитване до КАТ дали лицето Сергей Дмитриевич Станишев разполага с документ за управление на трамвайна мотриса.
Това се казва в официално съобщение на администрацията на кмета Бойко Борисов, който е и неформален лидер на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ.
Столичната община призовава гражданите при слизане и качване от превозните средства да използват спирките на градския транспорт.
Предупреждаваме, че предложеният в клипа на БСП начин е опасен и крие рискове за тяхното здраве, казват още от кметството.
Напомняме на гражданите, че комунистическите идеи не са превозен документ и столичният електротранспорт разполага с модерна работеща тикет система.
В съобщението се казва още, че в общината са постъпили сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи.
В тази връзка управата на София апелира софиянци да запазят спокойствие.
Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев, казват още от общината.
Ватманите в градския транспорт са квалифицирани, преминали са 3-месечен курс на обучение и всички те имат положен изпит и свидетелство за управление.
Още преди курса кандидат-водачите полагат психотест и представят медицинско свидетелство за здравословно състояние, се казва още в съобщението.
По повод питането до КАТ дали Станишев има книжка за трамвай, БСП отговаря, че Станишев само е симулирал, че управлява трамвая...така както и държавата.
Седя и решавам финансови проблеми - не мога да реша къде е по-добре да вложа няколко милиона евро. Когато реша, ще мисля откъде да ги взема. Накратко - нещата са на зор, а жената държи на своето "твой ред е да миеш чиниите". Ето защо не мога да стана милионер - даже да планирам нещо не ми дават...
"Докато ни управлява Станишев, а мандатоносител е Доган, нищо добро не ни чака", заяви в ефира на Канал 3 кметът на София Бойко Борисов по повод загубата с 1:6 от Сърбия в Белград.
"Сърбите ще ни изместят във всичко. Те имат национално самозъзнание", каза още кметът
"След като Марков обядва с Татяна Дончева, значи трябва да си ходи", продължи Бойко Борисов.
"Аз съм възмутен и нервен след този мач. Бил съм спортист и знам за какво става дума. Ами прекрати мача, извини се на публиката и си ходи... Като зрител съм възмутен и затова се обадих да си кажа мнението", завърши играчът на Витоша Бистрица.
"Докато ни управлява Станишев, а мандатоносител е Доган, нищо добро не ни чака", заяви в ефира на Канал 3 кметът на София Бойко Борисов по повод загубата с 1:6 от Сърбия в Белград.
"Сърбите ще ни изместят във всичко. Те имат национално самозъзнание", каза още кметът
"След като Марков обядва с Татяна Дончева, значи трябва да си ходи", продължи Бойко Борисов.
"Аз съм възмутен и нервен след този мач. Бил съм спортист и знам за какво става дума. Ами прекрати мача, извини се на публиката и си ходи... Като зрител съм възмутен и затова се обадих да си кажа мнението", завърши играчът на Витоша Бистрица.
Това наистина е за Бисери и вицове! До къде достигнахме!!!!
САЩ искат финансова помощ от арабските страни?
20.11.2008 12:38
САЩ са поискали от четири арабски страни, износители на петрол, близо 300 млрд. долара за справяне с финансовата криза, пише АФП, позовавайки се на кувейтския всекидневник Al-Seyassah.
Цитирайки „добре информирани“ източници, всекидневникът съобщава, че Вашингтон е поискал от Саудитска Арабия 120 млрд. долара, от Обединените арабски емирства - 70 млрд. долара, от Катар - 60 млрд. долара, а от Кувейт - 40 млрд. долара.
Според Al-Seyassah САЩ иска тази сума като „финансова помощ“, за да се справи с финансовата криза и да предотврати навлизането на икономиката в мъчителна рецесия.
САЩ смята да използва средствата за подпомагане на автомобилната индустрия, банките и други компании с проблеми заради кризата, пише изданието.
Четирите арабски страни, членки на ОПЕК, произвеждат общо 14 млн. барела петрол дневно, т.е. около половината от добива на картела и около 17 на сто от общото световно производство.
Според някои изчисления четирите държави имат натрупани близо 1,5 трлн. долара излишък през последните шест години благодарение на скъпия петрол.
Коментар