IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове - архив до 01.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дребничка възрастна госпожа влязла в Чейс Манхатън Банк и попитала дали може да си открие сметка.
    - Естествено - казал управителят. - Колко искате да вложите?
    - Три милиона долара - отвърнала възрастната госпожа.
    Управителят ахнал.
    - Това са много пари. По какъв начин ще ги преведете в сметка та си?
    - В брой. Нося ги в тази торба. Вижте сам, ако искате.
    Управителят надзърнал в найлоновата торба, в която имало няколко пачки новички зелени банкноти. Това било твърде необикновено и той решил да осведоми президента на банката, който надлежно поканил възрастната госпожа в кабинета си, за да се заеме лично с въпроса.
    Президентът бил самото очарование. Той наредил да донесат чай и бисквити за ценната нова клиентка на банката.
    - Ако може да попитам, откъде се сдобихте с тези пари? – полюбопитствал президентът.
    - От хазарт - отвърнала възрастната госпожа. Той се изненадал.
    - От какъв хазарт?
    - А, обзалагам се с хората за всевъзможни неща и обикновено печеля. Например залагам сто хиляди долара, че до утре на обяд ташаците ви ще станат квадратни. И приемам облог четири към едно. Имате ли да заложите двайсет и пет хиляди долара?
    Президентът почти онемял.
    - Не е морално да приема парите ви, защото се боя, че няма начин да спечелите този облог.
    - Е, щом не искате да приемете облога, започвам да се питам дали тази банка е подходяща за парите ми.
    Президентът в никакъв случай не искал да изгуби клиентката си.
    - Да не бързаме - казал той. - Добре, приемам облога ви, щом сте абсолютно сигурна.
    - Абсолютно - заявила дребничката възрастна госпожа. - И не се бойте за мен. Знам какво върша. До утре в дванайсет без петнайсет.
    Същата нощ президентът на банката се будил през час, за да проверява дали ташаците му са станали квадратни. Всичко в това отношение било наред. В дванайсет без петнайсет на другия ден дребничката възрастна госпожа дошла в банката заедно с адвоката си.
    - Адвокатът ми е тук като свидетел - пояснила тя, когато влезли в кабинета на президента.
    Точно в дванайсет президентът обявил, че печели облога, но дребничката възрастна госпожа поискала той да си събуе панталона, за да се увери. Банкерът се подчинил. Тя го опипала и заявила, че ташаците му не са квадратни.
    - Предполагам, че печелите облога - казала госпожата и му връчила стоте хиляди долара. В това време адвокатът започнал да си удря главата в стената.
    - Какво му става? - попитал президентът на банката.
    - Оставете го този нещастник - отвърнала дребничката възрастна госпожа. - Разбирате ли, обзаложих се с него на един милион долара, че до днес на обяд ще съм хванала президента на Чейс Манхатън Банк за ташаците!
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Подарък за Коледа – ваучер за развод?

Е, такъв коледен подарък не бяхме виждали. Адвокатска фирма в Лондон, която работи най-вече по бракоразводни дела, предлага ваучери за подарък с предплатени консултации със специалисти на компанията.

Lloyd Platt & Company, които нормално таксуват по 325 паунда на час, казват, че има голям интерес към предложението им. За сега са продадени 60 ваучера.

Основателката на компанията очаква още покупки до края на годината, тъй като януари е пиков период за бракоразводните консултации.

„Много хора имат проблеми в брака си, но отлагат процедурите за след празниците," допълва тя.

Коментар

• Кое е най-голямото голф игрище в България?
        Перник - там всички карат Голф и са играчи!
        BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Индианците от Дакота имат следната мъдрост:
          Когато забележиш, че яздиш умрял кон, слез от него.
          Но в бизнеса често предприемаме други стратегии за справяне с проблема:
          … снабдяваме се с по-як камшик !!!
          … сменяме ездача !!!
          … казваме, че винаги сме яздили този кон !!!
          … създаваме работна група, за да анализира коня !!!
          … посещаваме други места, за да видим как яздят там умрели коне !!!
          … повишаваме стандартите за качество за яздене на умрели коне!!!
          … създаваме Task-Force, за да съживи коня !!!
          … плащаме на хора от чужбина, които уж можели да яздят умрели коне !!!
          … включваме обучителен модул, за да се научим да яздим по-добре !!!
          … правим сравнение между различни умрели коне !!!
          … променяме критериите, които определят кога един кон е умрял !!!
          … впрягаме много умрели коне заедно, за да станем по-бързи !!!
          … обясняваме: Никой кон не може да е толкова умрял, че да не може повече да го яздим !!!
          … правим проучване, за да видим има ли по-добри и по-евтини умрели коне !!!
          … обясняваме, че нашият кон е по-добре, по-бързо и по-евтино умрял, отколкото други коне !!!
          … създаваме група по качеството, за да се намери приложение на умрелите коне !!!
          … откриваме независимо разходно перо за умрели коне !!!
          … увеличаваме сферата на отговорност на умрелия кон !!!
          … развиваме мотивационни програми за умрели коне !!!
          … преструктурираме, за да може една друга област да получи умрелия кон !!!

Коментар

• От зоопарка избягал крокодил. Бил много гладен, но за късмет първия човек, когото срещнал, бил Бойко Борисов. Погледнал го крокодилът и решил, че не е гладен. Загледал се още малко и решил, че не е крокодил. /БЛИЦ

Коментар

• Ще простреля ли китайски автомат китайска бронежилетка?
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Работещите в IT отделите ще разберат...
                We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
                  Добре влезе в кадър...

Коментар

• http://ch0.hit.bg/dreshki.jpg
                    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• 自由西藏

Коментар

• .. Властите в Найроби издирват маймуната от зоопарка.
                        Преди час, тя някак е успяла да отвори врата на клетката си, след което се е смесила с тълпата...
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Тостове

Един лекар среща в кръчмата свой пациент, който е наредил край себе си няколко празни чаши.
                          - Иване, нали те предупредих да не пиеш повече от една чаша концентрат? - скарва му се той.
                          - Докторе, аз не се лекувам само при вас - отговаря пациентът.
                          Да пием за здравето на докторите и нека те бъдат все повече!

Един човек го заболяло гърлото и той прегракнал. Дотътрил се той до дома на личния си лекар и почукал на вратата. Отворила докторската съпруга.
                          - Съпругът ви в къщи ли е? - изхриптял болният.
                          Жената се огледала и му кимнала:
                          - Няма го. Влизай бързо, за да не видят съседите.
                          Да вдигнем наздравица за това не само да сме здрави, но и докторите да ги няма вкъщи!

Един човек претърпял автомобилна катастрофа и попаднал в болницата с две счупени ръце. Лекувал го добър лекар. Малко преди да го изпишат, той попитал:
                          - Докторе, след като ми свалите гипса, ще мога ли да свиря на пиано?
                          - Разбира се, че ще можете.
                          - Вие сте голям майстор, докторе - преди не можех да свиря.
                          Да пием за лекарите, които вършат чудеса!

Един турист бил на ескурзия в Шотландия. Завели го на прочутото езеро Лох Неси. Въртял се той край брега, разглеждал - няма никакво чудовище. Обърнал се към един местен, който кротко си пиел уискито на един стол.
                          - Кога излиза чудовището?
                          - Различно - вдигнал рамене шотландецът. - Но най-често след петата чаша...
                          Да пием за тези, които искат да видят час по-скоро Лох Неси!

Кораб попаднал на буря и потънал. Оцелели само двама моряка - без спасителни жилетки, без нищо, за което да се захванат.
                          - Господи - помолил се единият, - изпрати ми толкова дъски, колкото пъти ми е изневерявала жената!
                          От небето паднали два клечуряка, които не могли да издържат тежестта му и той се удавил.
                          - Господи - решил да опита късмета си вторият, - изпрати ми толкова дървета, колкото пъти ми е изневерявала жената!
                          Небесата се отворили и наоколо заплавали купища дървен материал. Морякът си направил сал и се спасил.
                          Да пием за жените, които не оставят мъжете си да се удавят!

Авантюристка е жената, която всяка авантюра превръща в любовна увертюра.
                          Да пием за жените-авантюристки!

Дама е всяка жена, която лиже сладоледа, а не го хапе.
                          Да пием за дамите!

Жена без грях е дамата, за която всички са слушали, но никой нищо конкретно не е видял.
                          Наздраве за жените, които всички са виждали, но за които никой нищо лошо не може да каже!

На 80-тата годишнина на Чърчил един журналист го изчеткал:
                          - Сър, надявам се, че ще ми разрешите да ви снимам и на вашия 100-годишен юбилей?
                          - Трябва много да се грижите за здравето си през следващите 20 години - отговорил Чърчил.
                          Мога да кажа на юбиляра на нашата маса, че съм готов да се грижа още 20 години за здравето си, за да го поздравя и на следващия му юбилей!

На грузинска сватба кумът вдига тост:
                          - Ще ви разкажа една приказка... Имало едно време една далечна страна. В нея имали такъв обичай - колкото по-дълга била оная работа на мъжа, толкова по-къси ръкави носел той. Всъщност... това е дълга приказка и няма да ви я разказвам сега, а ще произнеса следния тост:
                          Да пием за мъжете по потници!

Един рицар трябвало да замине на война. Тогава той сложил девствен пояс на жена си и повикал най-верния си приятел. "Ето ти ключа от най-голямото ми съкровище - казал му той. - Давам ти го, защото не се съмнявам в твоята честност. Ако не се върна, отключи пояса една година след моята смърт." Тръгнал рицарят и след малко дочул конски тропот. Приятелят му препускал стремително след него. "Какво има? - попитал рицарят. "Станала е грешка, сър. Дали сте ми друг ключ!"
                          Да пием за верните приятели!

Има такава грузинска мъдрост: ако искаш да вземеш правилно решение, посъветствай се с жена си и направи точно обратното.
                          Да пием за нашите жени, които ни помагат да намираме правилното решение в сложни ситуации!

Моят дядо казваше: "Имам желание да си купя къща, но нямам възможност. Имам възможност да си купя коза, но нямам желание."
                          Нека нашите желания винаги да съвпадат с нашите възможности!

На въпроса "Какви жени предпочитате - блондинки или брюнетки" истинският мъж трябва да отговори: "Да!"
                          Да пием за истинските мъже!

Лети по небето голяма птица и гордо размахва огромните си крила. До нея пърха малка птичка: "Накъде летим? Накъде?" Голямата птица не отговаря. "Накъде летим?" Голямата птица бавно се обръща и гордо отговаря: "Не знам..."
                          Да пием за нашите ръководители!

Един човек си вървял през гората и намерил костенурка. А костенурката заговорила с човешки глас: "Не ме убивай и ще ти се отблагодаря!" Човекът я взел, занесъл я в къщи, нахранил я и си легнал. "Пусни ме в леглото ти!" примолила му се костенурката. Сложил я той до себе си и в този миг костенурката се превърнала в прекрасна девойка. Тогава дошла жената на човека. "Какво става тук? - развикала се тя. Човекът й разказал всичко и тя се успокоила.
                          Да пием за нашите жени, които вярват на всички истории, които им разказваме!

Живял някога богат и силен крал. Циганка обаче му развалила рахатлъка, като му предсказала, че жена му ще роди не от него. Чудил се той и решил:скрил я в най-високата кула в кралството. Но след една година тя все пак родила.
                          Да пием за Карлсон, който живее на покрива!

Животът - това е малка детска ризка, цялата оакана.
                          Да пием за тези дни, когато ще успеем да я изперем!

Да пием за хубавите хора - все пак останахме толкова малко!

Скачала жаба, скачала - излязла на ж.п. линията. Точно в същия момент минал влак и и отрязал краката. Запълзяла тя обратно към реката. Пълзи и мисли:"Хубави крака бяха, ще се върна за тях." Запълзяла пак към линията. Тъкмо стигнала - нов влак. Отрязъл й главата.
                          Да пием за това никога да не си губим главата за хубави крака!

На въпрос за семейния си живот един мъж отговорил, че жена му е вещица, тъщата - баба Яга, тъстът - разбойник от бандата на 40-те, а децата дяволчета...
                          Да пием за нашите млади да нямат такъв приказен живот, че току-виж край тях се оказала Василиса Прекрасна, а мъжът й е Иванушка глупакът...

Жените са цветя, а мъжете - вода.
                          Да пием за това на цветята по-често да им се сменя водата!

Жените, когато минават през рекичка, вдигат полите на роклите си.
                          Да пием за това нашите жени да браздят морета и океани!

Слънцето съблича жените до бански.
                          Да пием за тези мъже, чиито очи греят по-силно от слънцето!

Драги приятели, предлагам да пием за нас, защото в такъв състав и с такова удоволствие никой няма да пие!

Корабокрушение. Оцелява само един англичанин. Изхвърлен е на пустинен остров. След години дрехите му стават на прах, остава само добрият стар джентълменски цилиндър. Ново корабокрушение. Оцелява само една дама. Изхвърлена е на същия пустинен остров. Англичанинът отива да я посрещне. По джентълменски се прикрива с цилиндъра. Все пак от радост протяга ръце към дамата да я прегърне.
                          Да пием за силата която държи цилиндъра

Три девойки били превърнати за прегрешения в три рози. За да възвърнат отново стария си вид, трябвало да отидат на поклонение в храма на Целомъдрения Бог, който бил на края на Голямата пустиня. Тръгнали те, но съвсем скоро (и естествено) в пустинята ожаднели. Срещнали едно кладенче. "Кладенче дай ни водичка" - помолили розите. "Ще дам водичка на тази, която ми даде листенце" - отговорило кладенчето. Първата помислила малко, дала и пила водичка. Втората си казала: "Не съм толкова жадна, ще пия по-нататък". Третата възкликнала "Как ще си давам от листенцата" и отминала. По някое време пак ожаднели. Насреща им друго кладенче. "Кладенче дай ни водичка" - помолили те. "Ще дам водичка на тази, която ми даде листенце" - отговорило кладенчето. Първата роза дала листенце отново. Втората този път дала, а третата пак не дала. И така вървели през пустинята и когато срещнели кладенче първата винаги давала, втората ту давала, ту не давала, а третата никога не давала. Накрая - в храма на Целомъдрения Бог, пристигнали една съвършено свежа ... дръжка от роза, една полу-изсъхнала, полу-проскубана роза и една съвършено изсушена ... мумия на роза.
                          Да пием за вечното женско недоумение, кога на кого и по колко да даваме.

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata
                            Цените на GSM-разговорите падат с една четвърт
                            16 декември 2009 / News.dir.bg
                            Цените на разговорите по мобилните телефони през 2010 година ще паднат средно с 23-25 процента, прогнозира представител на един от трите мобилни оператора в България.

През последните три години (2006-2009 г.) средногодишният темп на намаление на цените за изходящи разговори, включително и месечната такса, възлиза на 23.5 на сто, обясни Никола Кичев, директор "Взаимоотношения с оператори и регулации" в "Мобилтел", цитиран от БТА.

Кичев добави че само 30-40 процента от притежателите на SIM-карти за предплатените услуги на мобилните оператори ще успеят да ги регистрират на свое име до края на годината, каквото е изискването на закона. От първи януари 2010 г. през тези карти няма да се осъществяват изходящи повиквания, освен на спешните телефони, а от края на януари връзката с тях ще бъде прекъсната напълно.

Срокът за регистрация на SIM-картите у нас е крайно недостатъчен - само три месеца, каза Кичев. Той уточни, че в Гърция този срок е бил една година, а в Испания - две години.

Българският мобилен сектор е сред най-конкурентните в Европа сочи индексът на Херфиндал-Хиршман (HHI). Ефективната конкуренция позволява на българските потребители на мобилни услуги да заплащат за национални разговори втората най-ниска цена в ЕС - 6 евроцента на минута спрямо 14 евроцента на минута средна цена за Европа.

Според последния доклад на ЕК за състоянието на европейския пазар на електронни комуникации, България е страната с най-нисък среден разход на потребител на мобилни услуги. Въпреки това българските мобилни оператори поддържат висок темп на инвестициите благодарение на силната конкуренция.
                            И аз ги четох тея тъпотии!
                            Тези хора много взеха да си вярват, още малко и ние ще им повярваме!
                            Ако смятат евтините разговори към 1-2-5-10 номера, и то само при същия оператор за показателни може и да е така!
                            Все пак на хората им се налага да звънят и на други - там сметката е малко по-различна!!!

Коментар

• КАКВО КАЗВА СТАНДАРТ-АДВОКАТА НА МОБИЛТЕЛ
                              На драстично по-евтини разговори по мобилния телефон ще се радваме догодина. Поне с 20% ще паднат цените, съобщиха от "Мобилтел"
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• "Българският мобилен сектор е сред най-конкурентните в Европа сочи индексът на Херфиндал-Хиршман (HHI). Ефективната конкуренция позволява на българските потребители на мобилни услуги да заплащат за национални разговори втората най-ниска цена в ЕС - 6 евроцента на минута спрямо 14 евроцента на минута средна цена за Европа. "

Е това верно е виц!!! Българите, като най-богатата нация (или тази с най-малко истинска конкуренция в мобилните услуги) в европа плащат най-скъпите разговори в европа!

Коментар

Working...
                                X