Явор Колев е "рицар на книгата" - това е най-късия виц.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове - архив до 01.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от jess Разгледай мнениеТова за съжаление не е нито бисер, нито виц, въпреки страхотното чувство за хумор и умелия сарказъм на Тони Филипов. Ебати държавата дето всичко й е наред, та до книжното пиратство опряха... Тъжна работа!
Още по тъжно е било когато от ик "труд" (с малки букви) купили от милата ни държава правата за Елин Пелин, Ангел Каралийчев и т.н. и свалили произведенията от сайта без монитор, където едно сляпо момче, с много труд ги е пригодил към синтезатор, за да могат незрящите в България да имат достъп до приказките на Ангел Каралийчев и други автори. Какви огромни загуби щяха да понесат, от това че слепите хора ще имат достъп до произведенията без да им платят за това, да не говорим, че те никога не биха ги пригодили за слепи хора, така че никога не биха им ги и продали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
Коментар
-
Кючекът "Паисий" на път да вкара автора си в затвора (+ видео)
http://www.teenproblem.net/news/s/20224.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от guantanamo Разгледай мнение
http://www.vbox7.com/play:e0eceed0Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Плати, за да не ти потроша колата (фотогалерия)
http://wallstreet.blog.bg/zabavlenie...aleriia.567039
Виртуоз
http://wallstreet.blog.bg/zabavlenie...z-video.567053"Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
-
Явор Колев: Четенето уврежда очите
23.06.2010 | 09:27
Както вече е добре известно, ГДБОП заедно с кибер-ченге номер 1 в страната Явор Колев, спряха най-голямата онлайн библиотека на български език chitanka.info. Случилото се предизвика мощна вълна от мнения и коментари от страна на българските интернет потребители, които яростно застанаха зад „читанката“ и се противопоставиха на спирането ѝ. Екипът на НЕ!Новините се свърза с виртуалния герой Явор Колев и проведе интересно интервю с него посредством скайп.
Г-н Колев, защо спряхте читанка.инфо?
Защото не мога да чета и се дразня, когато мои приятели ми се хвалят кой какво бил прочел. Те за какви се мислят!? Че кой чете днешно време? Позьори! Четенето е демоде. За това обичам да си разцъквам клипчета от вибокс. В този ред на мисли, давай по-бързо с интервюто, че в момента съм си пуснал финала на Биг Брадър, а оная русата ме кефи.
Казвате, че читанка.инфо е бил незаконен сайт?
Вижте какво, истината за спирането на читанката е, че четенето уврежда очите. По този начин искаме да предпазим любителите на книгата от медицински проблеми. Не знам защо никой не разглежда проблема от тази гледна точка? Та ние мислим за здравето на народа!
Плюс това бяха подадени редица сигнали срещу сайта.
От кого?
Ами онзи ден например ме спря едно 10-годишно комшийче и ми каза, че прочело една книга в интернет, в която се разказвало за някакъв плешив идиот, който много искал да направи нещо смислено, ама все не му се получавало. Каза ми да се замисля по въпроса.
И вие какво направихте?
Замислих се. Събрах две и две, и готово. Разбрах, какво е искало да ми каже. „Книга – интернет“ – Аха!, казах си. Нещо тук не е наред. И резултата го виждате.
Говори се, че много български автори не са съгласни с публикуването на книгите им в интернет?
Факт. Съвременните български автори са на страшно високо ниво. Вие да сте чели нова българска книга, която да не ви хареса и да не обожвате? Аз не съм.
Но вие казахте, че не четете...
Също факт. Но това нищо не променя. Със спирането на „читанката“ българските автори ще се изстрелят много на високо в продажбите си. Лично според мен ще се стигне до там, че планетата Земя ще страда от недостиг на дървета за изработка на хартия, която пък ще послужи за печатане на нови БГ книги.
Заплаха ли е една виртуална библиотека за България?
Естествено! Как иначе? Борисов и Дянков се чудят откъде идват дупките в бюджета. Ами ето откъде – от сайтове като читанка.инфо, които са ощетили държавата с близо 20 лева! Сега ще видите как изведнъж страната ще се оправи. Наркотиците, мафията, данъчните измами.. това са капки в морето. С такива хора не си струва да се занимаваме и за това атакуваме директно корена на всички проблеми – онлайн книгите.
Щяхте да спирате торент тракерите Аренда и Замунда?
Щях, обаче после седнах сам със себе си и си початих. Написах си: Яворчо, виж сега, мойто момче. Ако спреш тракерите, няма да има откъде да си теглиш сериалчетата, а това не е добре. Не е ли по-лесно да симулираш дейност по друг начин? Например да разбиеш група, която доброволно и безкористно се занимава с качване на книги в интернет за удобството на толкова много българи? Казваш, че са престъпници, пускаш прессъобещение и се показваш пред държавата, ЕС и т.н. Отговорих си с емотиконката „палец нагоре“ от скайп и така....
Какво друго ще спрете?
Засега планувам спиране на пощата на абв. Подозирам, че чрез нея хиляди българи си обменят информация безплатно. В интернет нищо не трябва да бъде безплатно, за това в близко бъдеще ще атакуваме сървърите на абв. Само трябва да разберем къде са, защото в момента си нямаме никаква представа, а хората от екипа, които разбират, гледат Световното.
Вие лично как се запалихте по компютрите?
Като по-млад реших да проверя какво има в домашния компютър, отворих го, погледнах оттук-оттам, а захранването даде накъсо. Стана пожар, разпространи се по дрехите ми и... така се запалих.
Последен въпрос. Как ще коментирате мнението, че със спирането на „читанка“, нивото на интелигентност ще спадне още повече от моментното?
Имат право хората. Доколкото съм чул, четенето на книги носи не само удоволствие, но и ограмотява. Коя държава би искала народът и да е грамотен? Че нали, ако хората имат малко акъл в главата, ще се дигнат на бунт. А после какво следва? Ще искат свобода. Свобода на улицата, в дома, в интернет. Не сме такава държава.
beasta
http://nenovinite.com/news.php?action=view&ID=712
Коментар
-
ОК
Коментар