Първоначално изпратено от maki
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спорт (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Батката малко се е засилил, знаеш, че си имаме зрънца понякога, другите сме си ок - това все пак е фенска дискусияНе бих слязъл до нивото да наричам Гунди убиец, щото това значи да наречеш Левски и Ботев терористи, но това е друга тема. Засега резултатът от 10 години управление на БХ е убиване на ЦСКА и будна кома на Левски, която твърде вероятно скоро ще приключи. Да ни е жив и здрав
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Батката малко се е засилил, знаеш, че си имаме зрънца понякога, другите сме си ок - това все пак е фенска дискусияНе бих слязъл до нивото да наричам Гунди убиец, щото това значи да наречеш Левски и Ботев терористи, но това е друга тема. Засега резултатът от 10 години управление на БХ е убиване на ЦСКА и будна кома на Левски, която твърде вероятно скоро ще приключи. Да ни е жив и здрав
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПешо, това за Гунди не е вярно и си пристрастен..Аз не съм от Левски, но беше голям футболист..Вярно е, че Левски много го възвеличаха , но беше много добър..Аз съм ги гледал от дете всички..В никакъв случай не е най- най за България, но беше много добър и бърз и играеше с фантазия и ум..
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеХора, нека се върнем към нормалната комуникация......Не бих слязъл до нивото да наричам Гунди убиец, щото това значи да наречеш Левски и Ботев терористи, но това е друга тема. Засега резултатът от 10 години управление на БХ е убиване на ЦСКА и будна кома на Левски, която твърде вероятно скоро ще приключи. Да ни е жив и здрав
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Това е напълно вярно. Ицо е постигнал несравнимо повече. Но Гунди е явление, което няма аналог не само като футболист или спортист, а като идол и то преживе на почти цяла България. Включително и за привържениците на ЦСКА. У нас е много трудно преживе да бъдеш идол на всички. Виждате колко глупаци хулят Ицо, въпреки, че цял свят го е признал. Гунди и Якимов примерно бяха големи приятели, не само на терена. Бонев го гледаше като Бог. Всички деца по онова време го обожаваха. Аспарухов може би дори и в самия Левски да не беше най-талантливия по това време. Друг Георги - Соколов, може би беше най-талантливият футболист който се е раждал в България. Българския Гаринча - така го наричаха. Но след онова 7;2 му разказаха играта - при сливането със Спартак на милицията на него му спряха състезателните права, защото имаше лош капиталистически произход и нямаше как да бъде офицер от милицията, и защото преди това категорично отказа да играе в ЦСКА - дори като войник. Беше само на 26 години, но дядо му бил телеграфист при Цар Борис III. Това му изяде главата. Беше по-талантлив от Гунди. Аз съм от футболно семейство и мога да го потвърдя. Но не това прави Гунди велик, а съвкупност от много качества. Примерно дори и това в спортен план, че той първи въвежда свалянето на топката с глава към съотборник в наказателното поле. Това го има в учебниците по футбол в Англия. Не знам как да го обясня този феномен, но е Феномен!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Това е самата истина за Соколето. Беше и в строителни войски, но в ЦСКА не отиде да играе и един мач. Бяха приятели с баща ми...Всички пушеха. И Гунди пушеше. Начко, Котков всички.... Тогава беше модерно да се пуши... Начко на три мастики правеше по четири гола на Монако.....Комсомолски и капитан ги избираха останалите - тези, които имаха най-голям авторитет. Освен, ако Партията или ДС не кажеше нещо друго...Такива бяха времената. Тогава България мачкаше наред - Франция, Австрия, Португалия, Белгия, Полша....., другите като Швеция,Норвегия,Филандия ...изобщо не ги брояхме за отбори. Редовно се класирахме на световни първенства, олимпиади, но се правеха грешки в тренировачен план, защото в това отношение изоставахме. Ако Гунди, Митата и сие им бяха разрешили да играят в чужбина нещата щяха да са други... Но и времената бяха други.....Футболът също - не беше толкова атлетично- силов като сега, а много по-техничен. Затова физиката беше на втори план...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПомня Соколов, беше голям техничар и може би ар и може би най- добрият на поколението си..Невероятни трикове..Това за политиката според мен после го измислиха..ТОЙ СИ ПИЕШЕ И ПУШЕШЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ТОГАВА И ИГРАЕШЕ ОТЛИЧНО..ДАЖЕ СЕ ГОРДЕЕШЕ С ТОВА..
За мен това е причината да не продължи, а не се и мазнеше на партийците..Гунди беше комсомолски секретатар и на Левски и на Национала..ТОГАВА МНОГО СЕ ДЪРЖЕШЕ НА ТЕЗИ НЕЩА..Last edited by maki; 14.05.2020, 23:55.
Коментар
-
Помня Соколов, беше голям техничар и може би ар и може би най- добрият на поколението си..Невероятни трикове..Това за политиката според мен после го измислиха..ТОЙ СИ ПИЕШЕ И ПУШЕШЕ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ ТОГАВА И ИГРАЕШЕ ОТЛИЧНО..ДАЖЕ СЕ ГОРДЕЕШЕ С ТОВА..
За мен това е причината да не продължи, а не се и мазнеше на партийците..Гунди беше комсомолски секретатар и на Левски и на Национала..ТОГАВА МНОГО СЕ ДЪРЖЕШЕ НА ТЕЗИ НЕЩА..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗа неговото поколение Гунди беше най- добър, но после дойдоха други и пак други..Голям е , но не най- голям за България..Най големият признат е Стоичков, а за България най - големият голмайстор вече е Камбуров- рекорд по вкарани голове..Големи футболисти от онези поколения бяха и Жеков, Петков, Бонев , Дерменджиев,Диев, Якимов..
Коментар
-
За неговото поколение Гунди беше най- добър, но после дойдоха други и пак други..Голям е , но не най- голям за България..Най големият признат е Стоичков, а за България най - големият голмайстор вече е Камбуров- рекорд по вкарани голове..Големи футболисти от онези поколения бяха и Жеков, Петков, Бонев , Дерменджиев,Диев, Якимов..Last edited by Kiro; 14.05.2020, 21:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПешо, това за Гунди не е вярно и си пристрастен..Аз не съм от Левски, но беше голям футболист..Вярно е, че Левски много го възвеличаха , но беше много добър..Аз съм ги гледал от дете всички..В никакъв случай не е най- най за България, но беше много добър и бърз и играеше с фантазия и ум..
Опашката за поклонението беше дълга няколко километра. Буквално за часове се появи малка грамофонна плоча с песента „ Балада за Гунди и Котков”. На македонски език! Цената й достигна 20 лева – космическа сума за тогавашните пари. Управляващите изглежда се поуплашиха от тази внезапна всенародна любов и обявиха песента за „идеологическа диверсия”. Плочите бяха незабавно забранени и конфискувани от милицията....
и снимка от погребението -
Коментар
Коментар