IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Хи хи! Анархиста са изказа.

Ми анархистите сте били най-верни съюзници на болшевиките бе! Цялата гражданска война анархистите са бият на страната на комунягите. И чак накрая, понеже комунягите не траят да делят власт с други, им резват зелките.
    И не Махно е напуквал тиквите на болшевиките, ами болшевиките са му резнали зелката.
    Хи хи
    Пак не е точно така.

Лавирал е накратко да го наречем между едните и другите като е гонил собствен интерес - независимост.

Не му се е получило.

Сега с Украйна ще видим - вече нещата са коренно различни, а не както преди.

То и тогава се създава държава Украйна за няколко години, ама БГ матрьошките си мълчите като задници за тия събития.

Както и да е .....
    ---------------------------------------------------------------

Намери ли къде съм казал, че меншвики = белогвардейци?

Понеже имам брилянтна памет все още и ще ти кажа, че кажах на абсурда Спарт да реши последно какво е?

- белогвардеец;
    - меншевик;
    - болшевик.

Понеже всяко едно нещо изключва останалото.

Ха, чети пак какво съм писал
    Last edited by marandi; 18.08.2014, 12:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      А есерите, есерите, те на кого са част ???

Ма няма значение де. Накрая бащицата Махно им е напукал ТИКВИТЕ с тачанките !!!
      Хи хи! Анархиста са изказа.

Ми анархистите сте били най-верни съюзници на болшевиките бе! Цялата гражданска война анархистите са бият на страната на комунягите. И чак накрая, понеже комунягите не траят да делят власт с други, им резват зелките.
      И не Махно е напуквал тиквите на болшевиките, ами болшевиките са му резнали зелката.
      Хи хи
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Бат Маранди, я пак обясни за нас, несведущите, какви са теа меншевики-белогвардейци?
        Щото за меншевики сме чувАли, те са били едни от дейните участници във Февруарската революция, че и по-нататък.
        За белогвардейци пак сме чували. Те са били царисти.
        Ама за меншевики-белогвардейци не сме чували. Квой туй дървено желязо да'е.
        Шапок,

би ли ме цитирал ( мен/някъде ), където съм твърдял подобно нещо?

Че меншевики = белогвардейци.

Копи/паста и благодаря предварително!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Обясни го на оня платения трол от тях Спартов, че са едно и също.

Скарали се едните комунисти с другите и се избили.

П.П. Защо после обаче БГ Империя да им плаща доживотно пенсия на 30 хил. парчета - понеже "червените" пратили на курорт "белите" тук?
          Бат Маранди, я пак обясни за нас, несведущите, какви са теа меншевики-белогвардейци?
          Щото за меншевики сме чувАли, те са били едни от дейните участници във Февруарската революция, че и по-нататък.
          За белогвардейци пак сме чували. Те са били царисти.
          Ама за меншевики-белогвардейци не сме чували. Квой туй дървено желязо да'е.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• А есерите, есерите, те на кого са част ???

Ма няма значение де. Накрая бащицата Махно им е напукал ТИКВИТЕ с тачанките !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Знам кои са меншевиките ( твърдите комунисти ) - белогвардейците ни ги пробутват после за "заслуги" след Руската окупация при Руско-Турската война.

Четете ме и вие внимателно, защото няма да повтарям.
              -----------------------------------

Емигранти - изгубените мечти

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=979504

Цитат:

Главнокомандващият генерал Пьотр Врангел официално моли правителствата на Югославия и България да приемат хората му, след като разпусне войската. В България Стамболийски се колебае защото мрази монархията, но все пак приема, мислейки че може би ще извлече полза от това. Греши. Пристигат около 24 000 белогвардейци със семействата си и още много интелектуалци, благородници и артисти - общо около 35 000 души. Между тях са синът на граф Игнатиев Леонид, графиня Олга Толстая, Варвара Гурко - дъщеря на генерал Гурко, и т.н.
              -----------------------------

Същевременно обаче ветераните му изпращат писмо, в което молят за финансова помощ във вид на пенсия, заради заслугите им в освобождението на България. Получават я. И не само това. Безпрецедентно за руската емиграция в целия свят, емигрантите получават пенсия до края на живота си, независимо от това дали са в България или в чужбина. Това трае до 1934 г., когато Царство България установява дипломатически отношения със СССР ..........
              ---------------------------------------

Ако искате мога да ви изкарам и данните за руската окупация през 1878-79 година.

Още колко търбуха сте хранили? Но се равняват на 32.50 тона злато само за 2 години и то защото не сте платили Източна Румелия.

В БГ го наричате Съединението, та за южна БГ не сте плащали - товорищ Ленин дошъл и раздал меморандомуте по дълговете.

Т'ва е накратко. Поздрави!
              ----------------------------------------------

Реалната цифра за "пенсии" е около 130 хил. белогвардейци, понеже цъфнали със семействата си да ги дондуркате на коляно и това не влиза към дълга като числа. Отделно се води.

Първо били само 600 хил. - дето не може да ги изгоните, щот' не искат да си ходят през Руско-Турската от 1877г.

Няма проблем да ме тествате по История - винаги има какво да науча.
              .
              Last edited by marandi; 18.08.2014, 11:56.

Коментар

• Неясно се изразих. Меншевиките не са Белогвардейци!

Коментар

• Е, имате там един лаф/въпрос за баницата?

Кой е лудият? Който я яде или тоя, който му я дава?
                  -----------------------

Те така с подобни тролчета като Спарта, дет' даже не знае от кои комунисти е точно ( белите или червените )

Гледам ви сеира само и съм казал, че няма да се намесвам. Чашата ще си изпиете сами до дъно.

Заспала патка може всеки да бъде - 100 години са ви малко - Укей ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Que Pasa Разгледай мнение
                    Меншевиките са част от компартията
                    Обясни го на оня платения трол от тях Спартов, че са едно и също.

Скарали се едните комунисти с другите и се избили.

П.П. Защо после обаче БГ Империя да им плаща доживотно пенсия на 30 хил. парчета - понеже "червените" пратили на курорт "белите" тук?

Знаеш ли за какви цифри говорим? И той не знае ....
                    ------------------------

Докато ги търпите подобни мухльовци БГ Империя нищо добро не я чака ( имат ви за "курорт" вече 100 години ) и да ги хрантутите през данъците.
                    Last edited by marandi; 18.08.2014, 11:24.

Коментар

• Меншевиките са част от компартията

Коментар

• Станали сме още преди 6ч, бря - ама книга не фърфи. Не'а муза - само ядове, па как се дращи като трябва спокойствие.
                        --------------------------------

Ей ся преди малко па, какво чудо видях - хиляди щъркели в небето се движеха в посока северо-запад юго-изток.

Те такова нЯщу не бях виждал досега.

Бяха над 5 хил. парчета да'е ... - уникално, ама даже бях без телефон до магазинчето за цигари и не можах да ги цъкна.

Явно лятоска фишинара уже след Игнажден.
                        Last edited by marandi; 18.08.2014, 10:49.

Коментар

• Добро утро tnm

МАМУН няма да стане ора
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=jZhQOvvV45w
                            Добро утро

Коментар

• Добрутро!
                              Прохладно, но не студено като вчера, слънчице, кафенце, цигарка..... Хубав ден се очертава
                              А утре и Варна ми се пише, живи и здрави
                              Ставайте бря!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Ти от и-нет ли си се образовал?Щото аз го използвам само за работа.

Ако знаеш нещо за меншевиките(белогвардейци) е добре да го споделиш за да се ограмотя.
                                Работа - демек плюене по цял ден.

Чети си - февруарска революция - после октомврийска - после ни нацепват една камара хилки на курорт да ги гледаме - белогвайдерци.

За хиляди говорим с доживотни пенсии и т.н. - не за Пижо и Пендо, минали за 3 дни като празник.

Това ти стига - ограмотявай се сам - мен кой ме е учил? Ърммм ...?

П.П. Тоя па сефте чул за меншевиките - вярно е забавен. Сричай си там - не съм ги измислял - споко.
                                Last edited by marandi; 17.08.2014, 04:37.

Коментар

Working...
                                X