IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Всъщност, те си го избиват от двойно по-високата пенсия
    от НОИ ли

при по-ниско заплащане ...като че ли и по-ниска пенсия върви

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      Това не е вярно
      никъде не съм виждал обява за работа
      търся жена за 500лв или мъж за 600
      примерно
      а това ,че жените заемат нископлатени длъжности
      е друга бира
      няма разлика в заплащането на двама колеги лекари-мъж и жена,
      но медицинската сестра и санитарката са далеч по-ниско платени.
      Евростат -> Жените у нас получавали 13% по-ниски заплати от мъжете
      В Европа разликата през 2013 г. е била 16,4%

Защо жените са с по-ниски заплати от мъжете?
      "....Честит осми март, дами. С пожелание да си отстоявате позициите и да си изисквате заслуженото и заработеното, наравно със силния пол."

Why women receive lower wages than men
      Тук, основният акцент е в това, което и Tnm писа - неспособността на жените да искат по-висока заплата или повишението й....

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        Впрочем, не ме интересува феминизацията, но не разбирам...защо за една и съща работа, много често жените получават по-ниско възнаграждение?!
        Всъщност, те си го избиват от двойно по-високата пенсия

Коментар

Усмихната седмица на всички

Впрочем, не ме интересува феминизацията, но не разбирам...защо за една и съща работа, много често жените получават по-ниско възнаграждение?!
          Това не е вярно
          никъде не съм виждал обява за работа
          търся жена за 500лв или мъж за 600
          примерно
          а това ,че жените заемат нископлатени длъжности
          е друга бира
          няма разлика в заплащането на двама колеги лекари-мъж и жена,
          но медицинската сестра и санитарката са далеч по-ниско платени.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Съни, заплащането е Точка 2 от ценните указания за живота, които давам на по-дребната 1/3-та пълноправен член на домочадието и гласи:
            1 .......
            2. Всеки получава такова възнаграждение, за каквото се е договорил.
            3. ......

Уважаемите дами имаме един комплекс, наречен "скромност". Много рядко сме склонни да се пазарим за заплати, почти никога не се изтъкваме, когато свършим нещо, предпочитаме думичката "ние" пред "аз", но също така сме прекалено предпазливи и не обичаме да поемаме рискове.
            Може би е в резултат на дългогодишната еволюция и подчинена роля, която сме имали в обществото, може би защото така ни е по-лесно ....
            Но това не пречи да си търсим китката, която според нас ни се полага с повод на всеки 8-ми март и без повод, така някак си неочаквано.
            Напълно споделям мнението ти

С договарянето на заплащане, често не е толкова лесно, дори на високи позиции, дори и в хмм, демократичния Запад ... макар и добро, често за един и същи труд, жената получава по-малко...
            Ще припомня и че само от 40-на години в Швейцария жените могат да гласуват...не че е келепир)), но показва отношение...
            Та, би било хубаво и два "8ми март" да има ...но и да се говори за проблемите

Коментар

Усмихната седмица на всички

не ми изглежда лицемерно, винаги е хубаво да има и допълнителен повод за усмивка, поздрав или добра дума ) няма лошо и с подаръците ))
              И да, жената е цвете(роза или бодил), риба(акула или делфин), обект, субект, планета ... и заслужава извън целогодишното внимание и специален ден, в който и тя да почерпи ))
              При нас се свързва и с ден на Майката, при някои народи си има отделен ден )

и извън розовото ... Денят е свързан с отделянето на специално внимание, поне повод да се погледнат проблемите на жените отблизо. Проблемите на жените в неравностойно положение, малтретирането им и унижаването им.

Съни, заплащането е Точка 2 от ценните указания за живота, които давам на по-дребната 1/3-та пълноправен член на домочадието и гласи:
              1 .......
              2. Всеки получава такова възнаграждение, за каквото се е договорил.
              3. ......

Уважаемите дами имаме един комплекс, наречен "скромност". Много рядко сме склонни да се пазарим за заплати, почти никога не се изтъкваме, когато свършим нещо, предпочитаме думичката "ние" пред "аз", но също така сме прекалено предпазливи и не обичаме да поемаме рискове.
              Може би е в резултат на дългогодишната еволюция и подчинена роля, която сме имали в обществото, може би защото така ни е по-лесно ....
              Но това не пречи да си търсим китката, която според нас ни се полага с повод на всеки 8-ми март и без повод, така някак си неочаквано.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Усмихната седмица на всички

Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                Доста лицемерно ми се струва това с цветята и подаръците за осми март-не мислите ли?

Не може един мъж цяла година да не ухажва,и показва на половинката си колко е важна за него,а да чака 14,02 и 08,03

Аз например не купих нищо на съпругата си за 8-ми март,но ще го направя в първия удобен момент,когато това е неочаквано,е много по красиво!
                не ми изглежда лицемерно, винаги е хубаво да има и допълнителен повод за усмивка, поздрав или добра дума ) няма лошо и с подаръците ))
                И да, жената е цвете(роза или бодил), риба(акула или делфин), обект, субект, планета ... и заслужава извън целогодишното внимание и специален ден, в който и тя да почерпи ))
                При нас се свързва и с ден на Майката, при някои народи си има отделен ден )

и извън розовото ... Денят е свързан с отделянето на специално внимание, поне повод да се погледнат проблемите на жените отблизо. Проблемите на жените в неравностойно положение, малтретирането им и унижаването им.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                  А ,какво мислят мъжете-едва ли не по задължение да го правят
                  Шегувам се, бре!
                  Разбира се, че подаряването на цветя или каквото и да било друго е въпрос на избор и решение от страна на даряващия.
                  Ако той приема това действие като задължение, като нещо свръх натоварващо крехката му психика, смятам че дареният/та може да мине и без това усилие
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Тц, не мислим.
                    Добро утро, тайфата!

П.П. Не съм фен на "неочакваното"
                    А ,какво мислят мъжете-едва ли не по задължение да го правят
                    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                      Доста лицемерно ми се струва това с цветята и подаръците за осми март-не мислите ли?

Не може един мъж цяла година да не ухажва,и показва на половинката си колко е важна за него,а да чака 14,02 и 08,03

Аз например не купих нищо на съпругата си за 8-ми март,но ще го направя в първия удобен момент,когато това е неочаквано,е много по красиво!
                      Тц, не мислим.
                      Добро утро, тайфата!

П.П. Не съм фен на "неочакваното"
                      Мечо

Коментар

• Доста лицемерно ми се струва това с цветята и подаръците за осми март-не мислите ли?

Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Честит 8-ми март, мили дами!

Пожелавам ви много здраве, и всеки ден да е за вас един малък празник, а не да имате само по 2-3 големи такива в годината!

Коментар

• и тук се празнува, браво, браво ....кат' има празник трябва да се полива, няма аз не искам и ала-бала ))

Честит празник на всички Момичета!
                            и заедно с момчетата - Наздраве!

от мен - виното )) по чашка ... че тъкмо го подкарах за лято и взе, че ме тръшна една гадна ангина

Коментар

• Честит празник дами!
                              И да почерпите!

Коментар

• Ха, честит празник и от мИня!

You're BeautifuL - James BLunt (OfficiaL Music Video)

https://www.youtube.com/watch?v=ehToBz7zhqE
                                -------------------------------------------------------------------------

Днес не се кани, налЕ? Една мацка по желание да вдига ръка, за да не посочвам

Коментар

Working...
                                X