IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    Минаха ли4 месеца
    Дюбрутру
    Добрютру,
    4 че и отгоре, време е за почивка

    Коментар


    • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Добър ви вечер,

      Как сте, шавате ли още?
      Минаха ли4 месеца
      Дюбрутру
      http://milom.blog.bg/

      Коментар


      • Първоначално изпратено от noneth Разгледай мнение
        (за който не го знае, де)

        Тава е първото ястие, което сготвих сам. Родителите отидоха на гости некъде и казаха: яж каквото има в хладилника, има и хляб.

        На 10-11 години съм.
        За 10-11 годишен става

        Коментар


        • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          После една чаена лъжичка запържен червен пипер.
          Да!
          Това е по-вкусно, особено като цвръкне олиото с червения пипер, наливан отгоре. М-м-м!

          Но там има опасност от прегаряне на червения пипер (почернява, горчи), та затова описах по-сигурния вариант. Наздраве ти!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от noneth Разгледай мнение

            Може да се наръси и с пресен магаданоз, или целина (листа), или джоджън - и тъй нататъче.
            Копърче бре, другото е добре. Вкусно е. И както си написал, отгоре поливаш с киселото мляко с чесъна и копърчето. После една чаена лъжичка запържен червен пипер.

            Коментар


            • Яйца по панагюрски, разновидност със сирене

              (за който не го знае, де)

              Тава е първото ястие, което сготвих сам. Родителите отидоха на гости некъде и казаха: яж каквото има в хладилника, има и хляб.

              На 10-11 години съм. Талавизора беше включен и видох кулинарно предаване с рецептата по-долу. И я направих.

              Та тъй.



              Класическите яйца по панагюрски са с кисело млеко, но има и вариант със сирене.

              Яйцата, разбира се, се правят "ала Мария-Луиза", то ест спуквате ги и ги пускате във вряща вода с добавени оцет и сол.

              Подложката в случая е сирене, поопечено в домашна скара с горно нагряване (реотанът е отгоре, печивото е отдолу). Изберете сухо сирене, "тебеширено". Неска имам овче сирене и козе сирене. Избирам козето, понеже е по-сухо. Мазното, богатото сирене се разтапя в скарата и губи, най-малко, формата си.

              Наливам/капвам отгоре му малко олио (може и масло, но предпочитам олио(+шарлан)). Запичам го докато леко се появят кафеви петна отгоре му и изключвам скарата.
              Поръсвам след това с червен пипер и една скилидка чесън, нарязана на ситно с нож, и го връщам в горещата още скара.

              Впускам яйцата в леко врящата вода, 1 - 1 и половина минути стоят там, вадя ги с решетеста лъжица и ги полагам върху сиренето, извадено от скарата.

              Топвам залък хляб в олиото около сиренето, лапвам го, грабвам и малко от сирене/яйца и дъвча с удоволствие. Вкусно!

              Може да се наръси и с пресен магаданоз, или целина (листа), или джоджън - и тъй нататъче.

              Коментар


              • Добър ви вечер,

                Как сте, шавате ли още?

                Коментар


                • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Срещу 100 български лефа ще я получиш, барабар с афтора.

                  П.П. Добро утро, тайфата!
                  Ти дръж маркетинга и искам да преразпределяш

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Като на шега си се пръкнал

                    Само хубавите неща да виждаш от животеца

                    И айде завършвай го туй чудо да го видим.
                    За назе копия с автограф ще има ли?
                    Само електроннУ се предвижда на тази фаза. Ако нещо върне пазарО, чек тогава на хартиенУ.

                    Много левас и време глътнаха нещата - и пак ми се паднаха редакторки за текст.

                    П.П. Има некъв пълен парадокс в т'ва БГ - първото нЯщу, което започват да редактират са бойните сцени и качество пада веднага.

                    А, бе - да редактират пейзажчетата, клюкарските мотиви и жеското присъствие да'е ...

                    Как се набиват все да редактират неща, от които нямат хал хабер - или поне аз не помня жени да се били в последните 2000 години.

                    Ама, с 'ногу любоф ся ще се обясняваме, че няма време

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                      Благодаря!

                      Сипвайте си по едно и пращайте сметките

                      П.П. Бързам, че много се проточиха срокове, понеже от едно издателство ме издялкаха с кинтите за редакция и корекция и сега сначале. След 10-15 дни онлайн нещата ще са готови.

                      Ето да се добие представа за качество. При добро темпо текст ще е шлифован до края на месеца и вече продукт ще е може да се пусне.

                      Чиърса дан' забрайкам
                      Наздраве, Русото!
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                        Като на шега си се пръкнал

                        Само хубавите неща да виждаш от животеца

                        И айде завършвай го туй чудо да го видим.
                        За назе копия с автограф ще има ли?
                        Срещу 100 български лефа ще я получиш, барабар с афтора.

                        П.П. Добро утро, тайфата!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

                        Коментар


                        • Като на шега си се пръкнал

                          Само хубавите неща да виждаш от животеца

                          И айде завършвай го туй чудо да го видим.
                          За назе копия с автограф ще има ли?
                          Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Жив и здрав да си!!!
                            Да бе, само аз?

                            Животец е пълна скука, когато няма с кого да се заяжда чиляк

                            П.П. Шегувам се, да се връща и по много

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Благодаря!

                              Сипвайте си по едно и пращайте сметките
                              Жив и здрав да си!!!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Добрутро и честит празник!!!

                                Май и някой имаше рожден ден днес
                                Помня дати като слон.

                                Да се завърти и да почерпи бързо, да не се скатава
                                Благодаря!

                                Сипвайте си по едно и пращайте сметките

                                П.П. Бързам, че много се проточиха срокове, понеже от едно издателство ме издялкаха с кинтите за редакция и корекция и сега сначале. След 10-15 дни онлайн нещата ще са готови.

                                Ето да се добие представа за качество. При добро темпо текст ще е шлифован до края на месеца и вече продукт ще е може да се пусне.

                                Чиърса дан' забрайкам
                                Attached Files

                                Коментар

                                Working...
                                X