Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеДобър ви вечер,
Как сте, шавате ли още?
Дюбрутруhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от noneth Разгледай мнение(за който не го знае, де)
Тава е първото ястие, което сготвих сам. Родителите отидоха на гости некъде и казаха: яж каквото има в хладилника, има и хляб.
На 10-11 години съм.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеПосле една чаена лъжичка запържен червен пипер.
Това е по-вкусно, особено като цвръкне олиото с червения пипер, наливан отгоре. М-м-м!
Но там има опасност от прегаряне на червения пипер (почернява, горчи), та затова описах по-сигурния вариант. Наздраве ти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от noneth Разгледай мнение
Може да се наръси и с пресен магаданоз, или целина (листа), или джоджън - и тъй нататъче.
Коментар
-
Яйца по панагюрски, разновидност със сирене
(за който не го знае, де)
Тава е първото ястие, което сготвих сам. Родителите отидоха на гости некъде и казаха: яж каквото има в хладилника, има и хляб.
На 10-11 години съм. Талавизора беше включен и видох кулинарно предаване с рецептата по-долу. И я направих.
Та тъй.
Класическите яйца по панагюрски са с кисело млеко, но има и вариант със сирене.
Яйцата, разбира се, се правят "ала Мария-Луиза", то ест спуквате ги и ги пускате във вряща вода с добавени оцет и сол.
Подложката в случая е сирене, поопечено в домашна скара с горно нагряване (реотанът е отгоре, печивото е отдолу). Изберете сухо сирене, "тебеширено". Неска имам овче сирене и козе сирене. Избирам козето, понеже е по-сухо. Мазното, богатото сирене се разтапя в скарата и губи, най-малко, формата си.
Наливам/капвам отгоре му малко олио (може и масло, но предпочитам олио(+шарлан)). Запичам го докато леко се появят кафеви петна отгоре му и изключвам скарата.
Поръсвам след това с червен пипер и една скилидка чесън, нарязана на ситно с нож, и го връщам в горещата още скара.
Впускам яйцата в леко врящата вода, 1 - 1 и половина минути стоят там, вадя ги с решетеста лъжица и ги полагам върху сиренето, извадено от скарата.
Топвам залък хляб в олиото около сиренето, лапвам го, грабвам и малко от сирене/яйца и дъвча с удоволствие. Вкусно!
Може да се наръси и с пресен магаданоз, или целина (листа), или джоджън - и тъй нататъче.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСрещу 100 български лефа ще я получиш, барабар с афтора.
П.П. Добро утро, тайфата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеКато на шега си се пръкнал
Само хубавите неща да виждаш от животеца
И айде завършвай го туй чудо да го видим.
За назе копия с автограф ще има ли?
Много левас и време глътнаха нещата - и пак ми се паднаха редакторки за текст.
П.П. Има некъв пълен парадокс в т'ва БГ - първото нЯщу, което започват да редактират са бойните сцени и качество пада веднага.
А, бе - да редактират пейзажчетата, клюкарските мотиви и жеското присъствие да'е ...
Как се набиват все да редактират неща, от които нямат хал хабер - или поне аз не помня жени да се били в последните 2000 години.
Ама, с 'ногу любоф ся ще се обясняваме, че няма време
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБлагодаря!
Сипвайте си по едно и пращайте сметките
П.П. Бързам, че много се проточиха срокове, понеже от едно издателство ме издялкаха с кинтите за редакция и корекция и сега сначале. След 10-15 дни онлайн нещата ще са готови.
Ето да се добие представа за качество. При добро темпо текст ще е шлифован до края на месеца и вече продукт ще е може да се пусне.
Чиърса дан' забрайкам!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнениеКато на шега си се пръкнал
Само хубавите неща да виждаш от животеца
И айде завършвай го туй чудо да го видим.
За назе копия с автограф ще има ли?.
П.П. Добро утро, тайфата!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЖив и здрав да си!!!
Животец е пълна скука, когато няма с кого да се заяжда чиляк
П.П. Шегувам се, да се връща и по много
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБлагодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДобрутро и честит празник!!!
Май и някой имаше рожден ден днес
Помня дати като слон.
Да се завърти и да почерпи бързо, да не се скатава
П.П. Бързам, че много се проточиха срокове, понеже от едно издателство ме издялкаха с кинтите за редакция и корекция и сега сначале. След 10-15 дни онлайн нещата ще са готови.
Ето да се добие представа за качество. При добро темпо текст ще е шлифован до края на месеца и вече продукт ще е може да се пусне.
Чиърса дан' забрайкам
Коментар
Коментар