IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
    Но, моето, НЕАНГАЖИРАЩО мнение, е - че твоята "добре поддържана цветна градинКА" - е една НЕОКОСЕНА ливада... От кога не е косена - това не е мой проблем, нито пък смея да гадая...

Някак се конкурирате с оня, дето пише за чаршафите, който сам не усеща, колко е досаден, пишейки в една и съща гама - безконечните си впечатления от разни сайтове с гастрономическа насоченост...

Та - и двамата трябва да уточните критериите си: ти за твоята /неокосена/ градинка, а той - за критериите си, дали може да се превръща сам в модератор на тема, която не е създавал, но имаЛ биЛ претенции - да я модерира, без да вижда отстрани своите тъпотии...

Хайде, пускайте тук критериите си за това - кой и какво трябва да пише и в какви интервали да става това, защото, мадам /ТНН/ - и твоите констатации нещо се разминават с това "Не пИшете!" - кажи все пак - кои да пишЕМ и кои не пишАТ...
    Твоето неангажиращо мнение ме навежда на мисълта, че ти разлика между "добре поддържана градинка" и неокосена ливада" хич не правиш. Щото явно не си много наясно с агроекологични и хидромелиоративни мероприятия, които се правят
    ... или си забравил как се правят
    За мен остава само да гадая, кое от двете предположения е вярно
    Last edited by tnm; 21.03.2014, 13:26.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Не го заговаряй, бря - че ни тръсне поредния чаршаф да'е ...
      Ама си и ти ... Остави човека да си простре прането
      Мечо

Коментар

• А, бе 5-ти женски ник, дет' смени 20 досега - ти ли се изхраца в тая тема, че всички са тъпи и под нивото ти, бря?

И че повече няма да пишеш?

П.П. Па, все тук висиш да те плющя

Да'е ... наглото пиче да'е ..

За 8-ми март колко цветя ти подариха?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Ся..., цял ден ще има да чистя баластрата и чакъла, дет го изсипа в добре поддържаната ми цветна градинка
          Но, моето, НЕАНГАЖИРАЩО мнение, е - че твоята "добре поддържана цветна градинКА" - е една НЕОКОСЕНА ливада... От кога не е косена - това не е мой проблем, нито пък смея да гадая...

Някак се конкурирате с оня, дето пише за чаршафите, който сам не усеща, колко е досаден, пишейки в една и съща гама - безконечните си впечатления от разни сайтове с гастрономическа насоченост...

Та - и двамата трябва да уточните критериите си: ти за твоята /неокосена/ градинка, а той - за критериите си, дали може да се превръща сам в модератор на тема, която не е създавал, но имаЛ биЛ претенции - да я модерира, без да вижда отстрани своите тъпотии...

Хайде, пускайте тук критериите си за това - кой и какво трябва да пише и в какви интервали да става това, защото, мадам /ТНН/ - и твоите констатации нещо се разминават с това "Не пИшете!" - кажи все пак - кои да пишЕМ и кои не пишАТ...

Коментар

Ся..., цял ден ще има да чистя баластрата и чакъла, дет го изсипа в добре поддържаната ми цветна градинка
            Не го заговаряй, бря - че ни тръсне поредния чаршаф да'е ...

Коментар

Не мога да спра да се хиля.......Асоциирам със шубраци и косене...

Коментар

...................

Изненадаааа! Администрацията ми мисли съвсем други неща за мен!

К

Поздрави!

Ноо, изненадите никога не свършват....
                Отиваш с документите при счетоводителите в НАП...
                Те отварят справки през годините и на едната светва 5 бона минус а на другата 5 бона плюс......
                Логичното е да направят +.- и накрая да се получи една голяма 0.....
                Да ама не....Молба до еди кой си да ми прехвърли еди какво си и да ми опрости еди колко си лихви.....
                Да ама не.....

Нооо, са станали супер учтиви и комуникативни.....За което - БРАВО !!!

Коментар

В Експресбанк само вземам дивиденти - там са ОК в действията си...Добре де, коя банка работи - сама срещу себе си? А има ли друг стил на работа в нашите банки?

Не мога да твърдя със сигурност, откъде започват проблемите - но изводите се налагат от само себе си...

Не зная, как трябва да приемете поста ми /не говоря за дамите и други около тях, които - като се напише дълъг пост - почват да охкат, а като не се пише - са изненадани, че "не пишете".../.

Та, дали постът ми е като предупреждение, или като потвърждение на голяма част от казаното вече по темата за администрацията...

Защо, лЕ?

Затова, защото администрацията просто ни прецаква, откъдето си иска. ВЕЛИКО ПОНЯТИЕ е това – администрацията! Рои се, без правила и закони, но работи по един тертип /”образец”/. Специфичен „образец” е тоя – самовъзпроизвеждащ се начин на съществуване.

Пример: самоусигурявал съм се и през миналата финансова, и през по-предни години, като вноските съм правил по правилата и в съседната на НОИ банка, с която делят една сграда на „Стамболийски” /мисля, че е СИбанк, разбира се, че пазя добре платежните документи - но, защо пък изобщо пазим такива документи, ако ме питате - не бих могъл да отговоря..., ама, как защо??? Точно затова, де - поради тая българска действителност на вечно цоцащата и самовъзпроизвеждаща се администрация, която трябва да изхранваме.../.

В НОИ, още във фоайето, вдясно - има един апарат с големина на банкомат /мисля, че и друг път съм говорил за него/: осигуреният въвежда ЕГН-то си в него и получава на дисплея - за около минута целият обзор за осигуровките си /или месеците, без осигуряване/.
                  Притежавайки платежните за внесените си осигуровки, преди време застанах пред тая машинка, за да се уверя, че съм ИЗРЯДЕН платец към държавата си.

Коя е причината за това, ли? Не зная, а и няма да губя време да я търся: дали банката не е превела сумите /откога се влачи темата за личната партида, която трябва да има всеки от нас..., та общият кюп, в който влизаха парите – се топеше от разни самозвани политици, инфлацията на дългосрочните ни вложения ИЛИ по други причини – нямам намерение да ги изследвам и да губя още време.../, дали НОИ не е отразило моите плащания, дали има други причини някакви – по веригата – нямам идея... Направиха някакви нови сметки по райони, а там са едни опашки..., но администрацията е и там – самовъзпроизвела се е достатъчно бързо и - представете си - отново е ГЛАДНА! /т.е. - преди имахме само НОИ, а сега имаме и администрация, вън от НОИ - по райони - с огроооооомни опашки, факт, който ВЕРОЯТНО ни подсказва, че има ГОЛЯМ НЕДОСТИГ на администрация - толкова е елементарно!!!/

Във всеки случай – изводът се налага от само себе си: има ли смисъл да даваме възможност с нашите пари – администрацията ни да расте, защото все пак говорим за парите от нашите осигуровки? Всеки сам решава...

Поздрави!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Добрутро!
                    Мноооу ме дразни администрация от всякакъв вид да еба.
                    Отивам в централата на НОИ да платя едни здравни осигуровки на жената.
                    Първо на входа моля ви, охраната ме накара да изчакам някакъв костюмар. Аз им обясних да го духат.
                    Влизам и питам на информация, къде в сградата могат да се платят Здравни. Тази ми казва, ама те господине са към НАП от 8 години.
                    Аз и обяснявам, че прекрасно знам, че са към НАП, но щом точно в тази шибана сграда хората подават декларации от всякакъв тип за забавени здравни, търсят справки и т.н. Редно е да има една шибана каса.
                    Както и да е. След малък лаф с охраната, отивам в отсрещната велика банка Експресбанк.
                    ........................
                    В Експресбанк само вземам дивиденти - там са ОК в действията си...Добре де, коя банка работи - сама срещу себе си? А има ли друг стил на работа в нашите банки?

Не мога да твърдя със сигурност, откъде започват проблемите - но изводите се налагат от само себе си...

Не зная, как трябва да приемете поста ми /не говоря за дамите и други около тях, които - като се напише дълъг пост - почват да охкат, а като не се пише - са изненадани, че "не пишете".../.

Та, дали постът ми е като предупреждение, или като потвърждение на голяма част от казаното вече по темата за администрацията...

Защо, лЕ?

Затова, защото администрацията просто ни прецаква, откъдето си иска. ВЕЛИКО ПОНЯТИЕ е това – администрацията! Рои се, без правила и закони, но работи по един тертип /”образец”/. Специфичен „образец” е тоя – самовъзпроизвеждащ се начин на съществуване.

Пример: самоусигурявал съм се и през миналата финансова, и през по-предни години, като вноските съм правил по правилата и в съседната на НОИ банка, с която делят една сграда на „Стамболийски” /мисля, че е СИбанк, разбира се, че пазя добре платежните документи - но, защо пък изобщо пазим такива документи, ако ме питате - не бих могъл да отговоря..., ама, как защо??? Точно затова, де - поради тая българска действителност на вечно цоцащата и самовъзпроизвеждаща се администрация, която трябва да изхранваме.../.

В НОИ, още във фоайето, вдясно - има един апарат с големина на банкомат /мисля, че и друг път съм говорил за него/: осигуреният въвежда ЕГН-то си в него и получава на дисплея - за около минута целият обзор за осигуровките си /или месеците, без осигуряване/.
                    Притежавайки платежните за внесените си осигуровки, преди време застанах пред тая машинка, за да се уверя, че съм ИЗРЯДЕН платец към държавата си.

Коя е причината за това, ли? Не зная, а и няма да губя време да я търся: дали банката не е превела сумите /откога се влачи темата за личната партида, която трябва да има всеки от нас..., та общият кюп, в който влизаха парите – се топеше от разни самозвани политици, инфлацията на дългосрочните ни вложения ИЛИ по други причини – нямам намерение да ги изследвам и да губя още време.../, дали НОИ не е отразило моите плащания, дали има други причини някакви – по веригата – нямам идея... Направиха някакви нови сметки по райони, а там са едни опашки..., но администрацията е и там – самовъзпроизвела се е достатъчно бързо и - представете си - отново е ГЛАДНА! /т.е. - преди имахме само НОИ, а сега имаме и администрация, вън от НОИ - по райони - с огроооооомни опашки, факт, който ВЕРОЯТНО ни подсказва, че има ГОЛЯМ НЕДОСТИГ на администрация - толкова е елементарно!!!/

Във всеки случай – изводът се налага от само себе си: има ли смисъл да даваме възможност с нашите пари – администрацията ни да расте, защото все пак говорим за парите от нашите осигуровки? Всеки сам решава...

Поздрави!

Коментар

• Добро утро, тайфата!

Брях, половин час търся темата. Не пишете ...
                      Мечо

Коментар

• Добро утро, старци-разбойници!

В петък не се бачка, нъл' знаете - само се кърка
                        -------------------------------------------------
                        Counting Crows - Mr. Jones

http://www.youtube.com/watch?v=-oqAU5VxFWs

Коментар

Не бе пич, просто вече се забавлявам. Почвам да си мисля вече, че аз съм тотално сбъркан
                          Ахааа, мазохист
                          Мечо

Коментар

• Не бе пич, просто вече се забавлявам. Почвам да си мисля вече, че аз съм тотално сбъркан

Коментар

Добрутро!
                              Мноооу ме дразни администрация от всякакъв вид да еба.
                              Отивам в централата на НОИ да платя едни здравни осигуровки на жената.
                              Първо на входа моля ви, охраната ме накара да изчакам някакъв костюмар. Аз им обясних да го духат.
                              Влизам и питам на информация, къде в сградата могат да се платят Здравни. Тази ми казва, ама те господине са към НАП от 8 години.
                              Аз и обяснявам, че прекрасно знам, че са към НАП, но щом точно в тази шибана сграда хората подават декларации от всякакъв тип за забавени здравни, търсят справки и т.н. Редно е да има една шибана каса.
                              Както и да е. След малък лаф с охраната, отивам в отсрещната велика банка Експресбанк.
                              На инфото един младеж и една девойка се почесват.
                              - Искам да си платя едни здравни казвам, обаче нямам сметките. Случайно като сте срещу НОИ да ви се намират коректните сметки?
                              -Не - отговарят ми те, като се започва един разговор, нови ли са сметките или стари.
                              Най-накрая ме посъветваха да отида в клон на Сибанк.
                              Представяте ли си??? Една велика банка ме праща при друга конкурентна такава, да ми вземе тя шибаните пари.
                              Както и да е, казах им че са идиоти и си тръгнах.
                              Отидох на работа и най-прилежно помолих счетоводителката да ми извади всички сметки. Жената ми извади една единна за София, ама аз тома неверни, продължавам да проверявам.
                              Вадя от сайта една екселска таблица, където са написани сметки. Да, ама не. Въпросът е единна ли е сметката или за всяко НАП.
                              Звъня на единния номер. Така и така, трябва ми сметка да набутам осигуровките на жена ми. Единна ли е сметката за София или за всяко НАП-че има отделна както преди.
                              Жената най-любезно ми отговаря, че е сметката от ред 212 в таблицата.
                              Аз и казах най-учтиво, че мразя Майкрософт и не ползвам платените им продукти и ако има възможност да направят елементарно показване на сметките, а не с екселска таблица, където сметката на ред 212 е в розово.
                              Тъъъъй, та исках да кажа.... Сам си усложних живота, защото вместо да накарам счетито да извърши всичко за жена ми, реших да действам като нормален човек.
                              Смея да твърдя, че съм от топ хай клас в данъчно, баМково и т.н. дело.

Е как бе момче, как леля гицка ще отиде да плати осигуровките на дъщеря си от село Куртово Койнаре?????
                              Ха дюбрутру
                              питай бе човек,щях да ти кажа
                              аз си плащам през пощата -най-евтино
                              няма калабълък като в банката
                              има табла със сметките-коя за какво е
                              и за пълни и полу идиоти
                              образци
                              http://milom.blog.bg/

Коментар

• Щом все още можеш да кажеш "Добро утро" си ок....

Коментар

Working...
                                X