Първоначално изпратено от MILOM
Разгледай мнение
------------------------------------------------------------------------
На поляците им кажи, щото са тъпи - ама не си дал продукти, па питаш, което също е тъпо - ако имат пиле, стар лук, червен пипер, сол, захар, чер пипер, брашно да ти направят това:
Сваряват пиле за 10-15 мин. пиле в тенджера с подсолена вода. Да го бочкат с вилица кога се е сварило, без значение с кости или без кости ( и да запазят бульона в купа ).
Ако е с кости да го обезкостят в паница.
През това време 2-3 глави стар лук накълцан - олио в тендерата полови пръст и като зацвърчи бам вътре.
Като стане златисто - в 1 чаша 2 с.л. брашно + почти толкова червен пипер объркани в чаша със студена вода да се разбият - се хаква ин витро на бавна струйка.
Хакаш пилето сварено да изцвърчи и то за 2 мин. и заливаш с вода ( 1,5 литър )
След 5 мин. ще ти сгъсти брашно с червен пипер ( соса ).
Това на БГ-ейски се води - Пиле каша.
Енджой! ( супер лесна и вкусна гозба ) - ако имаш грах и картофи може да се развихриш повече )
--------------------------------------------------------------
Дози:
около 500-600гр пиле
2-3 глави лук на конкасе техника или на полумесеци
2 ч.л. червен пипер
2 с.л. брашно
3-4 с.л. олио
1 даф. лист
чер пипер
вода 2 литра ( бульон от пилето обратно после демек )
шипка чубрица и мащерка
------------------------------------------------------------------
Техника - като изсипеш чашата с вода с размитото брашно и червен пипер сваляш от огъня и бъркаш бързо, защото ще загори ) и в същото време сипваш обезкостеното пиле да се пръжне леко за 1-2 мин.
-------------------------------------------------------------------
Забележка: Ако ти е сладък червен пипер, пропускаш щипка захар*
Действай
Коментар