Центърът на Лондон. Сър Джон и приятели играят бридж в клуб, известен с две неща: никога не е влизала жена и никакви разговори, по никакъв повод! Играта е в разгара си и напрежението е достигнало своя максимум, когато от вратата се дочува оживен разговор - жена моли портиера да я пусне. Той от своя страна категорично заявява, че това е абсурд и никога, ама никога в над 200-годишната история на клуба това не се е случвало. Жената настоявала, заявила, че само ще надникне вътре и веднага ще излезе, натиквайки съвсем убедително няколко банкноти по 100 паунда в ръката на портиера... Портиерът най-накрая се почувствал безсилен пред такива доводи. Всички членове на клуба, в това число и компанията на сър Джон леко повдигнали вежди в израз на абсолютен шок от появата на жена там. След един час напрегната игра, единият от приятелите казал съвсем тихо и кратко:
- Мисля, че видях жена...
И отново всичко потънало в тишина. След още един час другият казал:
- Да, не знам накъде отива тази държава.
След още час третият отговорил:
- Сигурни ли сте, че беше жена?
Последвали два часа мълчалива и напрегната игра, след което сър Джон си хвърлил картите на масата:
- Не може да се играе така! Тук настана егати суматохата!
- Мисля, че видях жена...
И отново всичко потънало в тишина. След още един час другият казал:
- Да, не знам накъде отива тази държава.
След още час третият отговорил:
- Сигурни ли сте, че беше жена?
Последвали два часа мълчалива и напрегната игра, след което сър Джон си хвърлил картите на масата:
- Не може да се играе така! Тук настана егати суматохата!
Коментар