If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В двора към мен се приближи стар уморен пес. Съдейки по каишката му и по заобления корем, има дом и го гледат добре. Кучето спокойно се приближи към мен и аз го почесах. То се потърка в мен и влезе с мен у дома. Моментално щом прекрачихме прага на къщата, то се сви на кравай в ъгъла и заспа. След час се събуди, стана, завъртя се пред вратата, аз му отворих и то си замина. На другия ден то отново се появи в двора, поздравихме се, придружи ме вътре, зае същия ъгъл във всекидневната, наспа се и си отиде. Така продължи няколко дни подред. Стана ми любопитно и закачих на нашийника му бележка "Иска ми се разбера кой е стопанинът на това забележително куче и знаете ли, че то идва всеки ден при мен, за да поспи?" На следващия ден то пристигна с отговор "То живее в дом с шест деца, три от които са под три годинки. Просто идва да си отспи при вас. Може ли утре и аз да дойда с него?"
Питат един пелтек какво го е стресирало, че е получил дефекта?
- Разбирате ли, ние с брат ми от малки останахме сираци! Голяма беднотия, не ми се припомня ....
От родителите ни остана само една коза, от нея бозаехме докато пораснем! Когато пораснахме,
решихме ,че козата не ни трябва и решихме да я продадем! Вече на пазара идва един човек и пита -"Ей момчета,колко пари търсите за ПРЪЧА?"
Брат ми почина на момента, аз от тогава пелтеча!!!
Блаже и Мара били прочути из цела Македония, оти за целийо си 50-годин брачен живот немали барем едно спречкване. Во денот на 50-годишнината им, дошел екип на националната телевизия, да направи интервю со щастливата двойка и попаднали на Блаже. Он кротко си пиел ракията. На въпроса на какво отдава безоблачното им съществуване като семейство, Блаже гаврътнал чашката и започнал да разказва отдалече.
– Кога се оженийме, двайцата со Мара заминааме на меден месец во Испания. Там, наред со другите забавления, на третиот ден от пребиваването ни, ни откараа во една елитна ферма, да яздим конье. На мен ми се падна една много арна и кротка кобилка, та проблеми немах, яздех и си свируках. Арно, ама на Мара ѝ се падна еден много проклет и лют конь. Язди она, що язди и оно я фарли на 2 метра. Мара станува, поотръска се от прахта, па го помилува по гърбо и со благ гласец му кажува „Ова ти е парвийот пат!“ Продължийме да яздиме, минааме йоще 100 метра, конйо па се подплаши нещо и фарли Мара. Она па се изправи, поизтупа си дреите, поопипа се, че целата беше насинена и па помилва конйо и му дума „Ова ти е вторийот пат!“ Не мина много време, гледам конйо па фарли Мара. Тогаз она се изправи и без да рече нишчо, извади пищов и го гръмна между очите. Яз се развиках „Що направи ма Маро, ти у ред ли си ма? Що ти е направило добичето, та го гръмна? Колко пари чини таков конь ти знаеш ли?“ А Мара се обърна каде мене и со благ глас ми кажува „Блаже, ова ти е парвийот пат“…
Петък вечер, възрастен господин и придружаващата го
доста млада, красива жена влизат в реномиран бижутериен
магазин. Старецът казва на продавача, че са дошли да купят
специален пръстен за дамата. Продавачът предлага пръстен
от 500 евро. Старецът казва:
- Не, не, искам нещо по-красиво, уникално.
Продавачът носи скъпоценен пръстен за 10 000 евро.
Старецът:
- Този ще го вземем. Само че ще платя с чек. Знам, че трябва
да се уверите, че всичко е наред с моята сметка, така че чекът
ще го напиша сега, а в понеделник се свържете с банката.
След обяд ще дойда за пръстена.
В понеделник му се обаждат нервни от магазина и му казват:
- Нямате пари в сметката!
Старецът:
- Знам, че нямам пари. Но пък имах прекрасен уикенд!
В ателие за оригинален дизайн клиент прави поръчка:
- Искам да ми направите тоалетна хартия със ей тази снимка и от двете страни. Става ли?
- Не се притеснявайте! Ще стане.
Ще направим снимката на тъща ви по цялата дължина на ролката.
- А как се досетихте, че това е тъща ми?
- Ами тя вчера си поръча превръзки с изображението на зет си.
Познахме ви по снимката, която ни остави.
Коментар