IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
    Наздраве,Маранди
    За Империята
    Мила родна картинка. След два часа мисля да я видя на живо.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
      Що се напъваш за неща от които не разбираш?

Не те знам какъв си,но поне сигурното е,че от икономика изобщо не разбираш! Макар навремето да беше налучкал върха на имотите в БГ,което впоследствие разбрах е направил и моя комшия-ветеринар купвайки си мезонет за 3500 евро/кв.

PS: С невежеството си плашиш простите хорица - тва е проблемата!
      Ха!
      Ако простите хора се плашат от маранди, ти отдавна да си умрел от страх!

Коментар

• Наздраве,Маранди
        За Империята
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          .....Асен и аз нищо не разбираме ....
          Научно доказан факт е!

Не те знам отде си,обаче оня доколкото съм разбрал е някъф пропаднал мигрант едва кретащ в Чикаго......Такива глупаци като него поназнайвам лично няколко и знаеш ли кое общото между тях?! Че всичките са дърти ергени или женени по неволя, нихилисти до костен мозък ,хора без влак и без билет в живота .....Винаги друг е виновен за тва че са аутсайдери по света и у нас.
          А тва за умиращото население е световна тенденция която можеш да познаеш за пред селските баби,дето не са чували за Томас Малтус и постулатите на Рокфелерови.

ПС:Винаги съм смятал,че БГ-емигрантите живели повече от 5 години извън страната не бива да гласуват по нашенски избори.А освен това и гражданството им трябва да бъде служебно отнето - както например направи великата САЩ "демокрация" като анулира паспорта на Сноудън. Смятам че това една много полезна американска практика която има почва у нас и практика по подобие на Сталиновата конституция от 1937 г.,която именно заради голямата си бъдеща демократичност е довела до гибелта най-напред на тия, чиито предложения са били заложени в нея.
          Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Patilan Разгледай мнение
            другото име на това което цитираш, е фундаментализъм.
            А когато човек е готов да умре за вярата си, както и да повлече неверници, то се превръща в терорист.

"Името на розата" не е лошо четиво в тази насока ....
            Така е. Също и фанатизъм.

Ако заговоря за ислямския фундаментализъм, всички уж ще ме разберат и ще кажат - "да прав си".

Обаче ако сменя Аллах и неговия пророк с обективната истина, казват - "не луд си".

А разлика няма. Както Аллах, така и обективната истина са обективни истини.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              "Вярата в това, че съществува само една истина и че точно ти самия я владееш, по мое мнение е корена на всички злини на този свят."

Макс Борн
              другото име на това което цитираш, е фундаментализъм.
              А когато човек е готов да умре за вярата си, както и да повлече неверници, то се превръща в терорист.

"Името на розата" не е лошо четиво в тази насока ....

Коментар

• "Вярата в това, че съществува само една истина и че точно ти самия я владееш, по мое мнение е корена на всички злини на този свят."

Макс Борн
                tnm

Коментар

• То като се отвори приказка за познаване, аз например познавам в половината от случаите. В другата половина не познавам. Това е най лошия вариант. И за антииндикатор не ставам. Искарвам с триста зора некви дребни стинки от пазаря, обаче ме е шубе да си призная, да не чуе Уйче
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Не те знам какъв си,но поне сигурното е,че от икономика изобщо не разбираш! Макар навремето да беше налучкал върха на имотите в БГ,което впоследствие разбрах е направил и моя комшия-ветеринар купвайки си мезонет за 3500 евро/кв.

Спокойно,

описал съм, че с мен и без мен ще литнете всички - въпрос на време.

До 2018-2023 ще стане промяната, като следващите ви 2-3 зими ще са най-мизерните, които сте си представяли, че могат да съществуват.

П.П. Дотогава ще сте закотвени като най-бедни, най-корумпирани и най-бързо изчезваща нация в света.

Асен и аз нищо не разбираме - просто случайно уцелваме какво ще ви покаже статистика после без да искаме - докато са се попиляли да ни трият през това време.

Все едни случайности валят да се чуди човек. Казах няма да съм вечен - ползвайте ме, ако искате, но не искате и пари няма да ви взема, щот' не съм българин и говоря на вие.

Явно мизерията ви вече е втора природа и повод за гордост.

Трие се всеки, който ви казва, че пари за пенсии няма да имате, пари за здраве също, пари за деца също - а па за внуци да очаквате в БГ - направо мечти.

Това ви е моментната снимка и имате даден точен тайминг кое, как, кога и защо.

Успех на всички по веригата, която става все по-къса и скоро ще се обесите на нея сами!

А, можех да ви спестя всичко само за 3 месеца - от 2009 виси офертата и никой не я поглежда. Вече оферта няма, поради изперкалката стори и е добре всичко да се остави на самотек.

Ще си говорим със статистика след 5 години, за когато съм дал сроковете.
                    Last edited by marandi; 13.08.2013, 12:51.

Коментар

Бай бай, БГ...................

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Бай бай, БГ

http://marandi.blog.bg/biznes/2013/0...bai-bg.1139151
                        -------------------------------------------------------

Материалът е със специално благодарност към Асен.
                        "ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ: ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ

Всеки заем е доказателство за държавно безсилие и неразбиране на държавните работи. Заемите висят над главите на управниците като дамоклев меч и ги принуждават вместо да събират от поданиците си временни налози, да идат с протегнати ръце да просят милостиня от нашите банкери. Външните заеми са пиявици, които никой не може да откъсне от държавното тяло, ако те сами не паднат, или държавата сама не ги отхвърли. Но гоевските държави не ги откъсват, а ги залепят на себе си, и затова неизбежно ще загинат по собствена вина.

В същност, каквото представлява сам по себе си обикновеният заем, това е и външният заем. Заемът е пускане на държавни полици, които имат едно процентно задължение, съразмерно със сумата на взетия капитал. Ако заемът се плаща с лихва 5%, то след 20 години държавата изплаща лихви, които достигат размера на направения заем. За срок от 40 години тя плаща лихви два пъти повече от самия заем; за 60 години – три пъти повече, а дългът все си остава непокрит.

ВЪНШНИТЕ ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ СА ПО ЮДЕЙСКО ВНУШЕНИЕ, ЗА ЮДЕЙСКИ ИНТЕРЕСИ.

От тази равносметка става очевидно, че държавата при поголовния данък взема последните стотинки на бедняците данъкоплатци, за да изплаща задълженията си по заеми към чуждестранните банкери, вместо да събере тези стотинки за своите нужди, без да плаща проценти.

Докато заемите бяха вътрешни, гоите само преместваха парите от джоба на бедните в джобовете на богатите. Но когато ние чрез подкуп на тези, които ни трябваха, накарахме гоите да правят външни заеми, всичките държавни богатства потекоха в нашите каси и всички гои почнаха да ни плащат данък за поданство.

Ако лекомислието на гоевските владетели към държавните работи, продажността на министрите и невежеството на финансовите управници задължиха държавите с неизплатими дългове към нашите банкери, ние трябва да знаем, че този успех ни е коствал не малко труд и пари.
                        "
                        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Линк към старата тема:
                          http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059490897
                          रादोस्त

Коментар

• Бай бай, БГ

http://marandi.blog.bg/biznes/2013/0...bai-bg.1139151
                            -------------------------------------------------------

Материалът е със специално благодарност към Асен.
                            Last edited by X_Y; 13.08.2013, 11:50. Причина: Не ни наричайте "гамени", ако обичате.

Коментар

• "Недейте на гроба му плюва !!!
                              Плюнките са за него играчки.
                              Той приживе покрит бе с храчки,
                              и пак не се свенеше от това."
                              Май Смирненски

Цитирам по памет. Може и некоя запетая да не е баш тъй.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
                                е добре де ,като се плю толкова
                                какъв е крайния резултат
                                всички които плюят са мокри
                                и в слюнки
                                резултата е като във вица за лайното и въртенето на парите
                                като води толкова словесни битки
                                някой да се признал за победен
                                пълна загуба на време и натоварване с негативни емоции
                                Е може ли само позитивни емоции. Ако няма от всичко, значи няма свобода. Пък така доказваме едно - нищо човешко не ни е чуждо.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X