IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    Преди години имах проблем с гранулом. Моя зъболекар ме прати в института по стоматология, при една доцентка. Не се сещам вече името. Та там ми правиха нещо като операция. Бе баш операция си беше. Рязаха венеца, извадиха го гранулома и така спасиха зъба и сега ми е добре още, да чукна на дърво. После имаше 3 конеца шев, по спомен. Една седмица трудно хранене, само сокчета и супички. Но си заслужаваше търпението. С упойка, нищо не се усеща, но единственото гадно, че два часа седях с отворена уста без да мога да преглътна.
    Това, което описваш, ми се струва, че е отстраняване на гранулом и ретроградно запълване на каналите т.е. те трябва вече да са пролекувани и е възможно само за определени зъби. Мисля, че за молар не се практикува, но пък някъде може и да са дръпнали с технологиите.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Аха,

поредният, който ще ме убеждава сега, че БГ-стан не е най-бързо изчезващата нация в света и най-бедната в ЕС.

П.П. Оправете си чипа - затова казах, че доскоро сте били световна сила и в топ 3 на света.

А, сега се фукате, че сте последни и се гордеете с това, че по-смотани от вас нямало и така щяло да бъде.

П.П.П. Някой от нас е луд, щом не признава фактологията.

Иначе за протокола - ти моите километри извъртяни ще ги направиш може би след 20 години - милиони само с автомобил около 2 милки за по-малко от 10 години. За другият транспорт няма да ти казвам, че и той е доста.

Бъди здрав!
      Ае сега пък, километрите ще си мерим 5 години такси съм карал Нямам стигане
      Исках да помогна..... Както и да е
      Бъди здрав и ти!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Маранди, малко си се претоварил според мен. Разпусни малко!!! Ходи ли на море? Разкара ли се за известно време от проблемите? Как си с риъл приятелите напоследък?
        Аха,

поредният, който ще ме убеждава сега, че БГ-стан не е най-бързо изчезващата нация в света и най-бедната в ЕС.

П.П. Оправете си чипа - затова казах, че доскоро сте били световна сила и в топ 3 на света.

А, сега се фукате, че сте последни и се гордеете с това, че по-смотани от вас нямало и така щяло да бъде.

П.П.П. Някой от нас е луд, щом не признава фактологията.

Иначе за протокола - ти моите километри извъртяни ще ги направиш може би след 20 години - милиони само с автомобил около 2 милки за по-малко от 10 години. За другият транспорт няма да ти казвам, че и той е доста.

Ъъ ... не съм разнасял пици кат' фин.мин-а ви БаМмкоФф - постни в прав текст дет' ви го наби.

Бъди здрав!
        Last edited by marandi; 30.08.2013, 18:26.

Коментар

Имате 2 пътя!.....
          Маранди, малко си се претоварил според мен. Разпусни малко!!! Ходи ли на море? Разкара ли се за известно време от проблемите? Как си с риъл приятелите напоследък?

Коментар

Имате 2 пътя - говоря кат' прост техничар, щот' мога само да проектирам модели за всякакви условия.

Единият е да хванете тухличките на обществото ( семействата ) да са здрави като основа и полека с времето да си оправите и държавата.

План Б да биете през държавата, която да принуди обществото да има здрави тухлички.

П.П. В момента всичко ви е разбито - и обществото и държавата от простите парчета, които гледате всеки ден по ТВ-то, щот' те не са българи - купени и продани са отдавна за една комисионна.

Ще видя какво ще успея да измисля, ама ми трябва и малко финансиране - общо около 5-10к $ за да са нещата избарани профи със запазени търговски марки и т.н. да си ги ползвате после - на мен не ми трябват.

Който помогне е добре дошъл дори и символично.
            --------------------------------------------------------

Научете те се да контра-атакувате, защото в момента от над 20 години сте в наведена поза и с изути гащи и който не е поискал - той не ви е нацепил изодзадзе.

Т'ва ви е държавата в момента ( на меките пишльоци ) и старите ви владетели се обръщат в гробовете в момента от фростотията докъде пропаднахте като последни от всички.

П.П. Светът живее с парадигмата на нищетата и затова в момента сте в световна криза - демек, че за да живеят немските бабички добре ще е за сметка на БГ бабите и т.н. ( замести си го с руските, хамериканските, турските и т.н. бабички ).

Светът не е като вас - там са диви хищници и такива започваш да ги трепеш и ти веднага още в движение - иначе ще изтрепят вас и близките ви. И то скоро! А Русото е убийствен в атака - повярвай ми - дефенса ми куца малко и затова съм с толкоз травми отнесени още на средна възраст.

Само хората избиват други хора без да са гладни - по-лоши сте от животните дори. Т'ва не е от инстинкт, а от планировка - ще ви избият, ако се помотате още малко

Успех!
            По скоро вече съм съгласен с теб че това поколение първо трябва да измре . Поколение което решава проблемите с затваряне на хипермаркети е вредно за България !

Коментар

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
              marandi , адмирации .Ама как да стане като в момента 70-80 % от "управляващите" са попили от глупостите на СССР и в главите им се въртят само мега и ултра проекти който за 2 г. ша решат всите проблеми на хората ?
              Имате 2 пътя - говоря кат' прост техничар, щот' мога само да проектирам модели за всякакви условия.

Единият е да хванете тухличките на обществото ( семействата ) да са здрави като основа и полека с времето да си оправите и държавата.

План Б да биете през държавата, която да принуди обществото да има здрави тухлички.

П.П. В момента всичко ви е разбито - и обществото и държавата от простите парчета, които гледате всеки ден по ТВ-то, щот' те не са българи - купени и продани са отдавна за една комисионна.

Ще видя какво ще успея да измисля, ама ми трябва и малко финансиране - общо около 5-10к $ за да са нещата избарани профи със запазени търговски марки и т.н. да си ги ползвате после - на мен не ми трябват.

Който помогне е добре дошъл дори и символично.
              --------------------------------------------------------

Научете те се да контра-атакувате, защото в момента от над 20 години сте в наведена поза и с изути гащи и който не е поискал - той не ви е нацепил изодзадзе.

Т'ва ви е държавата в момента ( на меките пишльоци ) и старите ви владетели се обръщат в гробовете в момента от фростотията докъде пропаднахте като последни от всички.

П.П. Светът живее с парадигмата на нищетата и затова в момента сте в световна криза - демек, че за да живеят немските бабички добре ще е за сметка на БГ бабите и т.н. ( замести си го с руските, хамериканските, турските и т.н. бабички ).

Светът не е като вас - там са диви хищници и такива започваш да ги трепеш и ти веднага още в движение - иначе ще изтрепят вас и близките ви. И то скоро! А Русото е убийствен в атака - повярвай ми - дефенса ми куца малко и затова съм с толкоз травми отнесени още на средна възраст.

Само хората избиват други хора без да са гладни - по-лоши сте от животните дори. Т'ва не е от инстинкт, а от планировка - ще ви избият, ако се помотате още малко

-----------------------------------

Демек хамериканците са дебели от претъпкване, матрьошките не могат да изкласят 60 години при мъжете от препиване - в същото време всеки шести в Света гладува системно и има под 1$ на ден доход.

Т'ва ви е системата в момента - ако не можете да я отиграете както трябва с днешните клоуни - питайте или помагайте и вие.

Успех!
              Last edited by marandi; 30.08.2013, 17:56.

Коментар

• http://www.dnes.bg/za-da-se-razbiram...iata-mu.197853

Учудващо съвпадение.....

Коментар

• Преди години имах проблем с гранулом. Моя зъболекар ме прати в института по стоматология, при една доцентка. Не се сещам вече името. Та там ми правиха нещо като операция. Бе баш операция си беше. Рязаха венеца, извадиха го гранулома и така спасиха зъба и сега ми е добре още, да чукна на дърво. После имаше 3 конеца шев, по спомен. Една седмица трудно хранене, само сокчета и супички. Но си заслужаваше търпението. С упойка, нищо не се усеща, но единственото гадно, че два часа седях с отворена уста без да мога да преглътна.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Фръц, не е необходим антибиотик при лечение на гранулом освен ако не си започнала сериозно да подпухваш. За пролекуването му са необходими серия процедури, първите от които са свързани с почистване и прохождане на каналите и промиването им с разтвори. Тук е възможна и упойка- местна, а и дренаж- ако се налага. Може тогава да се вкара и антибиотик, за да не се разпръсне инфекцията в останалите тъкани. Паралелно с това се прави и лазер терапия. След изчистване на каналите, подсушаването им и придобиване възможност зъба да търпи херметичност, се запълват и каналите (методите са различни). Лазер терапията си продължава. Правят се снимки, за да се види дали има смаляване на гранулома. Не изчезва веднага.
                    Успех. Лечението е скъпичко.
                    Здрасти Вал, именно и аз се бях настроила за такива неща обаче вчера ми вдигнаха нервите и съответно аз се "вдигнах" от стола и си тръгнах. Отивам и ми казват щА тА режем щото така е по учебник, обаче не даваме гаранции че ще се оправи три санта венеца, гоУемшка упойка и т.н. - отказах се. Не щат да ми отворят каналите, нито пък да провеждат лазер-терапия май дори нямаха с какво. Вътрешният глас каза на фръци бягай тия са лоши вълци, които искат да тормозят горката червена шапчица Представям си го точно както си го описала, и едва след като се опита това ако не се повлияе и не спада отока да се реже....как ще тръгват от краката за главата
                    Last edited by фръцла ежкова; 30.08.2013, 12:03.
                    Poli Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки

Коментар

• Добро утро ! Смятам , че уважението се гради и печели , а не се дължи - насила ... Та не мога да разбера проблема ви с него .

Коментар

• http://bgtatko.bg/25785/tancat-koito-raztarsi-sveta/
                        Честно казано, тук няма нужда от никакъв текст.
                        Просто вижте сами видеото.

Коментар

• Добро утро, тайфата!

Фчера имах повод да поразсъждавам връз повдигнатия от 4i40 въпрос, що трябва да мачкаме хорицата около нас, та да ни уважават ... и не можах да си дам смислен отговор
                          Двойната проклетия на по-нежната част от човечеството, която се дължи на двойната Х хромозома / не може да е в резултат на друго/ ми създава някои проблеми при комуникирането с дамите и рязко ме изкарва от състоянието на леност и безхаберие . Мъка, мъкаааа ...

Хубав ден на младежите и девойките!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• marandi , адмирации .Ама как да стане като в момента 70-80 % от "управляващите" са попили от глупостите на СССР и в главите им се въртят само мега и ултра проекти който за 2 г. ша решат всите проблеми на хората ?

Коментар

• Като съм ви смятал набързо - Фискът разпределя около 40% от БВП, а от ПЧИ 75% отиват за Софето.

Лошо е, че бюджета върви по нива на заплащане над реалния сектор - демек всичко е фокусирано само в една посока, която ще взвриви системата/модела един ден и то скоро ( до 1-3 години ). Не се прави така, ако имате профи-та - т'ва са комарджии и залагат всичко на една карта като бъдеще за нацията.

П.П. Т'ва е много сбъркан модел на свръх-централизация, защото не сте икономика на ресурсите природните, дет' ги нямате, освен горите и водата. Затова не се прилага чужд модел, щот' така ти казали тия дет' са ги купили и продали отдавна ( политиците ви ).

Вижте и другите модели и се замислете какви глупости правите в момента, понеже риск-мениджмънта пищи на червено.

Огледайте си скандинавските и немският модел като информация, дори и щатският модел - после преценете, но не се прави така.

Русото не е чилякът, който ще ви оправя - от жегите ми кракът ми пак възпали тромбофлебит и не знам утре дали ще пиша, ама съм се прежалил. Всяко лято ми го прави тоя номер от 6-7 години. Когато - тогава ... - поне си имам парцел, платен доживотно.

Не сте малки - мислете и действайте, ама умно! И не ме излагайте в бъдеще! Каквото зависи от мен ще го направя!

Чиърс!
                              Last edited by marandi; 30.08.2013, 03:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                                София не искам да е столица на БГ.

Обаче ако удари едно земетресение и срути София тогава ще си проличи истинското лице на българския народ. Ако я няма софия, кой град ще стане столица?

Там е разковничето...
                                Която и да е Столицата ви - тя трябва да обединява нацията, а не да разделя със селски лафчета: Ние тук в столицата - вие там в прованса .... ( и да насажда омраза между 'орицата ).

В момента Софето е концентатор на омраза между Българите поради калпавата си визия и сгрешен чужд модел.

П.П. Т'ва е типичната руска простотия, която са ви наложили в момента - само те делят страната си на столица-провинция - никъде другаде го няма като модел на управление.

Т'ва поколение трябва да измре цялото ( толкоз е промито, че чак не може да го разбере ). След 2020 година БГ империя ще дръпне рязко нагоре кат' съм ви смятал - дотогава ще е мъка да слушаш тъпанари кат' Боко и Станиша и как се мъчат прости момчета да се направят на "умни". То хем не става - хем само се мъчи и не се маха.

Скоро тълпата ще ги зарита и те пак няма да разберат защо - толкоз са неадекватни, че кол за домати не става от тях - па се правят на първи кипри.

Просто изкарайте още 5-6 години - тогава всичко ще е друго и не е грях да потанцувате на гроба на някой кретен, дет' ви е трепал 20 години и вас и родата и всичко наред. Ще има народни веселби даже.

Успех!
                                Last edited by marandi; 30.08.2013, 03:25.

Коментар

Working...
                                X