IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Мечо, като ще е на дърва, поне да е камина ... или най-добре - парно.

П.П. Очертава се седмицата да е хладна и валежна. Дано поне е успешна за тайфата!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• "Тихо, кротко, та цяла неделя..."
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Добро утро tnm
        Добро утро чета

Печка с дърва е истината от последна инстанция !!!
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Бах мама му......

Печката беше изгаснала 4 часа и сега в 2020 се самозапали щото бях остави дърва в нея,

бах мама му...4 часа!!!!!

Ти в КВО живееш бе!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Ххаххахаххаххххахахахаххахахахахаххах заслужил жител на 19-ти век

Коментар

• Синът ми сега играе една игра. Вдига щанги от лежанка ама на компютъра. Колкото по бързо едно след друго натискаш клавиша, толкова по тежка щанга можеш да вдигнеш. Те такова нещо не съм си и представял, че може да има.
            tnm

Коментар

• Бах мама му......

Печката беше изгаснала 4 часа и сега в 2020 се самозапали щото бях остави дърва в нея,

бах мама му...4 часа!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Разходих се малко. Егати, в Благоевград беше 30 градуса Звъннах на племенницата, апнахме, пийнахме, поприказвахме си и се прибрахме
                мен пък ме наваля дъжда
                пак паднахме ,
                обаче да се включа и с гозбите
                пуснали са лаврак на примоция
                в цба беше към 7 кинта
                купувай и яж народе
                рибката става страхотно на тиган
                или във фолио с лук и морковки
                на фурна
                http://milom.blog.bg/

Коментар

Ей, ша ма умориш ве!!!
                  На предната манджа всички в къщи останаха доволни, че и рецептата се предаде по скайпа кландестин от жената, туй е тайна, да не изпеете, че съм ви казал...

Сега какво? Пак да се облизваме вкъщи докато не го напрая?
                  Ще го направя, обещавам, ама първо утре комина и после...със снимки пак...
                  наздраве!
                  Испански омлет му е другото име - бях ти го написал на снимката даже - ха, наздраве

П.П. Лукът на ситно се реже, а пиперките също на шайби ( кръгчета ) кат' картофите - по-секси става кат' визия. Кат' добавиш картофите шайбите - понеже маслото може да не стигне дет' си омазал лука и пиперките с него досега - може да полееш леко с олио и да обърнеш картофите. Като тайминг на продуктите през 2 мин. добавяш едно по едно както съм ти ги описал нещата с плавно намаляване на огъня.

След доматите ( не съм доливал вода, че ползвах стерилизирани със сос ) там ги оставяш да покъкрят 5-10 мин. ) - а след яйцата кат' добавиш още поне 10 мин. и местиш тигана през 3 мин. по ъгълчетата на котлона да се опържат и те.

Накрая го режеш на 4-ри парчета по диагонал и го сервираш кат' парче пица - хихи
                  Last edited by marandi; 29.09.2013, 19:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Ан, тъй - слушай батя си Пеша и ще живееш дълго

---------------------------------------------

Ей, ти още един аламинут дет' прайках тунайт, дет' Арти-ту намекна. Води се яйца по селски или .... ( другото име ще те оставя да го откриеш сам ):

http://alaminut.free.bg/alaminuti/ia...nski-omlet.htm

П.П. Забележка ( разликите с рецептата от линк-а ):

1. Сварените картофи ги режа на шайби.
                    2. За един тиган ( 4 порции ) - ползвах 4 яйца, 100 гр. кр. масло, 1 глава лук, 4 пиперки ( 2 зелени - 2 червени ), 100 гр. сирене.
                    3. В рецептата промених последователността - т.е. първо се задушава лука в маслото, после се добавят пиперките, после сварените шайби картофи да направи като "канапе" - чак тогава стерилизирани домати от консерва около 2 броя с малко сос от тях.
                    4. Вари се под капак с малко въздух да изпарява. Дотук си почнал от 3-ка на котлона с лука и пиперките и слизаш на 2-ка при доматите.
                    5. Намаляш на единица и обърканите яйца със сиренето ги изливаш отгоре да залее всичко - ама на 1-но. НЕ СЕ БЪРКА повече!!
                    6. След 10 мин. добавяш магданоза.

Става кат' пица да'е .... с цветовете на трикольора. Ако познаеш другото име на яйца по селски - имаш едно Наздраве!

Цък:
                    Ей, ша ма умориш ве!!!
                    На предната манджа всички в къщи останаха доволни, че и рецептата се предаде по скайпа кландестин от жената, туй е тайна, да не изпеете, че съм ви казал...

Сега какво? Пак да се облизваме вкъщи докато не го напрая?
                    Ще го направя, обещавам, ама първо утре комина и после...със снимки пак...
                    наздраве!

Коментар

Батка, благодаря, копирах си поста ти. Имам проблем с комина, утре извиках бригада да ми направят нов. Обаче като стане обещавам да направя бобец на фурната на дърва и да постна снимки.
                      Поздрави!
                      Ан, тъй - слушай батя си Пеша и ще живееш дълго

---------------------------------------------

Ей, ти още един аламинут дет' прайках тунайт, дет' Арти-ту намекна. Води се яйца по селски или .... ( другото име ще те оставя да го откриеш сам ):

http://alaminut.free.bg/alaminuti/ia...nski-omlet.htm

П.П. Забележка ( разликите с рецептата от линк-а ):

1. Сварените картофи ги режа на шайби.
                      2. За един тиган ( 4 порции ) - ползвах 4 яйца, 100 гр. кр. масло, 1 глава лук, 4 пиперки ( 2 зелени - 2 червени ), 100 гр. сирене и 2 средни картофа.
                      3. В рецептата промених последователността - т.е. първо се задушава лука в маслото, после се добавят пиперките, после сварените шайби картофи да направи като "канапе" - чак тогава стерилизирани домати от консерва около 2 броя с малко сос от тях.
                      4. Вари се под капак с малко въздух да изпарява. Дотук си почнал от 3-ка на котлона с лука и пиперките и слизаш на 2-ка при доматите.
                      5. Намаляш на единица и обърканите яйца със сиренето ги изливаш отгоре да залее всичко - ама на 1-но. НЕ СЕ БЪРКА повече!!
                      6. След 10 мин. добавяш магданоза.

Става кат' пица да'е .... с цветовете на трикольора. Ако познаеш другото име на яйца по селски - имаш едно Наздраве!

Цък:
                      Attached Files
                      Last edited by marandi; 29.09.2013, 19:27.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Любче слагаш боба да заври в тенджера и като заври изхвърляш водата.След като заври втори път пак изхвърляш водата.Вземаш гърнето слагаш боба в него и малко олио наливаш вода и слагаш гърнето на студен котлон.Включваш котлона на две и като се загрее гърнето превключваш на три.Като заври трябва да се наблюдава просто едно движвние на водата без да ври силно дебнеш до момента в който като вземеш малко боб в лъжицата и духнеш люспата да се отделя.Като стигнеш до този момент слагаш две средни глави предварително нарязан на ситно лук.Като омекне лука слагаш 300 грама доматен домашно приговен сос или пресни домати настъргани.Няколко минути преди да стане готов боба слагаш джоджен сол червен пипер на вкус може и босилек или дивисил въпрос на вкус.Ако не искаш да готвиш на котлон може на барбекюто но да е нашенска пещ със жарава.Става боб чорба да си оближеш пръстите.Ако искаш после може да си изпържиш боба.Вземаш тиган слагаш малко олио и две глави ситно нарязан лук да се задуши.Като стане готов лука слагаш червен пипер и бъркаш да не загори пипера.Като се омеси пипера слагаш настъргани домати или доматен сок домашен около двеста грама и пържиш като се сгъсти сместа слагаш два три чирпака бобец от гърнето и след няколко минути си готов.Като гребеш от гърнето ще гледаш в чирпака да е повече гъсто а не чорба.Като се сгъсти бобеце е готов.Става фантазия.Ако имаш после някоя печена чушка и домати за салата глей кво става.....Ако бобеца е качествен след два часа започва артилерийски обстрел.При мен проблема е че боба си е мое производство и много бързо увира.Ако го купуваш не купувай от едрия а средна хубост или малко по дребен.
                        Батка, благодаря, копирах си поста ти. Имам проблем с комина, утре извиках бригада да ми направят нов. Обаче като стане обещавам да направя бобец на фурната на дърва и да постна снимки.
                        Поздрави!

Коментар

• Разходих се малко. Егати, в Благоевград беше 30 градуса Звъннах на племенницата, апнахме, пийнахме, поприказвахме си и се прибрахме

Коментар

Фен съм на идеята на боб в гювеч във пещ или фурна на дърва.
                            Да, искам ако може да кажеш как се прави.
                            Любче слагаш боба да заври в тенджера и като заври изхвърляш водата.След като заври втори път пак изхвърляш водата.Вземаш гърнето слагаш боба в него и малко олио наливаш вода и слагаш гърнето на студен котлон.Включваш котлона на две и като се загрее гърнето превключваш на три.Като заври трябва да се наблюдава просто едно движвние на водата без да ври силно дебнеш до момента в който като вземеш малко боб в лъжицата и духнеш люспата да се отделя.Като стигнеш до този момент слагаш две средни глави предварително нарязан на ситно лук.Като омекне лука слагаш 300 грама доматен домашно приговен сос или пресни домати настъргани.Няколко минути преди да стане готов боба слагаш джоджен сол червен пипер на вкус може и босилек или дивисил въпрос на вкус.Ако не искаш да готвиш на котлон може на барбекюто но да е нашенска пещ със жарава.Става боб чорба да си оближеш пръстите.Ако искаш после може да си изпържиш боба.Вземаш тиган слагаш малко олио и две глави ситно нарязан лук да се задуши.Като стане готов лука слагаш червен пипер и бъркаш да не загори пипера.Като се омеси пипера слагаш настъргани домати или доматен сок домашен около двеста грама и пържиш като се сгъсти сместа слагаш два три чирпака бобец от гърнето и след няколко минути си готов.Като гребеш от гърнето ще гледаш в чирпака да е повече гъсто а не чорба.Като се сгъсти бобеце е готов.Става фантазия.Ако имаш после някоя печена чушка и домати за салата глей кво става.....Ако бобеца е качествен след два часа започва артилерийски обстрел.При мен проблема е че боба си е мое производство и много бързо увира.Ако го купуваш не купувай от едрия а средна хубост или малко по дребен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Добър ден драги слушатели на стадион Бончук ври и кипи дъжд от голове 1:0 за Марек
                              Иии състава на Черноморец Бургас. На вратата Пазачев, номер две ...
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Добро утро tnm
                                Добро утро чета

Гочеф, Кочеф и съдията Богдан Дочеф. Това ми е останало в акъла от онези времена. Те всъщност съдиите много повече подкрепяха ЦСКАто, ама това съм запомнил.
                                Добър ден драги слушатели на стадион Бончук ври и кипи дъжд от голове 1:0 за Марек

Коментар

Working...
                                X