IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
    Има наистина три начина - със стерилизиране и без и с кипяща марината. Щом е бидон - значи без, по понятни причини.

Значи вземаш пипера, камбито, карфиола, морковите - почистваш ги, нарязваш ги на парчета, шайби, розички и всичкото в един голям леген. Поливаш ги отгоре със сол и захар - пропорцията в зависимост от това как обичап - да сладней или не. Аз слагам всичко на око към 40/60 сол/захар. Объркваш всичко, оставях го минимум 4 часа, а ако може една нощ най-добре. До тогава нещицата са си пуснали соковете.
    Вземаш бидона и слагаш всичко. Сокът го допълваш с оцет и наливаш бидона до горе. А, забравих - слагаш и клонки целина и зърна черен пипер.

Оставяш няколко дена да се овкуси и е готово.
    Този начин много ми харесва, защото е много лесен, без варене, и става наистина много вкусно киселко и хрупкаво. Така си направих карфиола, пиперките и моркова миналата година.
    След малко ще ти дам и оригиналния линк откъдето взех рецептата.
    благодарско.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Напиши в гугъл - царска трушия - чети и си избери.

Ху ис дъ некст?
      хех кой да се сети за чичко гугъл.....

Коментар

• http://pipilotki.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html

Оттук взех рецептата и я пригодих за моите нужди.
        Успех и да ти е сладко.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
          В тази тема сте се събрали само готвачи табиетлии, та имам един въпрос към вас....

Намислил съм да сложа туршия тази година, ноооо имам дилема за саламурата. Как се прави, пропорции, видове. Имам два варианта но искам да чуя и Вас
          Давайте предложения .
          Сега да ви разкажа как я виждам туршията
          В малък бидон, мисля, че е 8л слагам всичко - пипер, карфиол, морков, целина и тн./ сега не се сещам какво друго мога да сложа/ ако имате предложения...........с радост ще ги чуя/ и заливам с въпросната саламура, като я измисля каква да е......
          Чакам предложения
          Има наистина три начина - със стерилизиране и без и с кипяща марината. Щом е бидон - значи без, по понятни причини.

Значи вземаш пипера, камбито, карфиола, морковите - почистваш ги, нарязваш ги на парчета, шайби, розички и всичкото в един голям леген. Поливаш ги отгоре със сол и захар - пропорцията в зависимост от това как обичап - да сладней или не. Аз слагам всичко на око към 40/60 сол/захар. Объркваш всичко, оставях го минимум 4 часа, а ако може една нощ най-добре. До тогава нещицата са си пуснали соковете.
          Вземаш бидона и слагаш всичко. Сокът го допълваш с оцет и наливаш бидона до горе. А, забравих - слагаш и клонки целина и зърна черен пипер.

Оставяш няколко дена да се овкуси и е готово.
          Този начин много ми харесва, защото е много лесен, без варене, и става наистина много вкусно киселко и хрупкаво. Така си направих карфиола, пиперките и моркова миналата година.
          След малко ще ти дам и оригиналния линк откъдето взех рецептата.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
            В тази тема сте се събрали само готвачи табиетлии, та имам един въпрос към вас....

Намислил съм да сложа туршия тази година, ноооо имам дилема за саламурата. Как се прави, пропорции, видове. Имам два варианта но искам да чуя и Вас
            Давайте предложения .
            В малък бидон, мисля, че е 8л слагам всичко - пипер, карфиол, морков, целина и тн./ сега не се сещам какво друго мога да сложа/ ако имате предложения...........с радост ще ги чуя/ и заливам с въпросната саламура, като я измисля каква да е......
            Чакам предложения
            Напиши в гугъл - царска трушия - чети и си избери.

Ху ис дъ некст?

Коментар

• В тази тема сте се събрали само готвачи табиетлии, та имам един въпрос към вас....

Давайте предложения .
              Чакам предложения

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                Пий едно голямо от мене...
                Защо?
                Познах или много те подмладих...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  4i40 e na 43 години, 3 месеца и 5 дни.
                  Пий едно голямо от мене...

Коментар

• 4i40 e na 43 години, 3 месеца и 5 дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      Макар че Чиче, ако бех ся на 125 лазарника и азе щех да дудна като тебе.

Ти на колко си години бре ???
                      Изглеждам на 40г.....

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                        Все пак го ориентирай, че е за негово добро понякога да сменя виртуалните щанги с реални.
                        И е така и не е. Моят никога не си чупи краката, нито на виртуална ФиФА нито на виртуален футбулен меринджей. Все на реално мачле се троши

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Бе, мани. То ще е един живот ...
                          И що, ще седиме с бастунките по пейките, "Ей едно време какъв живот беше, то сегашното живот ли е ???"
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

Коментар

• Хубава седмица на всички

и поздрав с лека дъждовна меланхолия http://www.youtube.com/watch?v=F-4wUfZD6oc

Коментар

• Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнение
                              аз вече го звърших... да му мислят първокУрсниците Иначе е хубаво да се вдъхновяваш от най-различни неща
                              Как хубаво звучи аз вече го завърших.Аз пък не се вдъхновям най малкото пък от селски тарикати като професора.Трудно му изтърпявам простотиите.Като чета и ми става смешно според него колко университета да построим във всяко село ли?Нали и сега имаме сума ти измислени такива?Не си плаща парното дължи сума ти пари на теца акъл тръгнал да раздава.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                За какво не стигат бре ??? Аз да знам, че ще жювея толкоз мааалииии
                                Бе, мани. То ще е един живот ...
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X