Първоначално изпратено от luboil
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеНапиши в гугъл - царска трушия - чети и си избери.
Ху ис дъ некст?
Коментар
-
http://pipilotki.blogspot.com/2011/10/blog-post_08.html
Оттук взех рецептата и я пригодих за моите нужди.
Успех и да ти е сладко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеВ тази тема сте се събрали само готвачи табиетлии, та имам един въпрос към вас....
Намислил съм да сложа туршия тази година, ноооо имам дилема за саламурата. Как се прави, пропорции, видове. Имам два варианта но искам да чуя и Вас
Давайте предложения .
Сега да ви разкажа как я виждам туршията
В малък бидон, мисля, че е 8л слагам всичко - пипер, карфиол, морков, целина и тн./ сега не се сещам какво друго мога да сложа/ ако имате предложения...........с радост ще ги чуя/ и заливам с въпросната саламура, като я измисля каква да е......
Чакам предложения
Значи вземаш пипера, камбито, карфиола, морковите - почистваш ги, нарязваш ги на парчета, шайби, розички и всичкото в един голям леген. Поливаш ги отгоре със сол и захар - пропорцията в зависимост от това как обичап - да сладней или не. Аз слагам всичко на око към 40/60 сол/захар. Объркваш всичко, оставях го минимум 4 часа, а ако може една нощ най-добре. До тогава нещицата са си пуснали соковете.
Вземаш бидона и слагаш всичко. Сокът го допълваш с оцет и наливаш бидона до горе. А, забравих - слагаш и клонки целина и зърна черен пипер.
Оставяш няколко дена да се овкуси и е готово.
Този начин много ми харесва, защото е много лесен, без варене, и става наистина много вкусно киселко и хрупкаво. Така си направих карфиола, пиперките и моркова миналата година.
След малко ще ти дам и оригиналния линк откъдето взех рецептата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеВ тази тема сте се събрали само готвачи табиетлии, та имам един въпрос към вас....
Намислил съм да сложа туршия тази година, ноооо имам дилема за саламурата. Как се прави, пропорции, видове. Имам два варианта но искам да чуя и Вас
Давайте предложения .
В малък бидон, мисля, че е 8л слагам всичко - пипер, карфиол, морков, целина и тн./ сега не се сещам какво друго мога да сложа/ ако имате предложения...........с радост ще ги чуя/ и заливам с въпросната саламура, като я измисля каква да е......
Чакам предложения
Ху ис дъ некст?
Коментар
-
В тази тема сте се събрали само готвачи табиетлии, та имам един въпрос към вас....
Давайте предложения .
Чакам предложения
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеПий едно голямо от мене...
Познах или много те подмладих...
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение4i40 e na 43 години, 3 месеца и 5 дни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеМакар че Чиче, ако бех ся на 125 лазарника и азе щех да дудна като тебе.
Ти на колко си години бре ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнениеВсе пак го ориентирай, че е за негово добро понякога да сменя виртуалните щанги с реални.. Все на реално мачле се троши
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБе, мани. То ще е един живот ...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Хубава седмица на всички
и поздрав с лека дъждовна меланхолияhttp://www.youtube.com/watch?v=F-4wUfZD6oc
Коментар
-
Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнениеаз вече го звърших...
да му мислят първокУрсниците
Иначе е хубаво да се вдъхновяваш от най-различни неща
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеЗа какво не стигат бре ??? Аз да знам, че ще жювея толкоз мааалииииПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар