IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добра и усмихната седмица на всички )
    и едно топло кафе
    http://www.youtube.com/watch?v=q5N5X8kuPPs

Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
    Стана ми адски криво, че няма едно човешко отношение. Човека беше продавач на сергия на пазар Чаталджа във Варна и най-вероятно това беше оборота му, няма да забравя стреснатото му лице когато дойде да си търси портфейла, а като си го получи се обърна и ни благодаря, ни да ти ....майката
    няма човечност в тая държава........
    ) веднъж взимам нещо от една сергия за вестници и едно лелче ми връща, вместо до 20, до 50...обикновено съм разсеяна и си тръгнах....но след няколко метра осъзнах, че ми е върнала доста повече....поколебах се за секунди, завъртя ми се една картина колко ли получава за студуването на ден и се върнах
    започна да ми се кара ... сякаш я обвинявах, че не може да смята
    така де, не съжалявах, но започнах сама да се смея

Коментар

• Мен пък веднъж ми стана много криво, но защото не дадох. Ама го осъзнах по-късно и нямаше как да върна времето. Беше около Коледа, всеки забързан нанякъде за покупки и подаръци, и един възрастен човечец срещу мен и ми поиска някакви стотинки, а аз дори не спрях само казах че нямам (може и наистина да съм нямал не знам), а продължих щото "много бързах" И после след няколко часа се замислих за това и ми стана много гадно, защото наистина понякога човек има нужда не само от пари (както беше в случая), а дори от един мил жест, още повече че беше в празнично време А по принцип давам, не винаги но когато го почувствам отвътре! И на едни циганета в квартала по едно време им давах по някоя стотинка като ги срещнех и много ме уважаваха. Някой може да каже че е било грешно, и че така съм стимулирал бъдещото им насочване към просене или кражби, но тогава не съм мислел за това, просто ми беше хубаво когато виждах как очите им заблестяваха от щастие. Веднъж в парка бях седнал на една пейка, а на съседната циганка с малко момченце, и като ме видя и идва при мен и вади едни карти, вика ми "дай да ти гледам". Остави ме рекох, че тъкмо си почивам, а тя: "ама детето гладно, да му купя нещо". Станах отидох при момчето и му дадох лично на него 1 лев, като му викам: "и да си купиш една баничка, да не ги дадеш на майка си" Веднъж пък някякъв човек ми поиска 20 ст.! Инстинктивно бръкнах в джоба извадих 50 ст и му ги дадох. Погледна ме учудено и взе да ми благодари, но аз вече бях тръгнал... Същата вечер в кварталния Еврофутбол, пуснах един фиш и спечелих 50 лв! Тогава се сетих, че някъде бях чел думите: "Дай, за да получиш!"

Та така, върнахте ми някой спомени с вашите откровения. Тоя път няма да се извинявам за лиричното отклонение, да не подразня 4I40 , а просто искам да кажа че това което ни отличава като човешки вид и което трябва да проявяваме когато имаме възможност и вътрешна потребност е хуманността.

Приятен ден на всички!

Коментар

• Едно време за това не станах пионерче . Една съученичка намери пари , доста . С документи . Бях с нея . Не е пипнала и стотинка , отиде на адреса да го върне и "големият човек" виждайки дете , реши , че може да спечели . После , понеже се опитах да я защитя го отнесох и аз . Ама беше готино . Пионерчетата имаха задължения , а аз и тя свобода . Малко след това пионерчетата изчезнаха и останаха само свободните хора . И не толко свободните Отплеснах се

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
          Хората трябва да се усмихват .....Да благодарят..... Да се прегръщат.......Да се......
          Трябва Обаче нищо не се губи . Ти си си получил усмивката - красива и чиста , няма защо да съжаляваш за неговата .

пп. Представих си как гурлясалият ти се хвърля на врата да те гушне за благодарност . Нищо не си изгубил , Наистина си имал късмет

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
            Ти се благодари , че не ти е казал , че са били повече и да търси от теб още толко - лесна печалба . Че и такива има

право казваш.....

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
              Стана ми адски криво, че няма едно човешко отношение. Човека беше продавач на сергия на пазар Чаталджа във Варна и най-вероятно това беше оборота му, няма да забравя стреснатото му лице когато дойде да си търси портфейла, а като си го получи се обърна и ни благодаря, ни да ти ....майката
              Ти се благодари , че не ти е казал , че са били повече и да търси от теб още толко - лесна печалба . Че и такива има

Коментар

• Първоначално изпратено от ExtraRange Разгледай мнение
                Лелчето го е написала.
                Polax,не съжалявай за добро дело.Много важно,че някой бил цървул.У лево.
                Така е, но обикновенно добрите хора са прецакани, особенно натрапчиво се забелязва това в нашата държавица..........
                не пиша за себе си, а по принцип
                стана като "гузен негонен, бяга"

Коментар

• Лелчето го е написала.
                  Polax,не съжалявай за добро дело.Много важно,че някой бил цървул.У лево.

Коментар

Надявам се, че не си бил 100 пъти по разочарован....

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                      Трябва да се поздравиш . Получил си усмивка , за доброто дело . Не от който е трябвало , но вярвам , че е била по - красива . Представи си какви са зъбите на момъка , щом не си е измил очите и няма да съжаляваш . Та според мен си имал късмет
                      Хората трябва да се усмихват .....Да благодарят..... Да се прегръщат.......Да се......

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                        ............
                        същият случай, ноо парите 100 пъти повече.
                        Намирам портфейл с около 500 кинта вътре, връщам го на собственика и нищо..........
                        след това съжалих, че го върнах
                        Надявам се, че не си бил 100 пъти по разочарован....

Коментар

Малко коментари по казуса....

Сутринта се качвам на метрото и виждам от предните двама падат 5лв...
                          Момичето се усмихва и казва, че няма 5 лв, а момчето след като си разтърква гуряливите очи, бърка в джобове до колене, проверява стинките, ги взема и едно мерси не казва.....
                          Накривя ми.....
                          ............
                          същият случай, ноо парите 100 пъти повече.
                          Намирам портфейл с около 500 кинта вътре, връщам го на собственика и нищо..........
                          след това съжалих, че го върнах

Коментар

Малко коментари по казуса....

Момичето се усмихва и казва, че няма 5 лв, а момчето след като си разтърква гуряливите очи, бърка в джобове до колене, проверява стинките, ги взема и едно мерси не казва.....
                            Накривя ми.....
                            Трябва да се поздравиш . Получил си усмивка , за доброто дело . Не от който е трябвало , но вярвам , че е била по - красива . Представи си какви са зъбите на момъка , щом не си е измил очите и няма да съжаляваш . Та според мен си имал късмет

Коментар

• Малко коментари по казуса....

Накривя ми.....

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Не ми се бачка...
                                Ще взема да се напия
                                До козирката...
                                Добро утро, Мечо!
                                Добро утро, тайфата!
                                5-7-5

Коментар

Working...
                                X