IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Бе, то и Русото е от Еленския балкан джинса, ама те затова му викат Филе Елена, щот' само там въздуха го суши как си трябва.

Имаше един пич ( Дряна му беше прякора ), ама си замина чиляка наскоро ( лека му пръст ).

Та, кат' сме ходили на гости там и он ходи с мачетето направо да кълца от бутовете. Е, няма такъв вкус да'е .....

Ма, така и не го питах как точно го прави + осоляването после там с червен пипер сол и т.н. как го запечатва.

Нищо общо сега филе Елена със северния елен по магазините. Даже се хиля кат' прочета филе Елена от Силистра или от Благоевград ( баси произхода )

Забележка: Филе Елена се прави от свински джанти, че 'ноу народ си мисли, че яде северния елен.

П.П. Те така - трябва си майстор да се издири и за пушилките да'е ....

Ха, наздраве!

Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
      Пиниза според мен е прасенцето да е от "щастливите" . Да намериш в някое затънтено село , някой дядо - мераклия . Да го опуши показвайки ти тънкостите , на сладки приказки и домашна . Мисля , че освен месото е много важно и вида дърво което гори за пушилката . С две думи - не разбирам , само предполагам и се мешам без да ме питат
      Бе, то и Русото е от Еленския балкан джинса, ама те затова му викат Филе Елена, щот' само там въздуха го суши как си трябва.

Имаше един пич ( Дряна му беше прякора ), ама си замина чиляка наскоро ( лека му пръст ).

Та, кат' сме ходили на гости там и он ходи с мачетето направо да кълца от бутовете. Е, няма такъв вкус да'е .....

Ма, така и не го питах как точно го прави + осоляването после там с червен пипер сол и т.н. как го запечатва.

Нищо общо сега филе Елена със северния елен по магазините. Даже се хиля кат' прочета филе Елена от Силистра или от Благоевград ( баси произхода )

Забележка: Филе Елена се прави от свински джанти, че 'ноу народ си мисли, че яде северния елен.

П.П. Те така - трябва си майстор да се издири и за пушилките да'е ....

Ха, наздраве!

Коментар

• Маранди, знайш ли някъде накъм двайс пет рецепти за постни манджи?

Коментар

• Първоначално изпратено от data Разгледай мнение
          Ба , нали си спец викам да питам , мож да знаеш някакъв пиниз . Иначе инфо има - и в ракията.цом и в направи си сам . Тоз карфиол само в брашнО ли или Брашно и яйца му е панировката ? ако само в брашно пробвай с само с царевично
          Пиниза според мен е прасенцето да е от "щастливите" . Да намериш в някое затънтено село , някой дядо - мераклия . Да го опуши показвайки ти тънкостите , на сладки приказки и домашна . Мисля , че освен месото е много важно и вида дърво което гори за пушилката . С две думи - не разбирам , само предполагам и се мешам без да ме питат

Коментар

Ба , нали си спец викам да питам , мож да знаеш някакъв пиниз . Иначе инфо има - и в ракията.цом и в направи си сам . Тоз карфиол само в брашнО ли или Брашно и яйца му е панировката ? ако само в брашно пробвай с само с царевично
            А, ба "спец" ... - неволята учи, ма съм техничар и с термо-обратки там ааа ... ууу .. нямам грижи кое, как и т.н. кат' чатна принципа

П.П. Карфиола пие малко олио и после остава чисто - може да го ползваш пак, затова вчера го дъних само с мазнина и без панировки.

За яйца, галета и прочие шийт тряя се буха във фритюрник и е голям цапалок, а па още съхне плота в кухнята и всичко е разкулачено - демек вода има, ама мръсния канал е откачен и се мие в банята.

Демек, на тоя хал хич не съм за панировки - викам на Ламята кат' се върне от Варна, че днес заминава по докторите пак - направо да режем плота и да слагаме здравия от другата страна, ще го изрежат за мивката да се постави и толкоз - тоя съхне 2 седмици, ама е натаил влага и няма съхнене да'е ....

Та, толкоз за карфиола, кат' нямаш вода на една ръка разстояние - к'ви панировки - хихи

Коментар

Тъкмо вчера набивах обръчите на Ламята да престане да купува тия пушени боклуци, дет' се продават за месо по веригите.

Нищо общо със северния елен - неква химия да'е ....

П.П. Ма, нямам идея как се опушва мръвка - виж сърбите ( кухнята ) из гугъл - тях съм ги признал за номер 1 по пушени меса.

То, затова и сръбска кухня в БГ няма нищо общо със сръбска кухня, освен името.

Коментар

Батка , дай някаква рецепта за пушени мръвки че съм се отрекъл от магазинските . Много голям фен съм на пушените гърди с винце или бира ма ги направиха страшни лайна тия дето ги продават да го е. И съм се навил кат захладнее да спретна една пушилня и да си опуша за собственна консумация . Имам някой насоки ма ако и ти знаеш някой пиниз - да споделиш да е.
                Тъкмо вчера набивах обръчите на Ламята да престане да купува тия пушени боклуци, дет' се продават за месо по веригите.

Нищо общо със северния елен - неква химия да'е ....

П.П. Ма, нямам идея как се опушва мръвка - виж сърбите ( кухнята ) из гугъл - тях съм ги признал за номер 1 по пушени меса.

То, затова и сръбска кухня в БГ няма нищо общо със сръбска кухня, освен името.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  Това с карфиола звучи мноооого вкусно.
                  Имам под ръка един карфиол и ще направя това чудо, само ще добавя към панировката и от брашно и финни картофени люспи/картофено пюре от това:
                  http://www.bella.bg/bg/brands/Bella/potatomash.htm

Тези ги пробвах за паниран кашкавал като последно овалване и стана страхотно.
                  Тествай, бебе Люк - то без тестване не става

П.П. Бе, ако ти затворя очите да не виждаш ще си мислиш, че ядеш гъби ( без майтап )

Успех!

Коментар

По-добре на къркане, отколкото на лекарства.

После докторите кат' лепнат да те закотвят доживотно на медикаменти, шъ съ чудиш как да си пернеш 1 чашка бирка скришом да'е ....

От двете избирам къркането - хихи

Къркай смело!
                    Батка , дай някаква рецепта за пушени мръвки че съм се отрекъл от магазинските . Много голям фен съм на пушените гърди с винце или бира ма ги направиха страшни лайна тия дето ги продават да го е. И съм се навил кат захладнее да спретна една пушилня и да си опуша за собственна консумация . Имам някой насоки ма ако и ти знаеш някой пиниз - да споделиш да е.

Коментар

Бе, не знам кой е излъгал някога Ламята, че готвенето било сташно трудна и бавна работа.

Той си мисли, че има кой да чака - затова винаги му набивам най-бързите рецепти по продуктите дет' си е купил и толкоз. Той кат' чуе готвене и си мисли 6-8 часа. Къде, бее ... - нямам такова време - хихи

П.П. Иначе да те светна как се панира карфиол с брашно за 15 сек.

Грабваш една кесия с 2 дружки ( от тия наелоновите ) - сипваш вътре брашно ( 150-200 гр. да кажем ) зависи колко ти е карфиола.

Ръгаш го леко влажен вътре всичкия и почваш да местиш дръжките на торбата нагоре/надолу с дръжките - после го вадиш и е готов овалян всичкия перфе с брашно.

Остатъка от брашното си го връщаш обратно.

15 сек. цялата стори - иначе Ламята, ако му кажа да го оваля с брашно и има да търкаля ония розички по чинийката 9 седмици и половина да'е ...

Русото готви кат' светкавица - без забележка в качеството винаги - хихи

Ха, наздраве!
                      Това с карфиола звучи мноооого вкусно.
                      Имам под ръка един карфиол и ще направя това чудо, само ще добавя към панировката и от брашно и финни картофени люспи/картофено пюре от това:
                      http://www.bella.bg/bg/brands/Bella/potatomash.htm

Тези ги пробвах за паниран кашкавал като последно овалване и стана страхотно.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                        Добро утро на всички !
                        Да опънем вратове ...защото....:
                        ....Дебеловратите "засичат" често в леглото
                        Мъжете с голяма вратна обиколка по-често имат проблеми под завивките...."
                        Дюбрутру
                        а ние тънковратите дори сме готови и на благотворителност
                        без засечки,никакви рекламации
                        днес можех да ремонтирам генераторите на една гемия
                        в едно далечно малко градче
                        а вместо това си пуснах да гледам Стажанти
                        та поне мислено да се пренеса там
                        та да ми е гадно
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Добро утро на всички !
                          Да опънем вратове ...защото....:
                          ....Дебеловратите "засичат" често в леглото
                          Мъжете с голяма вратна обиколка по-често имат проблеми под завивките...."

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                            Добро утро, тайфата!

Тази година есента наистина е златна.
                            Приятен ден на младежите и девойките!
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШЕН ДЕН

Коментар

• Добро утро tnm
                                Добро утро чета

Хубаво време
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X