Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеПиниза според мен е прасенцето да е от "щастливите" . Да намериш в някое затънтено село , някой дядо - мераклия . Да го опуши показвайки ти тънкостите , на сладки приказки и домашна . Мисля , че освен месото е много важно и вида дърво което гори за пушилката . С две думи - не разбирам , само предполагам и се мешам без да ме питат
Имаше един пич ( Дряна му беше прякора ), ама си замина чиляка наскоро ( лека му пръст ).
Та, кат' сме ходили на гости там и он ходи с мачетето направо да кълца от бутовете. Е, няма такъв вкус да'е .....
Ма, така и не го питах как точно го прави + осоляването после там с червен пипер сол и т.н. как го запечатва.
Нищо общо сега филе Елена със северния елен по магазините. Даже се хиля кат' прочета филе Елена от Силистра или от Благоевград ( баси произхода )
Забележка: Филе Елена се прави от свински джанти, че 'ноу народ си мисли, че яде северния елен.
П.П. Те така - трябва си майстор да се издири и за пушилките да'е ....
Ха, наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеБа , нали си спец викам да питам , мож да знаеш някакъв пиниз . Иначе инфо има - и в ракията.цом и в направи си сам . Тоз карфиол само в брашнО ли или Брашно и яйца му е панировката ? ако само в брашно пробвай с само с царевично
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеБа , нали си спец викам да питам , мож да знаеш някакъв пиниз . Иначе инфо има - и в ракията.цом и в направи си сам . Тоз карфиол само в брашнО ли или Брашно и яйца му е панировката ? ако само в брашно пробвай с само с царевично
П.П. Карфиола пие малко олио и после остава чисто - може да го ползваш пак, затова вчера го дъних само с мазнина и без панировки.
За яйца, галета и прочие шийт тряя се буха във фритюрник и е голям цапалок, а па още съхне плота в кухнята и всичко е разкулачено - демек вода има, ама мръсния канал е откачен и се мие в банята.
Демек, на тоя хал хич не съм за панировки - викам на Ламята кат' се върне от Варна, че днес заминава по докторите пак - направо да режем плота и да слагаме здравия от другата страна, ще го изрежат за мивката да се постави и толкоз - тоя съхне 2 седмици, ама е натаил влага и няма съхнене да'е ....
Та, толкоз за карфиола, кат' нямаш вода на една ръка разстояние - к'ви панировки - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТъкмо вчера набивах обръчите на Ламята да престане да купува тия пушени боклуци, дет' се продават за месо по веригите.
Нищо общо със северния елен - неква химия да'е ....
П.П. Ма, нямам идея как се опушва мръвка - виж сърбите ( кухнята ) из гугъл - тях съм ги признал за номер 1 по пушени меса.
То, затова и сръбска кухня в БГ няма нищо общо със сръбска кухня, освен името.
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеБатка , дай някаква рецепта за пушени мръвки че съм се отрекъл от магазинските . Много голям фен съм на пушените гърди с винце или бира ма ги направиха страшни лайна тия дето ги продават да го е. И съм се навил кат захладнее да спретна една пушилня и да си опуша за собственна консумация . Имам някой насоки ма ако и ти знаеш някой пиниз - да споделиш да е.
Нищо общо със северния елен - неква химия да'е ....
П.П. Ма, нямам идея как се опушва мръвка - виж сърбите ( кухнята ) из гугъл - тях съм ги признал за номер 1 по пушени меса.
То, затова и сръбска кухня в БГ няма нищо общо със сръбска кухня, освен името.
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеТова с карфиола звучи мноооого вкусно.
Имам под ръка един карфиол и ще направя това чудо, само ще добавя към панировката и от брашно и финни картофени люспи/картофено пюре от това:
http://www.bella.bg/bg/brands/Bella/potatomash.htm
Тези ги пробвах за паниран кашкавал като последно овалване и стана страхотно.
П.П. Бе, ако ти затворя очите да не виждаш ще си мислиш, че ядеш гъби ( без майтап )
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеПо-добре на къркане, отколкото на лекарства.
После докторите кат' лепнат да те закотвят доживотно на медикаменти, шъ съ чудиш как да си пернеш 1 чашка бирка скришом да'е ....
От двете избирам къркането - хихи
Къркай смело!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеБе, не знам кой е излъгал някога Ламята, че готвенето било сташно трудна и бавна работа.
Той си мисли, че има кой да чака - затова винаги му набивам най-бързите рецепти по продуктите дет' си е купил и толкоз. Той кат' чуе готвене и си мисли 6-8 часа. Къде, бее ... - нямам такова време - хихи
П.П. Иначе да те светна как се панира карфиол с брашно за 15 сек.
Грабваш една кесия с 2 дружки ( от тия наелоновите ) - сипваш вътре брашно ( 150-200 гр. да кажем ) зависи колко ти е карфиола.
Ръгаш го леко влажен вътре всичкия и почваш да местиш дръжките на торбата нагоре/надолу с дръжките - после го вадиш и е готов овалян всичкия перфе с брашно.
Остатъка от брашното си го връщаш обратно.
15 сек. цялата стори - иначе Ламята, ако му кажа да го оваля с брашно и има да търкаля ония розички по чинийката 9 седмици и половина да'е ...
Русото готви кат' светкавица - без забележка в качеството винаги - хихи
Ха, наздраве!
Имам под ръка един карфиол и ще направя това чудо, само ще добавя към панировката и от брашно и финни картофени люспи/картофено пюре от това:
http://www.bella.bg/bg/brands/Bella/potatomash.htm
Тези ги пробвах за паниран кашкавал като последно овалване и стана страхотно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеДобро утро на всички !
Да опънем вратове ...защото....:
....Дебеловратите "засичат" често в леглото
Мъжете с голяма вратна обиколка по-често имат проблеми под завивките...."
а ние тънковратите дори сме готови и на благотворителност
без засечки,никакви рекламации
днес можех да ремонтирам генераторите на една гемия
в едно далечно малкоградче
а вместо това си пуснах да гледам Стажанти
та поне мислено да се пренеса там
та да ми е гадно
http://milom.blog.bg/
Коментар