If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Субективно и тия дет' не могат да бягат и тия дет' не могат да ходят и тия, който не могат да дишат - все са си равни да'е .... ( отдет да ги погледнеш )
П.П. Ма, обективно погледнато някои ма'ат мръвки с винце - па други пъшкат или вече са пукнали.
Викат му жизнен цикъл, че колкото пъти вземе някой да реве, че е безсмъртен и Природата го приземява веднага.
Ха, наздраве ТНМ-чева за субективЪза агейм. Но ме кефи тая школа и шматките дет' й вярват - щото важи, както за Планетите - също така и за 'орицата
Оо Мечо, помниш ли че имах да ти казвам нещо? Сега май е моментът
Всъщност въпросното нещо е един коан, по-точно част от него, вникването в същността на който според мен би ни било от голяма полза за това винаги да се чувстваме възможно най-добре:
"...Когато е студено, бъди самият студ
Когато е горещо, бъди сърцето на жегата!"
и в тоя ред на мисли: Когато си болен, бъди болестта!
Идеята според мен, е да се научим да бъдем наблюдатели, субекти и просто да констатираме състоянията в които изпадаме, да ги приемаме такива каквито са, но да не ги асоциираме със самите нас. Това са външни фактори - студа, жегата, болестите - и те не бива да оказват влияние на това как се чувстваме, защото те не са продукт на истинската ни същност, те не са ние! А как най-лесно бихме могли да се справим в подобни моменти - ами като се превърнем от обекти, върху които се експериментира, в субекти от които зависят нещата - наблюдаващи, констатиращи, усещащи и действащи...
Коментар