В казармата и аз работих ( получавах заплата като срочно служещ ) в една консервна фабрика някъде около Пловдив. Там бяхме на смени - работиш като преса два до три часа, като мачкаш с краката педесет до шейсет тона домати в една вана, а след това отиваш да махаш семето от едни пеперки, които готови отиваха за Русия.......Готино време и много добри спомени имам от тогава
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
Бил съм на всякакви гнусни бригади, но съм бил и на хубави...В казармата ни пратиха в един месокомбинат да товарим кашони и камиони..ние за по пряки минавахме през едно хале пълно със сол, което ние мислехме за пясък и боклук..Това , докато след няколко часа един пич не се спъна и не открихме, че това е пъстърма заровена в солта да отлежава..После ли..Няколко месеца пекахме на печките пастърма с препечени филии и ракия- е разбира се бяхме вече стари кучета..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеМани, мани.... Аз съм бил на доматеното пюре в "Янко Костов" Варна.... Добре, че не съм гнуслив
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеПо татово време съм бил на бригада на кисело зеле в Костинброд. Много е интересно. Прави се в едни като малки басеини в едно голямо хале... Зелето идва с камиони от едно близко село Петърч и според мен цената му не повече от 10ст на килограм..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДобрутро и от мен!
Както вече казах, метнах първите зелеви сърми за сезона. С купешко зеле, но много хубаво
Това киселото зеле, ебаси нормата на печалба има
Слагаш зелки за пеесе стинки, сол и вода, после продаваш след 30 дни всичко това за 2 лева
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеЗарата, мерси.....
Сега го зачетох....
- Покана за доброволно погасяване...бла-бла...
- Имам 7 дневен срок да се издължа...
- Не е ЧСИ , а публичен изпълнител към НАП ( каквото и да значи това....).
- Никъде не фигурира решение на съд.
- Спокоен съм ,защото всичко ми е платено, но съм слаб в документацията - справки1, 5 и т.н.
пп. Само едно доосигуряване от 1800 лв не саъм платил, но то е от 2007г.... минаха 5 г
пп. Лорде пий едно от мене....Само ще трябва да наточиш канелката.....
4100 главница и 2400 лихви......
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеТърсим си оправдания?
Ъ?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар