IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Затова те уважавам.....
    Защото един проблем за "демокрацията", го решаваш с две думи....

чичо - гилотина....
    Аз и гилотина?! Против смъртното наказание съм била винаги. Единствено, в режим на война, може (евентуално) да преосмисля позицията си.
    Разминават ти се и гилотината, и разстрелите покрай стена.

п.п.Остави ги тези прийоми за вменяване на негативни качества.

Коментар

• Кев,
      Обективно погледнато пак си написал вярни и смислени неща, по един странно етичен начин...
      Сбъркал си субекта...

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Добро утро tnm
        Добро утро Extra Range

Така си е.
        Добра вечер, Мечо! Добра за теб, но не и за мен, като за последното веднага ще се обоснова

За пореден път в последните дни съм свидетел на някои от страничните ефекти на субективизма, при все че съм му такъв голям фен. И вече започвам да си мисля, че самото разбиране на субективизма си е чисто субективно и не подлежащо на унифициране и моделиране, качество Какво конкрено имам предвид, най-вече относно предния ти пост:

1.В момента на поста - 21:38 часа, чисто субективно и от гледна точка на всички българи сме в част от времето наречено "вечер",а не "утро"!

2.Поздравявайки конкретно двама човека (в случая посредством техните никове), ти открито заявяваш че би търсил конструктивна и приятна комункация ако не единствено, то предимно с тях, и то във тема от форум в която активно участие като писатели но най-вече като читатели взимат поне няколко десетки хора, освен въпросните двама!

3.Самият ти пост, който цитирам е отговор на пост на трети човек, когото ти многократно си показвал че безкрайно уважаваш и подкрепяш, но към когото както е видно от всички, не отправяш лични поздрави, което чисто логически погледнато абсолютно противоречи на възгледите и гледната точка, които претендираш че имаш!

И последно, но не и най-маловажно:

Бъди здрав, и винаги във форма, Мечо!!!

Last edited by kev; 12.12.2013, 22:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Да, чичо, и аз смятам, че и най- сложните явления могат да бъдат обяснени с няколко изречения.
          Съгласен дори в едно изречение! Например: "Химикалът е за теб" на ингилизки

Коментар

Да, чичо, и аз смятам, че и най- сложните явления могат да бъдат обяснени с няколко изречения.
            Затова те уважавам.....
            Защото един проблем за "демокрацията", го решаваш с две думи....

чичо - гилотина....

Коментар

Словото, писмено и говоримо, трябва да е разбираемо.....
              Не можеш ли с три субективни изречения, да опишеш обективен процес или явление, означава , че си филолог - методист.....

Коментар

• Словото, писмено и говоримо, трябва да е разбираемо.....
                Не можеш ли с три субективни изречения, да опишеш обективен процес или явление, означава , че си филолог - методист.....

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                  Чей са да те питам за езика...

Той е ценен с това, че можем, устно или писмено, да споделяме субективни неща обективно. Съгласна ли си?

Ако си съгласна с горното твърдение, то непременно трябва да има правила в езиковото общуване, които да вкарат субективното твърдение в така наречено "обективно", за да можем да стъпим на некаква обща основа.
                  Да можем - не само аз и ти, аз и Мечо - и тъй нататък - а всеки, който може да говори, макар и без да разкаже.

А? Дали е така?
                  Това е идеята на всички правила, не само езикови. Като тези правила, по презумпция, трябва да приемем за относителни. Просто са код, шифър. Относителността на граматиката лесно може да бъде забелязана ако я съпоставим с такава, но в чужд език, дори и от нашата езикова група. Впрочем, ако не беше така, нямаше да има езикови реформи.
                  Има дебати за "У" и "О" глаголите.

п.п.Анархист грамър- наци.

Коментар

Грамър- нацитата сте догматици- като онези- с триезичната такава. Езикът е жив, еволюира и правилата НЕ трябва да го ограничават, а да се нагаждат към динамиката му.
                    Чей са да те питам за езика...

Той е ценен с това, че можем, устно или писмено, да споделяме субективни неща обективно. Съгласна ли си?

Ако си съгласна с горното твърдение, то непременно трябва да има правила в езиковото общуване, които да вкарат субективното твърдение в така наречено "обективно", за да можем да стъпим на некаква обща основа.
                    Да можем - не само аз и ти, аз и Мечо - и тъй нататък - а всеки, който може да говори, макар и без да разкаже.

А? Дали е така?
                    Свободен във виелицата.
                    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                      Да, дебни ме

Това ще ме накара да се осъзнавам.

Но даже и да не се осъзнавам - с болката от живота ще ти кажа, че отдавна, от малък, следя тези езикови (за Вал - лингвистични) гимнастики.

Да, и за себе си искам хората да говореха, а не да правят езикови гимнастики с цел да излъжат себе си, а и - другите.
                      Поради това съм граммар-наци, например.
                      Грамър- нацитата сте догматици- като онези- с триезичната такава. Езикът е жив, еволюира и правилата НЕ трябва да го ограничават, а да се нагаждат към динамиката му.

Коментар

Ще черпиш ...
                        О да!

Ама ти зèми дай числа, от борси не разбираш, но сега ако уцелиш, няма и да ти трябва

Коментар

• В Америка ги обявяват спечелилите.

Коментар

видях.
                            Голяма си гад. Миг преди да се поправя си го лепнал.
                            И що се нервиш, след като Мечо е казал, че свободата е грешка ???
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

Ще ме накараш да те дебна.
                              И без това, ти бягат пУ некУй път наречията.
                              Да, дебни ме

Това ще ме накара да се осъзнавам.

Но даже и да не се осъзнавам - с болката от живота ще ти кажа, че отдавна, от малък, следя тези езикови (за Вал - лингвистични) гимнастики.

Да, и за себе си искам хората да говореха, а не да правят езикови гимнастики с цел да излъжат себе си, а и - другите.
                              Поради това съм граммар-наци, например.
                              Свободен във виелицата.
                              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Имаше ли поне 1 улучено число при предното форумно попълване, Факи?
                                Не помня, но скоро спечелих $28

Благодаря за числата, ще ги пусна всичките. Ако някой уцели, здраво ще намаже.

Коментар

Working...
                                X