If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Да, за Баварски омлет всички продукти трябва да са сготвени- картофите сварени, празът, чушките и гъбите- задушени, а беконът- запържен и чак тогава се чукват яйчицата.
Нема минеш толкуз лесну.
Има 1 вид японски омлет ( щот' са към 20-сет вида и все японски им викат ), ама тоя Окономияки се шпреха - него ще ми докараш, ама без плънката ориз, че тия дръпнатите зъркели не мо'а им понасям вкуса. Яйца с ориз - баси извратеняците.
Само техниката на омлетЯ? - хихи
П.П. Шегувам се - само веднъж го правих и то в неудобен тиган ( кръгъл ), па требе квадратен и нямах тяхната подложка ( имат си спец кирийка ), а с 2 дървени шпатули и беше почти пълен провал. Т.е. стана, ама нищо общо със северния елен, както исках да го изтегля.
Прави се на 4-5 отделни пласта като се увиват пласт в пласт един в друг - виж си го в гугъл - има и клипчета - напиши омлет Окономияки.
След 2-3 години като се надъхам пак, ще се тествам дали ще го докарам да'е ... - омлета му умрял да'е ... - ма, е 'ноу депресантски - трябва си от профи готвач нагоре и с нужното оборудване - иначе греда
Хубавото е, че кат' се осе*ра кат' карпатски тигър - после минавам на много по-лесни варианти кат' долния. И после се хиля къф съм фрост да блъскам 30 мин. за пълен фрувал накрая. Ей, тогава най-'ноу се хиля с Русото - хихи
Да, за Баварски омлет всички продукти трябва да са сготвени- картофите сварени, празът, чушките и гъбите- задушени, а беконът- запържен и чак тогава се чукват яйчицата.
Това прилича на Баварски омлет, маранди.
Правя подобен. Може и да не е в тиган, а да се позапече във фурна.
Бе, ако искаш от утре ще го кръстим "Яйца по Мадам Шъ" да'е ...
Ма, виж к'ви малоумници дет' не познават продуктите - яйцата се пържат, на 60-65 градуса целзий и затова се слагат последни на вече слаб котлон/фурна.
Тоя нуфряк дет' виси на първо място при рецептите ги меси всичко на компот и ги обръщал, моля ти се после в тиганЯ. И пържел картофа на кубчета - но комент напрау ...
Ей, тук първата рецепта като примерни продукти, дет' излезе в гугъл - ма аз я правя само с варен картоф, пипер, лук, домат, сирене и яйца - тия се уляли.
-----------------------------------------------------------------
Необходими продукти за 1 порция:
3 яйца
30 г гъби
20 г грах от консерва
1 картоф
30 мл прясно мляко
1 с.л. масло
магданоз
сол
Начин на приготвяне:
* Изпържете нарязнита на кубчета картофи.
* Отделно задушете нарязаните на ивички гъби заедно с граха в малко мазнина и вода, докато останат на мазнина.
* Смесете картофите с гъбите и граха и прибавете разбитите яйца, прясното мляко, наситнения магданоз и сол на вкус.
* Изсипете сместа в тиган със сгорещено масло и изпържете омлета от двете страни.
Бележка: Ако желаете, може да изпечете омлета във фурната. В такъв случай няма нужда да го обръщате от двете страни.
Ма, я пак я писал някой левак - НАЙ-НАКРАЯ се изисипват яйцата, заедно с натрошеното сирене и повече не се БЪРКА.
Вариш 1 картоф на микровълновата за 4-5 мин. - белиш, после на шайби и си правиш канапе - т.е. спазвай долните уточнения, дет' аз си бях нанасял по рецептата.
И спазвай температурата от висока към ниска се минава като само добавяш в тиганя продуктите по описания от мен начин.
Накрая се прегъва като калцоне пица. Бе, за 15 мин. го правя т'ва - барабар с измития тиган после.
П.П. Тия даже са отървали и чер пипер да сложат - ако го изнесеш към домат - носи и малко риган, ако е към картоф канапето ( щот' и двете са на шайби нарязани и вървят шах-матно ) - може с в кимион леко да изнесеш вкуса.
Все едно правиш пирамида - накрая яйцата със сиренето ти ги запечатва като го ливнеш и не се бърка повече - 10 мин. и магданоз. Толкоз.
Благодаря, Маранди, ще бъде изпробвано скоро и ще докладвам
Сек. че тия кавали ( джъст Кавали ) са спрели линк-а като тествах дали ще ти го отвори, па и аз я нямам идея с к'ви продукти точно беше да'ева. Картоф, домат, пипер и ко беше още да'е ...
Сега ще я издиря от друго място и ще ти пратя линк.
Просто като я тествах 2-3 пъти - нанесох тия корекции по рецептата, па те фраснали линк-а да'е ... - хаха
П.П. А, бе напиши в гъгъл ( яйца/омлет по селски, или френски омлет по селски или испански омлет ) и ще ти го изкара.
Прави се като пица първо и после се прегъва. Т.е. много е лесно и бързо - аламимутче е.
Коментар