IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    Ето примерно тук:
    Първоначално изпратено от Бате Пешо
    "Макси моите деца за щастие избраха други училища.Имам много близки роднини преподаватели и от много години се закачаме на тема СУ.Скоро им обяснявах че на програмистите от СУ им казвали че в микропроцесорите имало транзистори а в едно друго училище наблизо дори знаели как работят.Въпреки че за работата ми трябва чисто свидетелство за съдимост с удоволствие бих разбил няколко тъпи кратуни."

На комунистите като им кажеш транзистор и си представят ВЕФ
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Никога не съм правил вино или ракия.
      Ама наскоро минах един курс за алкохолното натравяне и там ни разказаха за етиловия и метиловия и как имало още много алкохолни фракции. И как всички били с различно тегло и се изпарявали при различна температура и как метиловия бил най-лек и се изпарявал най-първи.
      Че ми стана интересно и ще взема да си изтегля някоя книжка за това как се прави ракия и ще взема да си направя. При мен е важно качеството, а не количеството. Може и 1 л да направя, ама да е 1-во качество.
      Та всякакви практични съвети от хора правили ракия са добре дошли.
      Правилно ли съм разбрал, че ако се превари втори път (двойнопреварена) това отстранява остатъчния метилов алкохол от първото преваряване?
      Изтегли си от замундата Направи си сам качествена домашна ракия от професор Димитър Цаков.За да направиш качествена ракия не трябва да слагаш захар а материала да ти е с необходимата захарност.Количеството което ще получиш обаче е много малко но е истински елексир.Ако намериш кайлъшки мискет направи си от него.Но силно се съмнявам да намериш такова грозде.Другия ти вариант е да дойдеш до Плевен и да си купиш лозички от ЛВИ.Дори си мисля че някъде им имам телефона

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
        Ама наскоро минах един курс за алкохолното натравяне и там ни разказаха за етиловия и метиловия и как имало още много алкохолни фракции. И как всички били с различно тегло и се изпарявали при различна температура и как метиловия бил най-лек и се изпарявал най-първи.
        Че ми стана интересно и ще взема да си изтегля някоя книжка за това как се прави ракия и ще взема да си направя. При мен е важно качеството, а не количеството. Може и 1 л да направя, ама да е 1-во качество.
        Правилно ли съм разбрал, че ако се превари втори път (двойнопреварена) това отстранява остатъчния метилов алкохол от първото преваряване?
        Да. Затова моят тъст държи винаги да правим двоен препек. Някои само отделят първите около 200 грама когато е най-силна и я оставят за разтривки и си мислят, че с това се изчерпва метила, но не е така. Тези които продават домашарка нали се сещаш колко правят двоен препек щом и намалява количеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Нещо не сме се разбрали с тебе.Да писал съм че 96-97 е било друго и твърдя че към момента не може да има такива масови фалити.Но никъде не съм писал че в бъдеще това не може да се случи.А за второто и третото е безсмислено да споря....Бих искал да ми посочиш къде съм го написал.

Ето примерно тук:

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Макси моите деца за щастие избраха други училища.Имам много близки роднини преподаватели и от много години се закачаме на тема СУ.Скоро им обяснявах че на програмистите от СУ им казвали че в микропроцесорите имало транзистори а в едно друго училище наблизо дори знаели как работят.Въпреки че за работата ми трябва чисто свидетелство за съдимост с удоволствие бих разбил няколко тъпи кратуни.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
            Не бе, обърках се, не беше памид , а ми го представиха за бял мавруд и понеже знам, че няма такъв, тогава си помислихме, че е някакъв димят.
            От хамбургския правихме червено, а после на ракия.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              Пешка, приятелски съвет...
              Гледай си доматите...!!!
              Че ти да знаеш от доматито какво уиски става...

Коментар

Лорди ти правиш ракия от Хамбургски мискет?!Това е десертно грозде не винено.А това с памида ме застреля.Памида е червен.Как си нпаравил бяло вино не знам.Може би и ти си напред с химията.
                Не бе, обърках се, не беше памид , а ми го представиха за бял мавруд и понеже знам, че няма такъв, тогава си помислихме, че е някакъв димят.
                От хамбургския правихме червено, а после на ракия.

Коментар

Лорди ти правиш ракия от Хамбургски мискет?!Това е десертно грозде не винено.А това с памида ме застреля.Памида е червен.Как си нпаравил бяло вино не знам.Може би и ти си напред с химията.
                  Пешка, приятелски съвет...
                  Гледай си доматите...!!!

Коментар

Ти явно ме имаш за слаб ракиджия. Обикновено пия домашна, която купувам от един приятел от Кочериново. Сигурно съм изпил къде 100л. от неговата. Правил съм си и сам преди две години ракия от грозде купено на борсата в Дружба -хамбургски мискет червеното, някакъв памид - бялото.
                    Миналата и тази година не съм си правил, щото не ми се занимаваше, ама тази съм приготвил един 200 и два 150л. бидони и пак ще ходя за грозде.

Коментар

Е, как няма да знаеш, нали сам си казвал, че живееш под наем, или не помниш какви ги разправяше когато те беше уапало кучето......те кучетата постоянто си те апат де.
                      Чиче апе кучетата, с червените си ЗЪБИ.
                      И после, нали е комунист, извърта работата, че все едно те са го уапали !!!
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

Лорди ти явно никога не си пил истинска ракия.Явно химиците из бургаско са добри.А лозята от петолъчката съм ги виждал ама от тях не правят ракия.Най готината ракия става от сорта Кайлъшки мискет сорта е бял.
                        Ти явно ме имаш за слаб ракиджия. Обикновено пия домашна, която купувам от един приятел от Кочериново. Сигурно съм изпил къде 100л. от неговата. Правил съм си и сам преди две години ракия от грозде купено на борсата в Дружба -хамбургски мискет червеното, някакъв памид - бялото.
                        Миналата и тази година не съм си правил, щото не ми се занимаваше, ама тази съм приготвил един 200 и два 150л. бидони и пак ще ходя за грозде.

Коментар

Страхотна е тази бургаска гроздова, мани го батьо Пепе. Огромните лозови масиви, край Карнобат , явно не ги е виждал, та да твърди, че купешката ракия се прави от спирт. Това са стари хора със закостенели виждания. Онзи ден си купувам зарядно за акумулатор от "Лидъл". Първо още в 7 сутринта срещнах един кретен, който ми заяви гордо, че ако подаващия ток е под 5 ампера, това зарядно не става за автомобили. Прочетох, че устройството е произведено в гр. Бохум, ФРГ. Тогава си помислих: "Аз на ФРГ ли ще вярвам или на един български идиот, който ползва за източници производители на кисело зеле?".
                          С това не ми свършиха неволите. Когато отидох в работата ми и споделих за покупката, някои играчи ми натякнаха как старо руско зарядно било железно, а дори самоделните били най-добри!!!
                          Новото ми зарядно работи доста интелигентно и клетките с електролит въобще не кипят, а се беше заредил перфектно. Оставих го за едно денонощие в най-големия студ, но след като го заредих, ми показваше 13 волта, а ремъка на алтернатора не свиреше въобще както преди!!!

ПП Много се отплеснах, а исках само да ти кажа, че благородно ти завиждам за атерките, които си купил, а аз нямам възможност в момента да заредя
                          Лорди ти явно никога не си пил истинска ракия.Явно химиците из бургаско са добри.А лозята от петолъчката съм ги виждал ама от тях не правят ракия.Най готината ракия става от сорта Кайлъшки мискет сорта е бял.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                            Бат Пешо, много си готин, но няма как да не забележа три твои изцепки:
                            1. 96-97 било друго, сега банките не можели да фалират.
                            2. у процесорите нямало транзистори.
                            3. у домашната ракия нямало метилов алкохол.
                            Нещо не сме се разбрали с тебе.Да писал съм че 96-97 е било друго и твърдя че към момента не може да има такива масови фалити.Но никъде не съм писал че в бъдеще това не може да се случи.А за второто и третото е безсмислено да споря....Бих искал да ми посочиш къде съм го написал.

Коментар

Е, как няма да знаеш, нали сам си казвал, че живееш под наем, или не помниш какви ги разправяше когато те беше уапало кучето......те кучетата постоянто си те апат де.
                              Кучето ме ухапа на работата.....

Сега десертя с тиквеник и за тебе се сещам...тухленик , неден.....
                              Last edited by 4i40; 02.02.2014, 12:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Отде да знам колко са гладни софийските дриплювци , живеещи под наем., бе кирпичена тухлоо...

Коментар

Working...
                                X