If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
И аз не искам! Не искам Асен, Маранди или Бат' Серго да не пишат, не искам да се обиждаме един друг, не искам себедоказване на всяка цена, но... Искам да чета мнения и впечатления от всички ви, искам като вляза във форума и отворя темата да знам че каквото и да прочета ще бъде нещо искрено, нещо почувствано, нещо написано без злоба и отстояващо нечия гледна точка. Нали всъщност това е най-важното за едно цивилизовано общество - обоснованото и ненатрапчиво отстояване на собствените убеждения, но и зачитането и съобразяването с вижданията на другите. Всички тук сте ми еднакво ценни и необходими за да си позволя да не чета някой от вас било то за седмица, две или месец
А като прехвърлих страниците от днешната дискусия, в която и аз учавствах за последно преди около 5 часа, намирам за напълно нормално основната тема да се окаже част от идеите на квантовата механика, и то именно в деня на честването на годишнина от рождението на един от нейните пионери, Ервин Шрьодингер:
А, виж. Асен и Маранди ако не пишат, определено ще ми е по комфортно. Нито мярка имат, нито спирачки.
“С проникването на нашето вътрешно око на все по-малки и по-малки
разстояния и на все по-кратки и по-кратки интервали време, ние откриваме, че
природата се държи съвсем различно от това, което виждаме при видимите тела от
нашето окръжение, които можем да докоснем. Нито един модел, създаден според
нашия крупномащабен опит не би могъл да бъде “верен”. Напълно задоволителен
модел от този тип е не само практически недостижим, той е фактически немислим.
Или, по-точно, ние можем, разбира се, да мислим за него, но както и да си го мислим,
той ще бъде погрешен; може би не толкова безсмислен, колкото “триъгълен кръг”, но
много повече, отколкото “крилат лъв”.”
Коментар