IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Добро утро, Мечо!
    Добро утро, тайфата!

Мечо, за това уружие, дато все ни го пробутваш, дали ще се намерят муниции!?
    Що не вкараш нещо по-модерно в употреба?

Приятен ден на пишещите в темата!
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
      Добро утро, тайфата!

Мечо, за това уружие, дато все ни го пробутваш, дали ще се намерят муниции!?
      Що не вкараш нещо по-модерно в употреба?

Приятен ден на пишещите в темата!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Добро утро tnm
        Добро утро на почти всички
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Не съм кръвожаден кат' Мичокъ с тачанката - само изолация за 5 години на всички партии, за да може да се поработи спокойно.

Те това е ТАЧАНКА, без каруцата и без конти. Можеш да я туриш на некоя Великотърнофска жигула комби отзадзе. И само ги чакаш на ГЮМЕ !!!
          tnm

Коментар

• Мичок,

качвай се да' ...
            --------------------------------------------------------------

Ах морето Тони Димитрова - Ах морето

http://vbox7.com/play:8bf0fb22
            --------------------------------------------------------------

Текст:

Сянка на птица
            Над късните плажове слиза,
            Бяга, подобно на палав хлапак, бриза
            Пясъчни спомени ронят се пак,
            Вече усещам предесенен знак,
            Слънцето бавно загръща се
            В облачна риза.
            Все по-студена е всяка вълна,
            Ала надежда има една.

Ах, морето! Ах, морето!
            В мен остава...
            Но навярно е което ме спасява.

Сянка на птица от морския бряг литна,
            Сякаш душа на самотен моряк скитник.
            Кой ще опита сега да я спре?
            Нейно е силното синьо море,
            Нейният път ще чертаят отгоре звездите.
            Бряг си намира всяка вълна
            И надежда има една.

---------------------------------------------------------------

П.П. Мичок, подобен текст ми е 'ноу труден да го направя - по принцип прелива в различни тактове като музика.

Самдей шъ схванеш - че Русото не може за всичко да огрее да'е ... - но поне си преценява възможностите веднага.

Много труден текст да'е ... ( хубаво е да се остави уникален да'е ... )

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
              E, даже много "браво" на модераторката щото съблюдава формата, а не съдържанието. Това и е работата, заплата и дават.
              Де да бяха всички заплатаджии такива...
              Къдравото вместо да я уволнява трябва да и се яви с цветя, вино и белгийски шоколад. Къпан, обръснат и полят с ливанто.
              Щото явно му е фенка. И го жали. Трие го колкото да си заслужи заплатата. Ако бях модератор още на първата пцувня щях да го туря на пейката за 30 дена щото е рецидивист. Заради формата, не за другото.

Ясно е що се пъне да "обижда".
              Щото сме необидчиви. Сърбаме кафенце.
              Ще му се да ни събуди. Жертва се, един вид.

Клишето "Никой не е пророк в собственото село" е вярно. То затова е станало клише.
              Само че е попаднал на българи. Не търпим никой на главата си. Ни цар, ни пророк. От нас по-голям няма и няма откъде да дойде.
              Високомерни сме.

Затова тръгваме след някой само ако е със сабята начело. И само напред. Например Аспарух, или Бенковски. И ако някой много вземе та се възгордее и да ни занимава с глупости, го бесим - например Крум, или Бойко.

Щом още не сме го "обесили" къдравото значи не става за дуче. Това, че от време на време го закачаме, колкото да му включваме алармата, не се брои.
              Оо .. ноу - мен не ме бройте в целата схема за БГ.

-----------------------------------------

Не съм кръвожаден кат' Мичокъ с тачанката - само изолация за 5 години на всички партии, за да може да се поработи спокойно.

Имате над 300 партии и над 300 вероизповедания - направо сте разграден двор.

Русото бачка 'ноу бързо и директно с модели - без експерименти.

6 месеца и се махам - после ще имате устойчив модел. Не искам и заплата и комисионни кат' Боко Тиквата - 1 мил. дадени му от корейска баМка за фотоволатици, дет' ся ги търсят къде са.

Къде може да са да ги ева у 1 милка - у сметките на Боко 'ноу ясну. Типичен подкуп.

П.П. Тоя БаМмкуфф само ще разстрелям заради гавра с личните здравни осигуровки на 'орицата.

На стадион Васил Левски - пред публика със заря и фойерверки после. Много нагло копеле. Издуха парите по лични партиди на 'орицата и ся чакайте здравна реформа. Т'ва е 1.5 млрд. лв. - не са 2 лв. - спестявания на 'орицата.

Боко с Доган и Станишката ги пращам да садят картофи с раирани пижами. Нали сеел картофи - нека сее - да го ева ...

П.П.П. Само, че с една добавка към закона - в срок 50 години - техен наследник никога да не заема държавен пост.

Демек - няма да им трепя копелетата - просто да се реализират, където искат - само не и при татковците/дядовците си - щот' БГ-стан повече не може да понесе подобен трус - като този, който имате в момента - 3 фалита на цялата държава за 20 години "преход".
              Last edited by marandi; 09.02.2014, 00:45.

Коментар

• Нещо трудно се схващам в твоята вълна на изказване, Марандич, ше требе да го изанализирам.

Но по-късно шъ дъй.

Лека ви вечер!
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                  Току бех си затръгвал, ама требва да застана на линията, Маранди, щом съм те пред извикал.

Ей, човек, основният ми натиск в последните ми два поста срещу теб, е, че предлагам взаимо- действие, разбиране, а ти наблягаш постоянно на разделяне, отделяне, отрицателно сравнение, самовъздигане.
                  Не, че последните са лоши, ама ако само с тех живееш - виж по-долу моята критика.

Относно "столица<->провинция": това, ако го има при малко некои народи, е един процент от нашето. А нашето противопоставяне "столица<->провинция" се въздига и поддържа поне от 50 години насам само от комплексарската провинция - провинцията в лошия смисъл.

Вие, провинцията, хем ни се присмивате на гадния живот (и с право), а па хем ни завиждате.
                  А решете какво искате, от нас, уморените столичани?

Айде, Маранди, да се менкаме: менкаме си жилищата, работата - ти тука у Софето, аз пък у Велико Търново (хубав, спокоен град, китен, чист, и въздухът чист, и свободни улици, и тъй нататък). Менкаш ли се?
                  Нема как да се менкаме - не харесвам Софето - там и уличните пцета са побъркани по улиците.

П.П. Не живея в Търново - много неудобен град ( красив, но неудобен ) - живея на 6 км от Царевец в друг град и по средата Арбанаси.

Предложи как да се обеденим? ( фискално ПЧИ за последните 10 години - 85% се насочват към Софето ) - все едно други няма.

Фискална децентрализация е част от монетаризма на ЕЦБ ( евр. цетр. банка ) който се прилага навсякъде.

Т.е. ако те метна колко зле се работи в БГ като фискални и монетарни мерки - не знам дали ще се разберем - щото на мен целта ми не е да затруднявам 'орицата с четене на термини.

Просто споделих къде е заровено пцето - т.е. сбъркания модел - ку имаш идея - ще помагам - аз само от финансова/икономическа сфера вдявам, както в частта макро - така и в микро.

Затова си позволявам да насирам БаМмкУуфф, когато всички го боготворяхте преди 3-4 години - включая и следвищите кат' Чубанина.

Т'ва ли са ви топ-кадрите на БГ?

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                    Е, колко ще да е това браво?

Тя че не зачита в дълбочина, е ясно като бял ден. Ма вий, да не се напнете да осмислите що Маранди се пъне да ви "обижда" толкоз време, това не е на добре.

Как беше оназ изтъркана притча - "Никой не е пророк в собствената си страна."

Аз пък предпочитам Кърдавия да ме плюва, нели ТНТМ-то да ми пейнтва маргаритки връз каймака на кавето. Или гат наТемидчето масата поздравява мойта маса с песента "Градил Илия килия".

Все нещо научавам от него.
                    А формата?
                    Дреме ми за формата!

.......................
                    Модито не би трила, ако ние хортуваме, оборваме, противопоставяме свои си гледни точки..... и так дале.
                    Или щом некой прекали, ний не сме в сила сами да си решим проблемата?
                    Пак чекаме некой друг да ни опраи!

И къв пример даваме?
                    E, даже много "браво" на модераторката щото съблюдава формата, а не съдържанието. Това и е работата, заплата и дават.
                    Де да бяха всички заплатаджии такива...
                    Къдравото вместо да я уволнява трябва да и се яви с цветя, вино и белгийски шоколад. Къпан, обръснат и полят с ливанто.
                    Щото явно му е фенка. И го жали. Трие го колкото да си заслужи заплатата. Ако бях модератор още на първата пцувня щях да го туря на пейката за 30 дена щото е рецидивист. Заради формата, не за другото.

Ясно е що се пъне да "обижда".
                    Щото сме необидчиви. Сърбаме кафенце.
                    Ще му се да ни събуди. Жертва се, един вид.

Клишето "Никой не е пророк в собственото село" е вярно. То затова е станало клише.
                    Само че е попаднал на българи. Не търпим никой на главата си. Ни цар, ни пророк. От нас по-голям няма и няма откъде да дойде.
                    Високомерни сме.

Затова тръгваме след някой само ако е със сабята начело. И само напред. Например Аспарух, или Бенковски. И ако някой много вземе та се възгордее и да ни занимава с глупости, го бесим - например Крум, или Бойко.

Щом още не сме го "обесили" къдравото значи не става за дуче. Това, че от време на време го закачаме, колкото да му включваме алармата, не се брои.
                    Last edited by winner; 08.02.2014, 23:31.

Коментар

• Току бех си затръгвал, ама требва да застана на линията, Маранди, щом съм те пред извикал.

Ей, човек, основният ми натиск в последните ми два поста срещу теб е, че предлагам взаимо- действие, разбиране, а ти наблягаш постоянно на разделяне, отделяне, отрицателно сравнение, самовъздигане.
                      Не, че последните са лоши, ама ако само с тех живееш - виж по-долу моята критика.

Относно "столица<->провинция": това, ако го има при малко некои народи, е един процент от нашето. А нашето противопоставяне "столица<->провинция" се въздига и поддържа поне от 50 години насам само от комплексарската провинция - провинцията в лошия смисъл.

Вие, провинцията, хем ни се присмивате на гадния живот (и с право), а па хем ни завиждате.
                      А решете какво искате - от нас, уморените столичани?

Айде, Маранди, да се менкаме: менкаме си жилищата, работата - ти тука у Софето, аз пък у Велико Търново (хубав, спокоен град, китен, чист, и въздухът чист, и свободни улици, и тъй нататък). Менкаш ли се?
                      Last edited by vmаnkov; 08.02.2014, 23:29.
                      Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Нема по-голема! И тва е, колкото и да се напинят разни стари столици, нашата си е с бюджет 1,5млрд!
                        Лордов,

колкото и да е странно - повечето не знаят, че едни от най-качествените разговори за вида почви на Софийско поле и щети при 6.5 Рихтер само - сме водили с тИбя, ама в друг форум.

Ха, наздраве!

П.П. Тогава и в оня форум като се зачесахме пак ни наричаха пияници да'е ..

Софето не става за метро и сие високи сгради над 5 етажа. Ще го разберат някой ден Манкуфф-ците с прованса, лепнат на уста.

Ма, няма кой да ги вади после като останат на пътя - щот' за 20 години фалираха цялото БГ и после аз съм "делял" и насаждал разделение.

Що за наглост - има данни на БНБ по години да влиза и да си срича - няма аз да давам винаги бисквитката на готово в човката на гардже Х.

Ма, тогава Лордов, за почвите почти ме беше заклал да'е ... - 2 дена четох кат' пълен идиът докато се светна къде е заровено пцето

Коментар

Не ти се пърча бе, човек (пърча - добро!), а предлагам взаимодействие, вместо разделение - както живеят всичките останали народи по света.
                          Това, че не си ми чел анализите и защо всички развити държави залагат на фискална децентрализация - също не е мой проблем.

П.П. Ако не беше пак решение на ЕК в тази част - не 85%, ами 150% от БВП на БГ-то щяхте да влачите към Софето и да ми дрънкаш за "провинция".

Ся - ви пуснали планът 500 милки за регионите - не ви го пускат тия шматки от Парламента - а им го спуснаха пак от Брюксел.

Отвори ми блог-чето и си чети - не ми се повтаря - писано е отдавна преди много години още. Мо'е се дуеш на някой от Столипиново - ма, тук не си познал фросто.

П.П.П. Софето сте на трус 6.5-7.2 по Рихтер и после БГ-стан фалира и почва с начале.

Тогава ще ти висне нахалното чене, което ми пробваш в момента с лафчета за "прованс".

5.5 в Перник ви предупреди - оня горе с жезъла. НЕ ви го пожелавам, макар че си го просите да се случи.

И ще фалирате БГ от простотия - да наливате кинти в земетръсен район.

Коментар

Не ти се пърча бе, човек (пърча - добро!), а предлагам взаимодействие, вместо разделение - както живеят всичките останали народи по света.

Но за слабите, като теб например, е по-лесно да се отделят от другите, щото взаимодействието предполага и отговорност.
                            Това сте вие в прованса - слабаци, неможещи да поемат отговорност.
                            Не че тука в София сичките сме маже, но сме много повече процентно.

Не се фала, само ти казвам факти, Маранди. Земи се покрийй некъде за три месеца, иди в манастир, усети се. Па ако не можеш - начи аз съм зле.

Дейба вашия кеф, провинциалисти, да търсите първо разделението, разделянето, "не, не съм аз" - щото сте слабаци, закърмени от майките си женцовци с бащи-путьовци.
                            Кога ще поемете отговорността мъжка, а не, ужким възрастни, да се криете под полите на майките ми, живи или не.
                            Кога ще има мъже в България?!!

Дейба, нема друг такъв страхлив народ като моя.

https://www.youtube.com/watch?v=1HB21CsebsA
                            Как ми предлагаш "доброто" - с 85% от ПЧИ влезли в страната да са за Софето само и 15% за "тъпата" провинция ли?

П.П. Казах не ми говори на провинционалист, защото когато преди 130 години Софето става столица сте били катун от 5000 души ( пет хиляди ) - средно село демек, даже не й град.

И те питам пак - кога ще отвориш да прочетеш коя е Българска Империя по времето на столица Търновград - за да спреш да се излагаш.

В Европа и Света те питам - да сравниш с наши дни. Ако ти е сложен въпроса - мога да ти пратя и линк да се ограмотиш малко?

П.П.П. Бе, ти за предпоследно в ЕС по стандарт и доходи не можеш да мечтаеш в близките 5 години - а па аз съм тръгнал да те питам - как си бил в топ 3 на Света по времето на Търновград.

Нещо - няма да се разберем с тИбя - усещам. Аз го уча как да стане Влък и да вика "Аууу ..." - той тръгнал да ме прави клошар на Юръп - хъ-хъ-хъ ...
                            Last edited by marandi; 08.02.2014, 22:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              докато ти се пърчиш къв сфиянец си - много други ви задминаха.

Но за слабите, като теб например, е по-лесно да се отделят от другите, щото взаимодействието предполага и отговорност.
                              Това сте вие в прованса - слабаци, неможещи да поемат отговорност.
                              Не че тука в София сичките сме маже, но сме много повече процентно.

Не се фала, само ти казвам факти, Маранди. Земи се покрийй некъде за три месеца, иди в манастир, усети се. Па ако не можеш - начи аз съм зле.

Дейба вашия кеф, провинциалисти, да търсите първо разделението, разделянето, "не, не съм аз" - щото сте слабаци, закърмени от майките си женцовци с бащи-путьовци.
                              Кога ще поемете отговорността мъжка, а не, ужким възрастни, да се криете под полите на майките ми, живи или не.
                              Кога ще има мъже в България?!!

Дейба, нема друг такъв страхлив народ като моя.

https://www.youtube.com/watch?v=1HB21CsebsA
                              Last edited by vmаnkov; 08.02.2014, 22:19.
                              Свободен във виелицата.

Коментар

Чей са, от коя и от каква столица си?

------------------------------
                                Абе да те еба!
                                Кеф ти е да се разделяме (например "по столици"), щото така се чувстваш по-особен ли?
                                Не можеш да си особен за себе си, а си особен, огледал се в другите, а?

Маранди, поговорката "Пази боже сляпо да прогледне!" дали не е за случаи като твоя?

Де бакалъм, маж си - що ти пука толкуз кой-кво ше мисли за тебе?
                                Казвам факти - БГ не започва със Софето - даже напротив - срива се последна в Юръп в наши дни.

От Търновско съм - предишната ви столица.

Т'ва, че си неграмотен и не знаеш кой е бил Търновград/Цариград за времето си - не е мой проблем казах.

П.П. Какво да гледам бе, момче МанкоФф - че водите всички класации за най-бързо изчезваща нация, най-бедна, най-неграмотна и най-болна ли бе, моето момче?

Под егидата на Софето - за т'ва ли ми говириш в момента?

П.П.П. Казвам, че никога не сте били толкоз зле!!!! Последна фитка на кавала в Юръп. Историята е такава - докато ти се пърчиш къв сфиянец си - много други ви задминаха.

Давам ви готов съвет - унищожете направо Търново - и да приключваме, защото докато нас ни има - няма да може да си веете байрака на воля.

Затова закривайте го направо - не, че не го правите вече от 20 години - после ще го показвате като камъни пред чужденците като Плиска и Преслав.

Кое не ти е ясно? Първо ликвидирайте района - иначе няма да стане - тук хората са горди, а не продажни мекерета като сфиянци - дет' са ви у Парламенто ( от типа Шеф на Парламенто - от село Кула ) = виден сфияненц.
                                Last edited by marandi; 08.02.2014, 22:06.

Коментар

Working...
                                X