IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Ей маамка му.... Та как казвате се уволнява некадърен работник на постоянен трудов договор?
    Природно некадърен или умишлена скатавка ?

В първият случай наказваш с глоби,докато не реши че не заслужава това и вземе правилното решение сам да си помогне на себе си(като напусне) и на колегите си(като им спести допълнителният труд,който полагат за да изработват и неговата работа)

Във втория случай ....ми такъв му требе само дебнене ......седмица или две стигат ....все ще се издъни ....особенно,ако е пушач и във Вабриката е забранено пушенето.Наказание с дисциплинарно уволнение.Причина - застрашава продукцията и живота на колегите си ....под формата на пожар,т.е не спазва противопожарна безопастност.
    Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Ебаси държавата дето се казва. Кадърните си заминават, щото трябва да вадят парите и на некадърните, а некадърните не може човек с пръст да ги пипне. За една седмица ще и направя 15 протокола за некачествена работа и да бяга

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Мдъъъ, а пък няма да ти разказвам как точно се съкращава щат
        Ми не знам, но предполагам, че структурата на фирмата е в кодекса/правилника/ или както се казва там на самата фирма. Той трябва да се промени и структурата и щата се променят.
        Тъй мисля де.

Коментар

Не мога с намаляване на щат, нито с намаляване обем на работа.
          А проблемът действително е несправяне с работата.
          вместо да ми прави 500 качествени кифли ми прави 300 от които 50 некачествени
          Защо да не става.

Днес го намаляш, утре го увеличаваш.

Как се казваше, пазар ли му се викаше, конюктура ли му се викаше.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
            За това не знам, ако е с ТЕЛК.

Но ето:

Право на подбор

Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) При закриване на част от предприятието, както и при съкращаване в щата или намаляване на обема на работата, работодателят има право на подбор и може в интерес на производството или службата да уволни работници и служители, длъжностите на които не се съкращават, за да останат на работа тези, които имат по-висока квалификация и работят по-добре.

Мдъъъ, а пък няма да ти разказвам как точно се съкращава щат
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Не мога с намаляване на щат, нито с намаляване обем на работа.
              А проблемът действително е несправяне с работата.
              вместо да ми прави 500 качествени кифли ми прави 300 от които 50 некачествени

Коментар

• МАМУН !!!

Ритни му един ШУТ и да се търкаля надолу по стълбите. Голяма си запетайка ей !!!
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

Ами пробвах с мир. Ни ще
                  Утре почвам да извършвам проверки на свършената работа през 15 минути
                  А, с мир не става. С работа става.

Коментар

Караш го сам да пожелае да напусне.
                    Ами пробвах с мир. Ни ще
                    Утре почвам да извършвам проверки на свършената работа през 15 минути

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Ахъъъ, я го потърси. Ама виж дали може да се заиграваш с него, ако човека е с ТЕЛК!?
                      За това не знам, ако е с ТЕЛК.

Но ето:

Право на подбор

Чл. 329. (1) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) При закриване на част от предприятието, както и при съкращаване в щата или намаляване на обема на работата, работодателят има право на подбор и може в интерес на производството или службата да уволни работници и служители, длъжностите на които не се съкращават, за да останат на работа тези, които имат по-висока квалификация и работят по-добре.

Коментар

В Кодекса на труда имаше един член за оптимизиране на служителите, нещо такова беше. Демек имаш 10 човека, обаче ще правиш реорганизация и оптимизация и ще ти трябват 8. Правят се едни атестации и най-слабите са аут. Само не знам за обезщетения дават ли се.
                        Ако толкова много се интересуваш ще го потърся члена и ще ти кажа кой е.
                        Ахъъъ, я го потърси. Ама виж дали може да се заиграваш с него, ако човека е с ТЕЛК!?
                        Мечо

Коментар

• В Кодекса на труда имаше един член за оптимизиране на служителите, нещо такова беше. Демек имаш 10 човека, обаче ще правиш реорганизация и оптимизация и ще ти трябват 8. Правят се едни атестации и най-слабите са аут. Само не знам за обезщетения дават ли се.
                          Ако толкова много се интересуваш ще го потърся члена и ще ти кажа кой е.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Сложи ТЕЛК и ми гледай сеира....
                            Два доклада ми връщат....Сега върша и неговата работа, само и само да не се докосвам до това чудо на социализъма....
                            Дан та потискам допълнително, ама не можеш го и пенсионира. Само ако той пожелае
                            Мечо

Коментар

Ей маамка му.... Та как казвате се уволнява некадърен работник на постоянен трудов договор?
                              С продължителен убедителен разговор, подплатен с 4 брутни заплати.
                              Мечо

Коментар

Сложи ТЕЛК и ми гледай сеира....
                                Два доклада ми връщат....Сега върша и неговата работа, само и само да не се докосвам до това чудо на социализъма....

Коментар

Working...
                                X