Първоначално изпратено от luboil
Разгледай мнение
--------------------------------
Продукти
4 бр.яйца ( само жълтъците )
500 млолио
1 ч.л.сол
1 ч.л.лимонтузу
Допълнително после:
1 кофичка кисело мляко
Начин на приготвяне:
1. Чукнете яйцата в буркан от 800 милилитра
2. Прибавете солта, лимонтузуто и олио до свивката на гърлото на буркана. Накрая киселото мляко.
3. С помощта на миксер разбивате отначало бавно, послена бързи обороти около 30-40 секунди
4. Добре е готовата майонеза да разредите с кисело мляко и горчица, за да не е 'тежка'.
Салата зеле и моркови:
1/2 настъргана зелка + 5-6 настъргани моркови. Обърква се с половин доза от горната рецепта ( всичко количества за майонезата са наполовина ).
Зелена салата ( за около 1 кг ) – горните мерки за майонеза.
------------------------------------------------------------
П.П. За другите продукти предполагам са сварили пастата отделно в кипяща подсолена вода за 8-10 мин. Оцеждаш.
Зеленчук и морските дарове на слаб тиган за 4-5-10 мин.
И после смесват вкусовете - те така готвят доколкото съм гледал и подправиките.
Украса накрая и воала. Ма, не знам точно какво си ял? Трябва да го видя поне.
Вчера тоя сос го правих без жълтък яйце за соса и без стрит синап да имитирам горчица, че нямам. И вместо лимонтузо го правих с половин изцеден лимон.
Аз готвя винаги с пресни продукти/консервирани и после меся вкусовете - такива неща кетчуп, майнонеза, горчица няма в къщи - зависи как ще ме избие, че мразя да правя едно и също нещо.
Демек от мен готвач не става - те там са като роботи и много им ценя труда - ма, аз ям според настроенито си и всеки път е различно

Коментар