If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШЕН ДЕН
Евала Бат Космо- радвам се , че пак се появи да пишеш и си в добра форма за ядене- пиене и онези три работи.Да си ни жив и здрав...
Зависи - кой сезон е било - колко температура и т.н. на какво място - демек пейзаж какъв е бил. По какъв повод ( екскурзия/бачкане )?
От много неща зависят вкусовете. Аз мога ти ги изтеглям всякак - ма, зависи и в мен какви емоции бушуват точно тогава.
Ако е било жеги е имало и ментов вкус със сигурност в соса. Трудно ми е като не ми пратиш една снимка да ти кажа как вероятно е било приготвено. Има много техники и така ...
П.П. Благодарско за оценката - винаги съм хепи като чуя едно Благодаря, понеже винаги се раздавам на 600% като правя нещо, без значение какво - ама почнах много бързо да се изморявам да'е ...
Затова Благодаря и аз за топлите думи. Радвам се, ако съм зарадвал сладките канибали днес и да са харесали импровизацията!
Т'ва е важното да се кефят децата - другото е пълна скука да'е ..и смешна суета ...
Ся, ако аме питаш предния път за какво ме бяхте поздравили като рецепта и не се сещам - помня само топлите думи - Благодаря за вкусотията и хората - които са се били доверили да опитат - па, какво бях пускал тогава - не помня вече да'е ... ( дет' ме базикаш с картините, че не си ги помня после ) - хихи
Ха, наздраве!
Ей бат Маранди с Любойл сте номер едно... Чета сега цялата Ви дискусия (с махмурлийската си глава) и не мога да не Ви се възхитя. Готварството е страхотно хоби. А става още по страхотно когато човек се фокусира върху приготвянето на мезета и си порка мераклийски... Аз гледам една телевизия Фиеста. Какви кулинарни чудеса правят хората - има един французин Жак Пепен, един китаец, Една Мис Лидия - италианска кухня... После се мъчим с приятелката ми да ги направим нещата ама все не ги докарваме... Даже някой път се удефекирам целия...
А вчера ебати купона спретнахме.. Агне, салати рязани мезета. Изпих каде литър ракия и незнам на там какво съм пил.. Чак сина на рожденника ни замъкна на пиано бар, ама беше скучно и си тръгнах.. Не е моята среда. Човек като е пиян и в настроение иска да е в по друга среда - да има силикон и Весна, малко да отпусне... А в тия пиано барове са си някакви възпитани млади хора... Видях едно по хубаво гадже. Заприказвах я. Тя се оплакала на охраната и викнаха такси "да не сме и направили нещо" и ги изведоха цялата компания.. Викам на единия охранител: Айде поне да се сбиеме - цялата охрана срещу мен и рожденника - тоя ми вика "Аз теб те познавам, преди години като почвал да тренира аз съм му бил любимият състезател..." Пратих някои поздрави на няколко общи познати и това беше....Явно защото не се бях обръснал и не си бях сложил очилата, та малко плаша хората... Казах "Довиждане" и си тръгнах.
Хайде наздраве... Сипах си една сутрешна водка с една руска салата и едни краставички от тия от бидоните дето ги продават на пазара. Нарязах си и малко хамбурски салам и чакам съседите да се събудят та да се запием здраво....
Да, на вкус стана страхотна - както казах не бях ял такава комбинация - определено много ми хареса. Иначе настъргах половината кора на лимона (само жълтото на кората, не месото) и стана много вкусно. Самите стърготинки не се виждат, защото се загубиха в млякото, но пък се усещат много добре.
И за грах и за царевичка си мислех - да светнат цветовете, ама сега ще сядаме и няма време. Иначе като вкусови качества - е перфе!
Тънкю за идеята.
П.П. На вкус малко ми напомня за онова с пастата и морските дарове. Почвам да си мисля, че е нещо от рода на 20% майонеза и 80% кисело мляко или някакви подобни пропорции. Обаче там соса беше много гъст, не течен, та това ме навежда на мисълта, че трябва да ползвам цедено мляко...
Зависи - кой сезон е било - колко температура и т.н. на какво място - демек пейзаж какъв е бил. По какъв повод ( екскурзия/бачкане )?
От много неща зависят вкусовете. Аз мога ти ги изтеглям всякак - ма, зависи и в мен какви емоции бушуват точно тогава.
Ако е било жеги е имало и ментов вкус със сигурност в соса. Трудно ми е като не ми пратиш една снимка да ти кажа как вероятно е било приготвено. Има много техники и така ...
П.П. Благодарско за оценката - винаги съм хепи като чуя едно Благодаря, понеже винаги се раздавам на 600% като правя нещо, без значение какво - ама почнах много бързо да се изморявам да'е ...
Затова Благодаря и аз за топлите думи. Радвам се, ако съм зарадвал сладките канибали днес и да са харесали импровизацията!
Т'ва е важното да се кефят децата - другото е пълна скука да'е ..и смешна суета ...
Ся, ако аме питаш предния път за какво ме бяхте поздравили като рецепта и не се сещам - помня само топлите думи - Благодаря за вкусотията и хората - които са се били доверили да опитат - па, какво бях пускал тогава - не помня вече да'е ... ( дет' ме базикаш с картините, че не си ги помня после ) - хихи
Да го ева, то туй не е ли малсини бре? С малко лук, магданоз и лимон? Слагаш го всичкото в една пластмасова кутийка, дето в кауфланда ти дават маслините, затваряш и друсаш убаво, после сервираш, със сиренце и ракийка...
Така де, така...
Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Гласуваш или НЕ - всичко отива при БеСеПе .....Важното е да построим контролирана демокрация - за целта трябва да отсеем правилните хора от вече утвърденото гражданско общество!
И кои са ви "правилните" хора? Мангали и пенсионирани милиционери.
Гласуваш или НЕ - всичко отива при БеСеПе .....Важното е да построим контролирана демокрация - за целта трябва да отсеем правилните хора от вече утвърденото гражданско общество!
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
. Моят любимец е Светльо Витков, за него си и гласувах, ма следващият път, дай Боже 2017, за БСП ще гласувам. Те единствени, както и Атака, твърдо тиквите искат от властта да отстранят за винаги.
Праиме салати, да го еба.
Това е мъжкото, праиме салати тука мъжчинята...
------------------------------------------
Една салата, наречена "мъжка" (щото това било...
Три китки майданоз, истинския здрав майданоз в началото до средата на юни или от средата до края на септември.
Нарязват се възможно най-ситно до стъблата.
Изсипва се нарязаното в по-дълбока чиния, отгоре насипвате най-ситно нарязан зелен или кромид лук.
Отгоре посолявате повече, отколкото харесвате.
Отгоре поливате с олио - а по-добре с шарлан. Който харесва дървено масло, може и с него.
Отгоре изцеждате един-два лимона.
Разхвърляте черни лъщещи маслини отгоре - доста. По краищата на чинията може да се сложат дебели лимонови полурезени.
Така го подавате на масата, като требва да се разбърка добре след като му сте се насладили на вида.
Ннам що му викат мъжка салата. Може би понеже е проста и вкусна?
Да го ева, то туй не е ли малсини бре? С малко лук, магданоз и лимон? Слагаш го всичкото в една пластмасова кутийка, дето в кауфланда ти дават маслините, затваряш и друсаш убаво, после сервираш, със сиренце и ракийка...
Ние все пак сме 30+, даже пари не взимаме за позицията ни. Щото сме хора с достойнство и то не може да се плати, както гледах на Шишман и Гурко на ъгъла един по списък как плащаше през юли. Ма тия нещастни последни зомбита на Голямата Синя Идея от 1990, заедно с новите сили Безуханова и компания са нервни както и тиквите и искат реванш. Ми няколко месеца нервите ми късаха да обикалям блокирани улици и площади и всеки път си казвах, дай боже тези да издържат до 2017, да видя тези дебили какво ще правят. Моят любимец е Светльо Витков, за него си и гласувах, ма следващият път, дай Боже 2017, за БСП ще гласувам. Те единствени, както и Атака, твърдо тиквите искат от властта да отстранят за винаги.
Праиме салати, да го еба.
Това е мъжкото, праиме салати тука мъжчинята...
------------------------------------------
Една салата, наречена "мъжка" (щото това било...
Три китки майданоз, истинския здрав майданоз в началото до средата на юни или от средата до края на септември.
Нарязват се възможно най-ситно до стъблата.
Изсипва се нарязаното в по-дълбока чиния, отгоре насипвате най-ситно нарязан зелен или кромид лук.
Отгоре посолявате повече, отколкото харесвате.
Отгоре поливате с олио - а по-добре с шарлан. Който харесва дървено масло, може и с него.
Отгоре изцеждате един-два лимона.
Разхвърляте черни лъщещи маслини отгоре - доста. По краищата на чинията може да се сложат дебели лимонови полурезени.
Така го подавате на масата, като требва да се разбърка добре след като му сте се насладили на вида.
Ннам що му викат мъжка салата. Може би понеже е проста и вкусна?
Коментар