IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Та, накратко, че сега го измислям да'е ...

1. Сварявате една почистена тиква кило/кило и половина ( почистена кора ) на кубчета 5-6 см. нарязана и без семките.
    2. 4-5 бучки почистена целина от корена + чер пипер и малко сол + 1 лъжица мед или 3-4 зърна карамфил.
    3. Докато котлоня е още горещ - само се оцежда тиквоча и вече накиснатия ориз от преди 30-40 мин. се слага в същия бульон да се свари за 15 мин. ( като в послените 5 мин. се добавят киселите тиквички от консерва да се смесят ).
    4. През т'ва време тиквата се пасира през роботя/пасатора.
    5. Като се свали ориза пак на котлоня се заевжда тънко нарязана сланинка за пръжки.

--------------------------

Като се сервира - се взема дълбока чиния - сипва се с черпак основата ( тиквата ).

В отделен съд е ориз и тиквичка ) и се сипва с лъжица на топки

В отделен съд са пръжките сланинка и се добавят по желание.
    ------------------------------------

Т'ва ся правя на Ламята - бързо, лесно, русо .....

П.П. Смесвам му сладка основа, с неутрализатор ( ориз ) с кисел елемент тиквичка ( консерва ) + леко подчетана сладка основа и киселока от консервата ( домашна ).

Плюс мазнинка за сезона да не умре от глад да'е ...
    ---------------------------------------------

Ха, наздраве! ( но се меси после поотделно ) - ако иска и да си мери дозите сам - става и с майнеза вместо сланина - бодва се една бяла лъжица насред супатата и толкоз.

Коментар

• Баф' ма'а ... Ламята ми изрева, че няма пак ко да яде.

Ходих да инспектирам набързо и язе смятам винаги загуби ( брак ) - трайност.
      --------------------------------------------

Огледах хоризонта за 10 сек. и викам - Ламя - тая тиква я вадиш сега и я белиш от кората и режеш на кубчета ( няма значение на колко - по 4-5 см да кажем ).
      -------------------------------------------------

Рецепта е за сладко бебе Люк и за всички, ма той ще я направи сигура и ще я качи после

Та, викам - после сваряваме тиквата тъпа в тенджерата докато омекне 'убау и после през пасатора като компот.

Тя към кило и половина да'е кат' я гледам на око.

После през т'ва време 1 чаша ориз ( ч.ч. ) - киснеш викам в студена вода да падне скорбяла за 30-40 мин. и да набъбне, че по-лесно се сварява после.

Оцеждаш тиква и в същия бульон ориза докато се свари.
      --------------------------------------

После гледам изкарал буркан кисели тиквички - викам малко преди да се свари ориза в оня бульон - ръгаш ситни кубчета от тях - 0.5 см да кажем на конкасе техника да се опознаят ( вкусовете ) и малко копър + чер пипер.

Ся - бебе Люк - изтегляме вкуса на супата - да е на тиквена основа ( пасирана на роботя ) и в същото време отделно да се ръгат топки ориз с кисели тиквички.в чинията.

Представи си го - оренжево море и бяло топка ориз със зелено кубчета по него в кисел вкус.

Демек - тиква е сладка, ориз е неутрален, а консерва тикви е кисела - демек ще изтегляме в сладко-кисел вкус ся да'е.....
      ------------------------------------------------------------

После мисля като акцент само да има пръжки от сланина ( за соленото ) на тиганя + които ще се добавят пак отделно като пръжки от купичка друга и т.н.
      -------------------------------------------------------------------

Чек, описвам , че нищо не се разбра досега, ама в следващия пост, че тоя стана дълъг да'е ...

Коментар

• Добро утро !

Темата пълна с игнори, но ще се вместя за малко.....за да им направя малко радост за душата....
        Днес се реших да си вадя пукнатия зъб....Чинно се нареждам в 7.25 пред кабинета и сядам на стола....Докторът гледа и ме пита - знам , че от всичко разбираш но да го вадя ли.....?
        Пукнат, лекуван, пълно чейне със зъби - вади го....
        И като се почна - 55 мин....до рязане на зъба на части....ЕВА ми се маата....
        Сега всичко ме боли, вдигнах кръвно.......

пп Както би казала жената - толкова си стиснат, че и един счупен зъб не даваш да ти вземат.....

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Добро утро, Мечо!
          Добро утро, тайфата!

Мечо, ако хапнал някоя друга тава с баклава докато си почивал, сега е нормално да се чувстваш по-силен.

Благодаря !!!

Който го е измислил локумът е ПАДИШАХ на субективизъмът !!!
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Субективно погледнато, останалите кучетата ни яли
            Добрутро!

Много студена тръстиката днес
            И Вуци !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

Аз не на почивка бря На тръстика... Да разнасям българска марка по света
              Ся е момента да питаш оня палячо Мечока как се регистрира световна търговска марка, щот' той е много в час и се хили за юридическо лице още не знае какво значи.

И марка да се създаде и позиционира в цял свят - с авторски права за цял свят.

П.П. Той е "спеца" - хихиих

Простено му е да е фрост ... ( и да се хили сам колко е фрост )

Все му казвам - доказвай пред света - не пред Русото да те плющя - ма, то чалгарче ... как да знае ...?

Коментар

Сложно е там - Кунева-Пръмова такива "преговори" е водила, че ум да ти зайде - ма как да'е ...

Ще го решавам това в движение как се регва световен лейбъл, че съм се хванал за главата за нова марка. Тая офца Кунева-Пръмова ви е разпиляла - през БГ е 24 месеца ( стендбай ) - ако регна чужда фирма 6 месеца онли ) - да й таковам "преговорите.

Затрила ви е направо да няма БГ марки повече, ма как да е .. действам да'е ,,

Не се оплаквам - фукам се - така го разбирай - хихи

П.П. Успех, братле!! БГ винаги си струва
                Last edited by marandi; 03.12.2013, 09:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

Да ти еВем и "почивките" да'е ..

Коментар

• Демек,

мухляк ( бачкер ) се праска за 10-то чудо на света, а няма представа как се води бизнес кореспонденция на инглиш примерно.

Щот' той се праска, че шпрехал 4-ри езика - па, аз кат' го гледам ..... ( но комент ) - да ходи на училище - кат' с корабите дет' ме базикаше.

Как се води бизнес инглиш, че той е малко по-различен от корабният английски

П.П. Хайде наздраве!

После Винеров ми влиза да бучи - ма, как така Варна ще е само на сервитутки, а няма да строи кораби.

Ами, ей така ... - то е факт вече - ма, аз не му се меся в имотките, да се правя на "спец", налЕ?
                    Last edited by marandi; 03.12.2013, 08:44.

Коментар

Според мен, няма мухльовци в темата
                      Утре смятам да отида малко на близък юг за два-три дни, да се постопля.
                      Напротив има - това е световен етикет как се поздравява.

Във всяка обстановка и по всяко време ... - не съм аз чилякът, който ще уча тъпа селска пръчка

Но има етикет ( в цял свят ) - иначе ще го бият навсякъде и той все ще ходи да тренира как да бяга - хихи
                      --------------------------------------------------------

Бегай, аз кат' шматка 5 месеца по кревати се наиграх и ся ще фрасвам ударно да'е ... - няма време за почивки, че срокове изостават да'е ...

Да ти еВем и "почивките" да'е ..

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Според теб има ли пълни мухльовци в тая тема ( риторично )!?!?!

П.П. Относно тръстиката - в края на година е най-зле, ма ти си мерийнджейн и ще се сравиш. При нужда от помощ само свиркай - тайфата - ще те излекуваме веднага

Стига да можем естест. ...
                        Според мен, няма мухльовци в темата
                        Утре смятам да отида малко на близък юг за два-три дни, да се постопля.

Коментар

Добрутро!

Според теб има ли пълни мухльовци в тая тема ( риторично )!?!?!

П.П. Относно тръстиката - в края на година е най-зле, ма ти си мерийнджейн и ще се сравиш. При нужда от помощ само свиркай - тайфата - ще те излекуваме веднага

Стига да можем естест. ...

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                            Добро утро, тайфата!

Мечо, ако хапнал някоя друга тава с баклава докато си почивал, сега е нормално да се чувстваш по-силен.

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Добро утро tnm
                              Добро утро Extra Range

Субективизма както винаги победи. Възобнових тренировките. Дори сякаш имам повече въздух. Навярно е от студа. Не може докато се излежавам и страдам да съм станал по силен.
                              Подчертавам ти само обръщенията в тая тема?!?!? ( демек други няма )

П.П. Ако някога се обърнеш към някой друг в тая тема по ник - ще те попилея!!! ( момче ) Капиш??!? ( щот' за теб теб, други няма явно ) в тая тема.

П.П.П. Личните ти педалщини със здравето слабо интересуват тайфата - никога не чух някой да реве кат' теб някога, че бил настинал.
                              -------------------------------------------------------

Аз се чудя как да ви обединя всички Българи да сте единни .... както и да е ..... - нормално - пръдльо да влезе в най-четенета тема на форума и да се изсере отгоре й .....

Да го посрещнат топло всички и той после да върти кючек, че темата била само от 2-3 души, според него.

Типичен чалгар!!!!

П.П. На Андреев ден - свети Андрей яхнал Мечката, че нападала реколтата и животните на хората и еВавала майката на реколкота на 'орицата и така ...... ( чети си да видиш кой бил свети Андрей - водят го първия апостол ) - по гугъл.

Но .... ТНМ ме помоли тогава да не се обаждам - бях коректен!!!

Ся вече си мой отвсякъде и ТНМ няма мо'е ти помогне ( бях джентълмен и мълчах ) - хихи
                              Last edited by marandi; 03.12.2013, 08:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Добро утро tnm
                                Добро утро Extra Range

.
                                Добрутро!

Коментар

Working...
                                X