IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Осъзнатите дефицити пораждат копнежи. Това- с четенето е и навик, и възпитание, и темперамент, и много други неща и най- важното- нито гарантира познание, нито обрича на безпросветност.
    Last edited by val/she; 04.12.2013, 19:57.

Коментар

• Добро и на теб, Кев!
      Добро и на Вас- другите!

Коментар

• Е, начи не съм вътре в нещата, Мечо. Грешката е в моя талавизер.

http://vbox7.com/play:6a958727ce
        Свободен във виелицата.
        http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Ако даден педалчик дискриминира всички в темата още в ПОЗДРАВА си - какво очакваш, освен да го пребия?

П.П. Всички нормални се молим да се качва по-скоро и да отплава - виждал съм прости пръчки ( селски ) - ма тоя даже не знае и как се поздравява за добро утро.

Затова го базиках, че бизнес инглиш и корабен инглиш нямат нищо общо - кат' го гледам - ни едното владее - нито другото, защото още ...

.... даже не знае какво значи: Добро утро!! ( на български ) - тоя некъв гагауз ще излезе кат' гледам - комплексарче от Провадия.

Ма, как да'е .... - телефонен измамник - тоя, ако е капитан - аз съм Дядо Коледа ..

Като разсъждавам неангажиращо /останалите/ - Маранди също от много неща не разбира, нито пък ги владее, но мнаго му се ИСКА да ги разбира и владее...

Да де, ама - да ти се иска да ги разбираш и владееш - не е същото - като да ги разбираш /многото неща/...

Е, казва ли му някой /на Маранди/ - че е педалчик? Не съм забелязал това. Може би, защото хората се страхуват /от него/.

И защо се страхуват, когато те, самите - казват, че били безстрашни /в другите си протести/?

Нали страхът бил вече преодолян?

Ама - нам що си мисля, че много хора тук - все имат едно наум...

Та, и мен не ми се иска някой да дискриминира другите по цял ден, като четем неговите жития-битиета от детската градина - та до сега... Еми - който иска - нека си пише мемоарите, ама защо пред толкова много хора, които едва ли се интересуват от такива тъпотии. Даммм - може това да е най-ценното в нечий живот, но едва ли подробностите толкова интересуват дори и 2-3 човека... Ето: точно в такива случаи хората правят блогове. И пишат - всичко, що желаят там.

А, хората тук са направили сайт с друга насоченост.

Дори в темите за разпускане - не мисля, че трябва да фигурират тъпотии от рода на тия - "аз пък - в детската градина...", "моят татко така ме преби...", "батко ми така ме защити".... и т.н....

Ако човек иска да споделя с някого /СПОРЕД МЕН/ - намира сродна душа - според половите си предпочитания - и почва да споделя /да "надува" главата на партньоката/партньора си/...

Така де! Може субективно да е това мое мнение, но и не по-малко то е и обективно.
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
            Аха.

Научи/излъжи хората да копнеят за нещо, но по никакъв начин не ги учи как да пробват да достигнат копнежа си.
            А? Това ли казваш? В Матрицата?

Дееейба!!! И дейба!
            !!!

------------------------------------------
            Маани, Мечо, ше замълча.

--------------------------------------------------------
            Кво да се праи? Е, по-младите могат и да заплачат.
            Аз ще мълча.
            Не не, аз не мисля така. Миа е прозряла, коя е творческата сила. Тя и друг път е пускала в темата същата мисъл на Екзюпери. Тогава беше далеч от свободата. Сега е много близо. Може би дори я е осъзнала, но не се фали.

Осъзнала е, че няма ли искане, няма нищо.
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
              Дойде ми на ум една любима моя мисъл от Антоан дьо Сент- Екзюпери - "Ако искаш да построиш кораб, не викай хората да събират дърва и не им възлагай задачи, а ги научи да копнеят за безкрайното и огромно море."
              Аха.

Научи/излъжи хората да копнеят за нещо, но по никакъв начин не ги учи как да пробват да достигнат копнежа си.
              А? Това ли казваш? В Матрицата?

Дееейба!!! И дейба!
              !!!

------------------------------------------
              Маани, Мечо, ше замълча.

Кво да се праи? Е, по-младите могат и да заплачат.
              Аз ще мълча.
              Свободен във виелицата.
              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                Събори ги от секцията на земята ли бре!? После имаше ли "ремонт"?

П.П. Майтап, Маранди! Евалла!
                Аа ... на 4-ри години години "отрих" как бачка кибрита - и щях да подпаля къщата - ма, добре, че нашите в съседната стая ( кухнята ) и само подпалих буланата с една дупка в средата.

Не ме биха да'е .... ( тогава )

П.П. Баща ми само един път ме би и то с чехъла ( демек гумата - като палка ) - като избягах от детската градина с една мацка и ония обърнали града да ни търсят - полиции, болници и т.н.

Ей, тогава ме попиля от бой да'е ... - и брат ми ( той 12 години над мен се сби с него и вика престара се - спри да го биеш като садист.

И беше екшън - баща ми боксьор на Славия бие едно кроше веднага на брата - брата тръгва да пада и се хваща за касата горе на вратата и му бие 2 крака обратно в гърдите и Ламята под телевизора влизе ( тогава бяха на едни крачета ).
                ------------------------------------------------

И Ламята се изправи - брат ми го чака за още бой и Ламята вика момент - сбърках, прав си - с гумен чехъл да налагам детето е свинщина.

Вика ела - бръкна и даде 10 кинта на брата - вика иди се почерпи с приятели - сбърках. 10 кинта тогава бяха много пара.

Та, т'ва беше единствено в дома като бой да'е ... - слаба работа

Ха, наздраве!

Коментар

Добро ще е, когато има и добронамерени хора!
                  Надявам се, че си забравил вчерашните мъки и си по-добре. Целта ми беше да те развеселя и ти пожелавам вече ако те боли нещо, то да е от смях!
                  Благодаря !
                  Състраданието е висша добродетел.....

пп Майките трябва да са близо до щерките си.. Да си говорят, да ги прегръщат и целуват всеки ден , даже и ако "добитачетата" се дърпат и протестират... Така се създава връзка, която трае цял живот.....
                  Бащите сме само за цвят...а и не е сигурно дали сме такива....

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

още преди първи клас да вляза и на 6 години преди да вляза в 1-ви клас бях обърнал томовете с История на България ( едни тухли ) около 2500 страници едната и другите 3 томчета от още толкоз поне.
                    Събори ги от секцията на земята ли бре!? После имаше ли "ремонт"?

П.П. Майтап, Маранди! Евалла!

Коментар

Дойде ми на ум една любима моя мисъл от Антоан дьо Сент- Екзюпери - "Ако искаш да построиш кораб, не викай хората да събират дърва и не им възлагай задачи, а ги научи да копнеят за безкрайното и огромно море."
                      И защо се сетих за нея точно сега, мисля че защото точно сега я разбрах.
                      Разбрах я, защото се замислих за начините, по които искам детето ми да закопнее за нещо.
                      Чак сега разбрах, защо голямата ми дъщеря четеше книгите по задължение и без видим интерес. Та аз по никакъв начин не възбудих нейния копнеж да заобича необятното книжовно море.
                      Сега, години по-късно, мисля, че съзнанието ми нашепва, че ще накарам пет годишната ми втора дъщеря да закопнее за красотата на литературата.
                      Как ли?
                      От бебче и чета всяка вечер преди заспиване, учим се на буквите по всеки възможен начин, по който може да ни покаже въображението. Миналият ден, докато ме питаше какво да направи с пластелина, погледнах в брошурата на верига магазини Х, и видях риба, тя направи рибка, но после, когато видя цената- беше 6 лева поиска да направи цифрите, а от там аз я запалих да опита да направи и буквите с пластелина. И така, мисля и занапред да разпалвам желанията и.
                      Драга,

нямам представа от връзката майка-дъщеря, щот' нашия род е все мъжко да'е ...

Та, субективно ( както би казал Мечока ) - остави киндира на воля.

П.П. По принцип без нашите да се занимавали с мен на 4-5 години вече четях перфе, още преди първи клас да вляза и на 6 години преди да вляза в 1-ви клас бях обърнал томовете с История на България ( едни тухли ) около 2500 страници едната и другите 3 томчета от още толкоз поне.

В детската градина бягах, защото ме караха да уча букви - също после и в 1-ви клас - много е досадно - повярвай ми.

Някой да ти дрънка по програма - па ти вече си .....

Остави детето и не се меси - то само ще ти подскаже къде е най-силно? Спорт-Наука и т.н.

П.П. Да ти е жива и здрава!!! ( само не пресолявай манджата )

Коментар

Разбрах я, защото се замислих за начините, по които искам детето ми да закопнее за нещо.
                        Чак сега разбрах, защо голямата ми дъщеря четеше книгите по задължение и без видим интерес. Та аз по никакъв начин не възбудих нейния копнеж да заобича необятното книжовно море.
                        Сега, години по-късно, мисля, че съзнанието ми нашепва, че ще накарам пет годишната ми втора дъщеря да закопнее за красотата на литературата.
                        Как ли?
                        От бебче и чета всяка вечер преди заспиване, учим се на буквите по всеки възможен начин, по който може да ни покаже въображението. Миналият ден, докато ме питаше какво да направи с пластелина, погледнах в брошурата на верига магазини Х, и видях риба, тя направи рибка, но после, когато видя цената- беше 6 лева поиска да направи цифрите, а от там аз я запалих да опита да направи и буквите с пластелина. И така, мисля и занапред да разпалвам желанията и.
                        Много си близо. И помни, знания се трупат постепенно цял живот, но не са мъдрост. Мъдростта поразява като светкавица. Преди миг глупак, в следващия мъдрец.

Когато внезапно го разбереш мирозданието, прати хабер във форума, да гръмнем шампанско !!!
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Дойде ми на ум една любима моя мисъл от Антоан дьо Сент- Екзюпери - "Ако искаш да построиш кораб, не викай хората да събират дърва и не им възлагай задачи, а ги научи да копнеят за безкрайното и огромно море."
                          Как ли?
                          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Добро утро , банда
                            http://www.youtube.com/watch?v=J-mjiKXDGL8

Коментар

• Брау на чичката и мия-та - 'убави 'орица - така трябва да си разговарят 'орица - с любов, разбиране и съчувствие за подрепа
                              -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Аз па досега правих палачинки на Ламята.

Демек - направих сместта и му показах само първите 3 как да ги прави - викам Ламя глей ся - като стане златисто - обръщаш за малко пак до златисто и после под похлупак да изстиват бавно.

Ламята на 3-тото показно ми вика - не съм тъп и ще ги направя. Викам т'ва исках да чуя - ха, ся действай.
                              -----------------------------------------------------
                              П.П. И вече са готови да'е - правих ги с кисело мляко за сефте - хихи

Ма, Ламята не разбра - перфектни станаха - и като изстине тестото пак се гънат как си искат без да се чупят - кеф солени - кеф сладки - а са тънки под 1 мл. и перфе огъват се и студени после и хрупат в същото време.
                              Ма, ми стана смешно - уча Ламята на нещо дет' и аз сефте го правя

Не е ли смешно да'е ... - хаха
                              Last edited by marandi; 04.12.2013, 11:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                Добро утро...( последните 50г не е било по-зле...)

Миа, когато човек се самокритикува е едно, а когато физиологията надделее над психологията е друго.......
                                Добро ще е, когато има и добронамерени хора!
                                Надявам се, че си забравил вчерашните мъки и си по-добре. Целта ми беше да те развеселя и ти пожелавам вече ако те боли нещо, то да е от смях!
                                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Working...
                                X