IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колко е сложно понякога...

Хората често не се обръщат към никого поименно, а някои "се познават" в описанието...

Писателите са силни в повествованието, а ние намираме свои качества в измислените герои...., но аз нямам претенциите да бъда психолог ..., нито пък писател...

Да пусна отново едни свои мисли, които НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА КАСАЯТ НИКОГО ТУК... Защото аз НЕ ВЯРВАМ такъв да има между нас /"ВАС" - за хората, които следят нещата от съседната галактика.../

Абе, АКО имаше някой ТУК, който съзира себе си в долните изречения, то, дали той би се чувствал неудобно? Не мисля... Просто би отминал с пренебрежение написаното... Да де, ама някак не съм сигурен...

Дори, предпоследното изречение в цитата долу - е напълно безсмислено..., май...?...

Цитат:

"......................Та, кой нормално мислещ тук би водил дискусии с някого, ако знае, че накрая ще бъде изтрит и си е съвсем безпредметно да се води дебат по някаква тема с тоя човек?......, а това - по-наблюдателните - вероятно са регистрирали нееднократно...

Да де, когато някой си има достатъчно познания, тогава би могъл да се включва в сериозни дебати, защото – много хора тук го превъзхождат, тоя заядливец на дребно, който нищо съществено не казва, но бил искал да ни /ме/ представлява...

Няма да стане! Човек, който само е чувал, че съществуват деца – не може да ме учи да възпитавам децата си. Тоя, същият – когато отгледа трите си деца, когато те получат висшето си образование и магистратури, когато ги ожени – тогава може да дойде и да ми говори за демографски проблеми на нацията...
    Няма да стане! Не искам абсолютен неудачник да ме учи как да живея, още повече – да ме представлявал пред управляващите ..., неудачникът му с неудачник...

Толкова /за сега/.

Моля, обърнете внимание на отговора на същият: няма да каже нищо по същество, но отново ще излее куп злост...

Накрая – моето мнение ще бъде изтрито, а неговите „нежни” думички към мен – ще си останат..."

Ееее, не ставам за анализатор /виж последното изречение в цитата/... Постът от снощи още си стои..., неизтрит... /май ще трябва да преосмислям тезата си за Жената /с главно "Ж"/..., каквото и да означава това...

Бъдете здрави и щастливи!......Приятен уикенд!

/...тезата с избитите зъби ме кара да се треса.... от смях......, това ли си пожелават виртуалните приятели?..., не преставам да се изненадвам от хората..., но и да се уча.... от тях!... /

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Манков, това е абсолютна дзен-мантра в български вариант - ясен текст, кратки фрази, въздействаща музика, красиви пейзажи и картини в клипа, усмивки по лицата, слънце, природа - все асоциации за нещо хубаво, приятно и отпускащо! С две думи - супер яко!
      Не съвсем, Кев. Финалният стих не е много дзен.

Била е хубавица Верка Сидерова.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
        kev,
        радостно ми е, че и теб харесва тази песен

Лека ти вечер
        Манков, това е абсолютна дзен-мантра в български вариант - ясен текст, кратки фрази, въздействаща музика, красиви пейзажи и картини в клипа, усмихнати лица, слънце, природа, цветя - все асоциации за нещо хубаво, приятно и отпускащо! С две думи - супер яко!
        Last edited by kev; 03.01.2014, 20:59.

Коментар

• kev,
          радостно ми е, че и теб харесва тази песен

Лека ти вечер

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
            Поздрав за българите и българките:
            https://www.youtube.com/watch?v=Ea5R4qCAKCI
            Благодаря! Голяма песен! Респект!

Коментар

• Първоначално изпратено от ExtraRange Разгледай мнение
              Мечо,дай синоним на "тъга".Хлапето ме попита.Аз не успях.
              Мир,съзнание,яснота по загубата-нема синоним.Хубава дума.
              То се вижда в очите, тъгата.
              Или също радостта.

Думите са къси тук
              Немаме що да ги говорим - щом имаме очи или глас, или длани - децата го разбират одма без думе.
              Last edited by vmankov; 03.01.2014, 20:34.

Коментар

• Поздрав за българите и българките:
                https://www.youtube.com/watch?v=Ea5R4qCAKCI

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Чоглаво

Използвам "чоглаво" за неопределена нервност и киселчок,да го ева

Коментар

• Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнение
                    Интересен поглед в/у "Дирите".

Коментар

Сорка, че се намесвам в чужд разговор ( кат' оня навлек с женския ник, дет' се чудя как някой не му избил зъбите досега, дет' все се опитва да сяда на чужда маса непоканен ) - ма как да'е ..
                      -------------------------------

БГ език е доста многообразен.

На твое място при случай киндер бих подходил така, щот' там требе си доста искрен като гледат 2 чисти очи насреща. Ма, накратко:

Тъга = Тъжа = Тяга = Връщане назад във Времето.

Демек - тъгуваме, когато се връщаме назад във Времето = Спомени.

Или ако направиш инверсия - може да се каже - Спомените сладки теглят назад във Времето и затова тъгуваме по тях, понеже се оказва, че доста от тях няма да се върнат/повторят повече/никога

Нещо подобно ....
                      ------------------------------------------------------

П.П. Химическа реакция е, но сега нямам време да разказвам за амино-киселини, клетки, защо/как се получават/създават и т.н.

Дзън да не забравя да'е ..!
                      Last edited by marandi; 03.01.2014, 19:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Чоглаво
                        Правилно

Коментар

• Чоглаво

Коментар

печал може и меланхолия, но имат леко друг нюанс.

Коментар

• Мечо,дай синоним на "тъга".Хлапето ме попита.Аз не успях.

Коментар

• Добро утро Екстра Рейндж !!!
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

X