If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
"„Смехът е блясъкът на душата“ — казва един древен мъдрец. Пък и отвлякохме се — стигнахме до неща, които, признавам, се отнасят до трудностите, с които се сблъскват нашите подготвителни работи за създаването на масонския световен съюз, трудности, които именно протестантска Европа ни създава. — И господин Сетембрини продължи разгорещено да изяснява идеята за този световен съюз, който водел наченките си от Унгария и чието желано осъществяване било предопределено да сподоби франкмасонството с решително могъщество в световен мащаб. Той мимоходом показа писма по този въпрос, които бил получил от чуждестранни съюзни големци, едно саморъчно послание от швейцарския Велик майстор, — брата Картие ла Тант, от тридесет и трета степен, и обясни плана, според който смятали да обявят есперантото за световен съюзен език. Неговото усърдие го въздигна до сферата на висшата политика, той отправи погледа си насам и нататък и взе да преценява изгледите, които революционно-републиканската мисъл има и неговото собствено отечество, в Испания, в Португалия. Той между другото спомена, че бил в писмена връзка и с личности, които стояли начело на Великата ложа в португалската монархия. Там несъмнено проблемите назрявали за разрешаване. Нека Ханс Касторп си спомнел за него, когато в най-близко време там долу събитията почнели да се развиват с главоломна скорост. Ханс Касторп обеща да стори това."
Та, такваз ми е мислата:
- Негде към един саато нощя, да зема да се разбуничкам в нетя и попаднах на нещо интересно. Един доста стабилен ИТ-китайски концерн, си набарал сайт и раздава облачна услуга за има-няма 36TB.
И е до съга префрълям сичкото филми, музика, бекъпи, порно ..... от мойте кирляви 5ТВ дисково пространство, дето съм задръстил комповете.
Има и други гудита!
Та, ако щете да пускам линковете?
.................
Ма нема ми се лезите на словореда? Те вносните думи сами ми се лизгат из клавиатурата.
Пък чайна комшиите ви, да земат да ми врътнат гъзобрък
Баси!
За фърст пат у жувота си, след пет часа кръкане - изтрезнех саде за петнайсетина минутки!
Некво женче се увива около менека напоследно и току ми сборува:
"Твоето пиене е уникално! Наливаш се дълго и напоително, но без да ти личи. После, пак толкова дълго - изтрезняваш. Колкото да започнеш пак. Тази ти работа, е като оная работа!"
И ма кьори дяволито.
Па, вижте как се изразява!?
Тва щото има више. Беки прифанем некоя си купечко слово изунетре.
Не ли?
.....................
Ша зема да почна изначало, щот е още рано и нищо не ми се разбира.
викам да почнеш сначале
че е сутрин и трудно мислим
Пък чайна комшиите ви, да земат да ми врътнат гъзобрък
Баси!
За фърст пат у жувота си, след пет часа кръкане - изтрезнех саде за петнайсетина минутки!
Некво женче се увива около менека напоследно и току ми сборува:
"Твоето пиене е уникално! Наливаш се дълго и напоително, но без да ти личи. После, пак толкова дълго - изтрезняваш. Колкото да започнеш пак. Тази ти работа, е като оная работа!"
И ма кьори дяволито.
Па, вижте как се изразява!?
Тва щото има више. Беки прифанем некоя си купечко слово изунетре.
Не ли?
.....................
Ша зема да почна изначало, щот е още рано и нищо не ми се разбира.
Русото не се базика, че готви мега-бързо и без забележки в качеството
П.П. От ТВ преданията гледайте Звездев - той може да готви - ония 2-та тинейджъра Бон Апети - хич не си губи времето.
Не могат да готвят - днес от любопитство ги гледах и направиха баси кощунството - правят телешки парцал месо ( около педя диаметър ) и запържиха го, запекоха го ...
... дотук добре .. ( овкусен с наченки на марината ).
П.П. Знаеш ли какво направиха тия идиоти? Извадиха го от фурната и веднага го нарязаха на шайби и го върнаха в печката на фурна.
От мен да знаеш - никога не се реже веднага филето като се извади - оставя се поне 30 мин. да почине/охлади месото и чак тогава се реже.
Иначе го скапваш като вкус.
Демек - пак се хилих к'ви малоумници ви дават по ТВ-тата да готвят
Грабваш една купа - по-големичка ( 4-5 литра да кажем )
Смесваш сухото мляко и какаото с вилица или телл да стане бежово на цвят еднородно.
През това време - тенджера и равните дози вода и захар - разстопяваш захарта, но не чакаш да се сгъстява, а ръгаш и кравето масло да се разтопи.
После грабваш 1 миксер и си оформяш кладенче в купата с какао и сухо мляко и почваш да сипваш на части течността.
Бой с миксера и доливаш, докато изсипеш всичко и стане хомогенно.
После грабваш 1 портокал/мандарина и докато е още топло - режеш на ситни късчета и го хакваш ин витро. После хладилник като поизстине - хакваш го вътре да изстуди некст дей. И си готов - течен шоколад за 15 мин. ( може да шибаш и с филирани ядки и т.н. кот' ти кефне )
-------------------------------------------------------------
Ся за палачинките:
Грабваш пак една купа - хакаш 2 яйца и бой с миксера.
После 1 чаена чаша ( 250 гр ) кисело мляко и в млякото гасиш содата да няма дъх после ( т.е. да мирише ) - половин чаена лъж.
Бъркаш содата с млякото и бам при яйцата - бой с миксера пак.
После 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар. Бой с миксера.
После почваш да добавяш брашното ( около 1 ч.чаша ), ама гледаш да го догараш като боза - като консистенция. Добавяш по малко брашно и бой с миксера да го'е ....
Мокриш 1 черпак с вода да не лепне и бъркаш и пускаш струя дали се стича като боза.
После си пуснал котлоня на слаб огън 140 градуса и мажеш с краве масло и ръгаш един черпак като почваш от центъра и въртиш в кръг навън да покрие всичко.
Тестото ще ти сгъстява и затова периодично на мивката с малко вода да го разреждаш.
Като извадиш първата палачинка - пак мажеш с масло и хакаш следващия черпак. И така за всяка следваща.
----------------------------------------------------------------------------
Ай, готов си да вземеш акъла на жената за 30 мин. само с 1 миксер - и ще има палачинки с течен шоколад с късчета портокал
И после много кекс - особено, ако й вземеш и сладолед да си ги меси с шоколада.
Коментар