ДОБРО УТРО ЛЪВОВЕ И ЛЪВИЦИ- УСПЕШНА СЕДМИЦА
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на модерния свят
Collapse
Заключена.
X
X
-
А аз, ще я озвуча.
Deep Purple "All The Time in The World"
Muse - Greatest Hits (2012) Full Album
--------------------------------------------------------------
"„Смехът е блясъкът на душата“ — казва един древен мъдрец. Пък и отвлякохме се — стигнахме до неща, които, признавам, се отнасят до трудностите, с които се сблъскват нашите подготвителни работи за създаването на масонския световен съюз, трудности, които именно протестантска Европа ни създава. — И господин Сетембрини продължи разгорещено да изяснява идеята за този световен съюз, който водел наченките си от Унгария и чието желано осъществяване било предопределено да сподоби франкмасонството с решително могъщество в световен мащаб. Той мимоходом показа писма по този въпрос, които бил получил от чуждестранни съюзни големци, едно саморъчно послание от швейцарския Велик майстор, — брата Картие ла Тант, от тридесет и трета степен, и обясни плана, според който смятали да обявят есперантото за световен съюзен език. Неговото усърдие го въздигна до сферата на висшата политика, той отправи погледа си насам и нататък и взе да преценява изгледите, които революционно-републиканската мисъл има и неговото собствено отечество, в Испания, в Португалия. Той между другото спомена, че бил в писмена връзка и с личности, които стояли начело на Великата ложа в португалската монархия. Там несъмнено проблемите назрявали за разрешаване. Нека Ханс Касторп си спомнел за него, когато в най-близко време там долу събитията почнели да се развиват с главоломна скорост. Ханс Касторп обеща да стори това."
Коментар
-
Та, такваз ми е мислата:
- Негде към един саато нощя, да зема да се разбуничкам в нетя и попаднах на нещо интересно. Един доста стабилен ИТ-китайски концерн, си набарал сайт и раздава облачна услуга за има-няма 36TB.
И е до съга префрълям сичкото филми, музика, бекъпи, порно ..... от мойте кирляви 5ТВ дисково пространство, дето съм задръстил комповете.
Има и други гудита!
Та, ако щете да пускам линковете?
.................
Ма нема ми се лезите на словореда? Те вносните думи сами ми се лизгат из клавиатурата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sergo Разгледай мнениеДо-о-бро утро-о-о,
Виетнам!
Пък чайна комшиите ви, да земат да ми врътнат гъзобрък
Баси!
За фърст пат у жувота си, след пет часа кръкане - изтрезнех саде за петнайсетина минутки!
Некво женче се увива около менека напоследно и току ми сборува:
"Твоето пиене е уникално! Наливаш се дълго и напоително, но без да ти личи. После, пак толкова дълго - изтрезняваш. Колкото да започнеш пак. Тази ти работа, е като оная работа!"
И ма кьори дяволито.
Па, вижте как се изразява!?
Тва щото има више. Беки прифанем некоя си купечко слово изунетре.
Не ли?
.....................
Ша зема да почна изначало, щот е още рано и нищо не ми се разбира.
викам да почнеш сначале
че е сутрин и трудно мислимhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
До-о-бро утро-о-о,
Виетнам!
Пък чайна комшиите ви, да земат да ми врътнат гъзобрък
Баси!
За фърст пат у жувота си, след пет часа кръкане - изтрезнех саде за петнайсетина минутки!
Некво женче се увива около менека напоследно и току ми сборува:
"Твоето пиене е уникално! Наливаш се дълго и напоително, но без да ти личи. После, пак толкова дълго - изтрезняваш. Колкото да започнеш пак. Тази ти работа, е като оная работа!"
И ма кьори дяволито.
Па, вижте как се изразява!?
Тва щото има више. Беки прифанем некоя си купечко слово изунетре.
Не ли?
.....................
Ша зема да почна изначало, щот е още рано и нищо не ми се разбира.
Коментар
-
Поздрав за приятелчета от цял свят ( БГ-станците ).
Това е втората БГ песен, която лети в Космоса.
--------------------------------------------------------
Dyana Dafova - NASA - Columbia Song/Ahadiyah
http://www.youtube.com/watch?v=6AC6OkBBnuQ
--------------------------------------------------------
И помнете - един ден ще се обедините като юмрук. Русото няма да е живо тогава, но ще се случи.
Казах!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеБлагодаря, е сега ше и дам да я прочете,
П.П. От ТВ преданията гледайте Звездев - той може да готви - ония 2-та тинейджъра Бон Апети - хич не си губи времето.
Не могат да готвят - днес от любопитство ги гледах и направиха баси кощунството - правят телешки парцал месо ( около педя диаметър ) и запържиха го, запекоха го ...
... дотук добре .. ( овкусен с наченки на марината ).
П.П. Знаеш ли какво направиха тия идиоти? Извадиха го от фурната и веднага го нарязаха на шайби и го върнаха в печката на фурна.
От мен да знаеш - никога не се реже веднага филето като се извади - оставя се поне 30 мин. да почине/охлади месото и чак тогава се реже.
Иначе го скапваш като вкус.
Демек - пак се хилих к'ви малоумници ви дават по ТВ-тата да готвят
Ха, наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеМаранди, де си бре?
Я наздраве!
-----------------------------------------------
За домашния течен шоколад ( спазвай пропорции, че сладкарството цепиш грама )
- 250 сухо мляко
- 50 гр какао - неподсладено, а горчивото
- 100 гр кр. масло
- 250 захар
- 250 вода
Начин на приготвяне:
Грабваш една купа - по-големичка ( 4-5 литра да кажем )
Смесваш сухото мляко и какаото с вилица или телл да стане бежово на цвят еднородно.
През това време - тенджера и равните дози вода и захар - разстопяваш захарта, но не чакаш да се сгъстява, а ръгаш и кравето масло да се разтопи.
После грабваш 1 миксер и си оформяш кладенче в купата с какао и сухо мляко и почваш да сипваш на части течността.
Бой с миксера и доливаш, докато изсипеш всичко и стане хомогенно.
После грабваш 1 портокал/мандарина и докато е още топло - режеш на ситни късчета и го хакваш ин витро. После хладилник като поизстине - хакваш го вътре да изстуди некст дей. И си готов - течен шоколад за 15 мин. ( може да шибаш и с филирани ядки и т.н. кот' ти кефне )
-------------------------------------------------------------
Ся за палачинките:
Грабваш пак една купа - хакаш 2 яйца и бой с миксера.
После 1 чаена чаша ( 250 гр ) кисело мляко и в млякото гасиш содата да няма дъх после ( т.е. да мирише ) - половин чаена лъж.
Бъркаш содата с млякото и бам при яйцата - бой с миксера пак.
После 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар. Бой с миксера.
После почваш да добавяш брашното ( около 1 ч.чаша ), ама гледаш да го догараш като боза - като консистенция. Добавяш по малко брашно и бой с миксера да го'е ....
Мокриш 1 черпак с вода да не лепне и бъркаш и пускаш струя дали се стича като боза.
После си пуснал котлоня на слаб огън 140 градуса и мажеш с краве масло и ръгаш един черпак като почваш от центъра и въртиш в кръг навън да покрие всичко.
Тестото ще ти сгъстява и затова периодично на мивката с малко вода да го разреждаш.
Като извадиш първата палачинка - пак мажеш с масло и хакаш следващия черпак. И така за всяка следваща.
----------------------------------------------------------------------------
Ай, готов си да вземеш акъла на жената за 30 мин. само с 1 миксер - и ще има палачинки с течен шоколад с късчета портокал
И после много кекс - особено, ако й вземеш и сладолед да си ги меси с шоколада.
Ха, наздраве!Last edited by marandi; 14.03.2014, 03:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеМаранди, де си бре?
Я наздраве!
И сега им ебаваме май*ката на поляците. Ще ги плющя и у шматките дет' се пробват да цапат Природата. Т.е. до Париж - ще сме ги блокирали
П.П. Днес палачинки станаха страхотни за течния шоколад.
Леко ми трепна ръката като сипвах содата в киселото мляко и вместо половин ч.л. хакнах почти една ч.л. да'е ...
Надуха се кат' катми да ги плющя у палачинките, ама добре, че мога да подхвърлям с тиганя и така ги обръщах, че се надуха като катми да'е ....
Иначе вкус без забележки
Ха, наздраве!
Коментар
Коментар