If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Добрутро! Днес имам да правя любимо упражнение. Обикаляне на данъчни служби, общини банки и т.н сволач, да подплатя с бумащина твърдението, че нямам брат
Хммм, нощеска атмосферата у форума е била възвишена
Русото малко ме ошашави с прогнозите си, ама ще поживеем - пък може и да ни се размине.
Хубав ден на целокупната тайфа!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
За начинаещия планините са планини, реките са реки.
За напредналия планините не са планини, реките не са реки.
За майстора планините са пак планини, реките са пак реки.
Това е казано за дзен, но дзен няма монопол над свободомислието. Над свободомислието не може да има монопол. Горното е вярно не само за дзен, а и за свободомислието въобще.
Истината е свободата. Нямането на истина е истинската истина.
Този който току що тръгва по пътя на търсенето на истината, носи в себе си свободата, но не я е осъзнал. Може би е чел книги, а може и да не е. Някак си любопитството започва да го кара да търси познанието за себе си и за света. За него все още всичко е такова каквото е. Колкото повече напредва по пътя на търсене на истината, толкова повече разбира, че истината все по не е истина, че нещата не са това, което са. Ще каже някой, ами то това нали и Буда го е казал. Прочитам го и край, зная всичко. Знаеш грънци. Буда е изял своето ядене и ти си го видял. Не можеш да се нахраниш като гледаш Буда как яде. Трябва да ядеш сам. Когато човек в края на краищата осъзнае, че истината не е истина, че всичко случващо се е в резултат на сблъсъка на различни свободни избори, на сблъсъка на интереси, той изведнъж разбира смисъла на безсмислието и започва да възприема света такъв какъвто е. Непарадоксално възприемане на непарадоксалния свят.
П.П. Ъъ ..., Гарсон и 2 малки за спящатата красавица, чи йощ не мой се нАдигн(Е) .. - ся 10 мин. ще се чуди с коя е спала, щот' толкова му се спеше вчера, че нямаше значение с коя.
Ся шъ тръчи кат' шугав до банята да се звери у угледалуту и шъ съ кръсти: Ма, аз т'ва в леглото ми съм го и Ивал ли, вре ...?
Маранди, много апокалиптично.
Всъщност българия върви надолу от '90 година насам. Имаше измамно подобрение по времето на костов, но само защото ни натиснаха за валутния борд. Впоследствие нещата се поуталожиха, и народа приспан покрай влизането в ес. Което пък беше използвано за надуването на добър балон с имотките и особенона бефебе.
От сегашната ситуация обаче не виждам излизане - справка - последните избори.
Аз лично не виждам как нещо ще се промени. Повече от млн българи избягаха, а това не са пенсионери. Докрая на годината сигурно пак ще има избори, но се ли вдигне народа, те ше са нез значение.
Наздраве,
Повярвай ми, ако греша за апокаплипсиса ще съм най-големият щастливец! Винаги го казвам това.
П.П. Кофти е, че май нямам пропуск при анализите и прогнозите и всичко се цели до милисекунда кога, какво, къде и с колко.
Влизате във фитката на политическият бизнес - за тях е перфе всяка година да имате избори по 10 пъти. Писал съм за тия неща много отдавна - още в 2009 и 2010 година.
Вече е късно и най-добрата инвестиция е 2 чужди езика + еднопосочен билет за дестинация по избор.
Чумата, робствата и войните не са трепали Българите досега така, както тия го правят в момента. Нямате досега подобен исторически аналог.
П.П.П. И преди 4-5 години съм го казвал - имате 2-3 месеца да се пипне по БГ-стан и ще гоните след 5 години Германия примерно, но трябва да влизам в бункер, щот' тъпаците ви ще тръгнат да ме трепят.
Затова ще им дам шанс да заколят още 1 милка българи до 5 години - вече изклаха и прокудиха 3 милки за 20 години само.
За БФБ се бяхме сдъвкали с Асенката, понеже му казах, че ще има 70%-80% редукция надолЕ кат' индекс. Той шпрехаше същото, но кат' "разбивка" по отделните акции и че ще има даже и под 100%, дет' го базикаха тогава за "математиката" му.
Общо взето си издрахме очите тогава ( 2009 г ), но както се изрази един наш френд - вика голям кеф е да се види Асенката и Русото кат' кръстосат шпаги. Той е уникален между другото и съм му голям фен
Маранди, много апокалиптично.
Всъщност българия върви надолу от '90 година насам. Имаше измамно подобрение по времето на костов, но само защото ни натиснаха за валутния борд. Впоследствие нещата се поуталожиха, и народа приспан покрай влизането в ес. Което пък беше използвано за надуването на добър балон с имотките и особенона бефебе.
От сегашната ситуация обаче не виждам излизане - справка - последните избори.
Аз лично не виждам как нещо ще се промени. Повече от млн българи избягаха, а това не са пенсионери. Докрая на годината сигурно пак ще има избори, но се ли вдигне народа, те ше са нез значение.
Наздраве,
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
Нали знаеш че на море малко изперкваме. И сме най-великите и умните.. не се впрягай, приеме го като трудно разбиращ ученик. Но не си изпускай нервите, не ти отива. Въпреки че като си споням преди при какви дискусии оставаше спокоен, а сега палиш от полусъединител, явно ситуацията в БГ се сговнява.
След като се палиш във форума,не е на добре.
БГ-стан е мирно и красиво засега, но стандартът от 10 години вече е на оцеляване за 90% от 'орицата.
Трудно може да си хепи, на място където 80% от 'орицата вече едва кретат, без мечти, а просто да изкарат някак си още един ден и без да знаят какво ще правят на следващия ден.
Вероятно ще влезем в поредната рецесия в края на тази и началото на следващата година. После т'ва ще стане хронично и ще се редува нулев ръст с лека рецесия.
Оттам насетне ще следва период, в който да избият възрастните 'орица до 5 години - 1 милион още ще изчезнат кат' население, като им подмятат по 150 кинта/пенсия.
П.П. Т'ва е накратко, но пък съм голям фен на бат' Космо и сие, които яко се борят.
Теоритично в БГ-стан няма бизнес среда - до 1 година всеки безнес е фалирал, още докат' е уж стартирал, удушен от адмнистрацията.
Някъде до 5 години ще се появят първите ви профи-мениджъри на световно ниво и до 10 години след т'ва най-вероятно ще имате вече и лидери, щот' лийдършип и мениджмънт са две различни бири.
Поне се надявам да се случи така кат' сценарий, ако прескочитете гражданската война сега зимата
П.П.П. Затова изглежда, че "паля" отстани по разни Мечки, дет' спамят да отвличат вниманието и не решават нищо кат' проблем, а проблемите станаха доста.
Догодина и по-догодина кат' съм ви смятал, ще имате рекордна смъртност на населението и ще имате по 200к трупове на година за следващите 5 години.
Гробищата няма да ви стигат да ги погребвате и в момента се случва лош сценарий, демек съчетано с полическа нестабилност, която директно ще изолира БГ-стан от инвеститорската карта - демек няма да влезят и 2 стинки тук в близките години.
Едно погребение = 5к лв. по 1 милка трупове = 5 млрд. ще имате само за погребения до 5 години и т'ва ще задържа икономиката да не се гмурне кат' приход, защото ще осигурява за "икономиката" ви малко над 7% от БВП или по близо 2% на година в следващите 5 години.
Затова и спрях с анализите и прогнозите в блог-чето за БГ-стан, щот' нищо хубаво не мога да кажа и по-добре пасс. Нямам право да отнемам искрицата надежда у 'орицата. Всички тия неща съм ги описвал, когато е трябвало - вече е късно и ще се гледа мача - имате уникално тъпи политици
"Вървя си с празни ръце, а в тях държа лопата;
ходя пеша, а пък съм яхнал вол;
когато минавам по моста,
о, чудо, не водата тече, а мостът."
Нищо не може да бъде по-алогично и по-противоречащо на здравия разум от тази строфа. Критикът ще се изкуши да нарече Дзен абсурден, объркващ и намиращ се извън предела на нормалното мислене. Но Дзен е непреклонен и би възразил, че така нареченият здрав разум, с който се отнасяме към нещата, не е върховен съдник и причината да не постигаме проникновено разбиране за истината се дължи на погрешното ни придържане към някаква „логическа“ интерпретация на битието. Ако действително искаме да стигнем до самата същност на живота, трябва да се откажем от любимите си силогизми, да възприемем нов начин на наблюдение и така да се освободим от тиранията на логиката и от едностранчивостта на нашия привичен начин на изразяване. Колкото и да е парадоксално, Дзен ни уверява, че лопатата може да се намира в празни ръце и че не водата, а мостът тече под краката ни.
„Цветето не е червено, върбата не е зелена.“ Последователите на Дзен възприемат това като нещо напълно приемливо. Докато обмисляме логически извод, ние сме оковани, духът ни не е свободен и истинските факти от живота ни убягват. Но сега вече държим ключа към решенията, ние сме господари на действителността, думите са загубили властта си над нас. Ако искаме да не наречем лопатата лопата, имаме пълното право да го направим — не е необходимо лопатата винаги да си остава лопата. Нещо повече, според Дзен това изразява по-точно действителното състояние на нещата, което не може да бъде обвързано с имена...
Аз ядох едни пастърви скоро и не бяха вкусни - дърти ли бяха... ще ходя да руболователствувам скоро пак! сигурно бъркам надморската височина на населеното място дето ги ям - все в такива с ниска ги хващам
Били са женски...
От всички животни ставащи за ядене , само при рибите, мъжките са по-вкусни.
пп Не се бъзикам....Мога да ви кажа и как се познават..
Аз ядох едни пастърви скоро и не бяха вкусни - дърти ли бяха... ще ходя да руболователствувам скоро пак! сигурно бъркам надморската височина на населеното място дето ги ям - все в такива с ниска ги хващам... ама то все тъй става, за едно отиваш, пък друго Фащаш
Коментар