Първоначално изпратено от 4i40
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБоли ме дясната ръка. Моята докторка ми рече, че имам "болест на перачката", но при мен не било от пране, от писането на клавиатурата и местенето на мишката
Коментар
-
Свободата е несъществуване на зависимост. Несъществуване на ограничения. Несъществуването няма пол. Свободата е потенциално проявление. Възможност за проявление. Непроявена воля. Абсолютната свобода е пустотата (пълната липса на ограничения). Вие с Асен сте жертви. Аз съм пробвал да ви помогна, но вие дори не се опитвате да се замислите. Когато ви зададох въпрос "как мислите", вие не се замислихте над въпроса и не се опитахте изобщо да отговорите. Отговорихте ми и двамата, че това не бил правилният въпрос. Вие не отговорихте, защото към момента на задаване на въпроса нямахте готови отговори и ви мързеше да се замислите и да измислите свои собствени отговори.
Човешкото мислене е рамкирано. Но свободата да се излиза от рамките е пълна (абсолютна). Точно тази свобода дава мощта на естествения интелект. Както при човека, така и при животните. Тази свобода дава възможности за учене и развитие, за все по адекватно опознаване на света. Липсата на такава свобода е абсолютно несъвместима с живота. Жизнените функции на живите организми са немислими без тази свобода. При организмите, които са способни да градят сложни логически конструкции е възможно да се получи откъсване от реалността и заживяване в тези конструкции, което води до неминуемо запазване на съществуващите към този момент ограничения и спиране на всякакво развитие.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеВ женски налЕ
в хермафродитски - нали Свободата, Буда и Тибет нямали род?
Значи Свободата е хермафродит ( понеже отхвърля мъжко и женско начало, също така дуализма и дихотомията ).
Елементарно, Водсън? - нищо, че на БГ-стански се води в женски род - виж я на други езици без род как звучи
П.П. Т'ва противоречие бегло го бях мернал при идентификация на разни особи като хем политеисти, хем релативисти на база тяхна устна и писмена публична декларация.
Едното изключва другото като теория/практика - подобно на лозунг-и: към Свобода с Аксиоми - или чрез Аксиоми към Свобода.
Общо взето пълен оксиморон и гавра с всеки малко по-грамотен от сеене на картофи и четене на Винету.
Общо взето засега чета внимателно и отговорям внимателно
П.П.П. Мога да си правя т*шак до утре с разни нелепи тези и послания, но няма смисълLast edited by marandi; 17.05.2013, 17:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениен за 'орицата.
После в манастир и няма да го чуете нивгиж
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСакън! Русото си е русо и мястото му е у форума
Спокич!
П.П. Тая година обаче сушата утрепала ягодите да се плющя. Па, пролет ям само червени плодове, без череши, че са ми досадни с тия костилки. Онли ягоди и малини.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБоли ме дясната ръка. Моята докторка ми рече, че имам "болест на перачката", но при мен не било от пране, от писането на клавиатурата и местенето на мишкатаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение'ноу досада и посредственост цари всеобще
Иде ми да си резна вените как БГ-то не може да мръдне 2 милиметра вперьод - вече за 25 години. На Русото живота му изтече докат' дочака белият кон за 'орицата.
После в манастир и няма да го чуете нивгижПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПреди много години трима братя заедно с няколко ратаи отишли да си копаят нива, в която смятали да направят лозе. Били добри стопани и копаели по-дълбоко с правите лопати /които не са лопати/.
По едно време лопатата на единия брат засегнала нещо. Събрали се всичките и учудено започнали да разглеждат някакви стари, потъмнели от времето метални съдове ... После ги натоварили на каруцата и ги закарали в къщата си. Вечерта занесли единия съд в местната кръчма и позволили на всеки, който иска да си отрежа парченце от него. Всички мислели, че е пиринч.
Единият брат обаче се усъмнил. Излъскал една чаша /която вече я няма в съкровището/ и златото блеснало. Разбрали какво са намерили, опитали се да го скрият, но било късно
Та, избрали братята най-учения от тях, който охраняван от полиция занесъл съкровището и го предал лично на Борис ІІ. За съкровището те получили доста пари,които били добре оползотворени. В договора за дарение е написано, че всички наследници на тази братя имат право да влизат в трезорите, където се съхранява съкровището и да го разглеждат и да държат с ръце /буквално написано/.
Така че - да, златото понякога губи блясъка си
http://www.youtube.com/watch?v=yNtpnrQQoj8Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСамо за да блесне след това още по силно и НЕОТРАЗИМО/.
По едно време лопатата на единия брат засегнала нещо. Събрали се всичките и учудено започнали да разглеждат някакви стари, потъмнели от времето метални съдове ... После ги натоварили на каруцата и ги закарали в къщата си. Вечерта занесли единия съд в местната кръчма и позволили на всеки, който иска да си отрежа парченце от него. Всички мислели, че е пиринч.
Единият брат обаче се усъмнил. Излъскал една чаша /която вече я няма в съкровището/ и златото блеснало. Разбрали какво са намерили, опитали се да го скрият, но било късно
Та, избрали братята най-учения от тях, който охраняван от полиция занесъл съкровището и го предал лично на Борис ІІ. За съкровището те получили доста пари,които били добре оползотворени. В договора за дарение е написано, че всички наследници на тази братя имат право да влизат в трезорите, където се съхранява съкровището и да го разглеждат и да държат с ръце /буквално написано/.
Така че - да, златото понякога губи блясъка сиПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение.....
Поздрави на всички!
Не коментирай чужди семейства, както Русото е коректен и не коментира племенниците на някого, за да ги окаля.
П.П. Бъди здрав - в момента не мога да помогна - кризата доста се проточи, буферите се постопиха, нямам енергия за нищо вече.
Общо взето ми е безразлично - външната мотивация и тя не може да стартира вътрешната вече - уж съм чат' по всички чалъми не само на теория, но и на практика.
Русото бавно гасне от безсперспективата, която се очерта в следващите 10 години - довечера ще отида при някой приятел с кръчма да се освиня и толкоз.
Палката съм ви я връчил отдавна. Действайте!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеА бре Хинти, аз да не издавам ти за Ин и Ян какво беше казал че са
Хората с Връзки,не клечим целодневно в уйкито за да се информираме за едно-друго!Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеПатината ходи по среброто и медта, бре,а златото си е вечно лъскаво! Баси - и туй ли не знаете,дето се учи в 5-и клас по химия
....Мука,мука!
Мечо
Коментар
Коментар