IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не е ад хоминем, но е без значение.
    Впрочем, ад хоминем е много важен аргумент и трябва винаги да присъства и то на първо място. [B"]Кой го казва това?"[/B] Да, ад хоминем е формално, но има вътрешна силна логика. След него следва въпросът: "Защо?"
    Тук беше въведен образът на баба Пена. Ако се заинтересуваме от личността й, ще е ад хоминем, но само формално. Баба Пена може ли да дава оценки за мореходността на даден плавателен съд? Въпросът е ад хоминем, но от отговора му зависи дали изобщо трябва да има дискусия и who's the f.. is she?

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Ти ще го грабнеш ли копието или се надяваш да си част от тила?
      Аргументум ад хоминем

Нямате аргументи и затова директно нападате личността носеща идеята. Зависи докъде ще ми стигне смелостта. Може да съм първи, може и да се скатая. И аз самия не знам. Но по важното е, че съм прав. И тези напудрени фрази дето ги мотаете из постовете си нямат никаква стойност. Какво значение имат Щатите, Русия, Европа, Арабите, Марсианците. Аз ще ти кажа какво. ВТОРОСТЕПЕННО, че почти даже и никакво. От нас зависи. Вдигнем ли се, изметем ли ги комунистите от четирите останали в парламента синджиря, никой отвън нищо няма да ни каже. И не може да натякваме, че народа е тъп, след като ние самите не правиме най простото и очевидно нещо. Комунист власт не дава, освен ако не го изритат с ШУТОВЕ. А докато е на власт краде като за световно !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

Освен размер, трябва да се добави и интелектуален и военен потенциал.
        Какво им пречи на арабите да се обединят и да бъдат "Сила"?! Въпросът е риторичен и е ясно, че дори и да има някаква форма на обединение, няма да успеят да дадат отпор/правят сериозна политика на големите християнски съюзи въпреки природните си рисурси и наличието на 5-и колони в "белия" свят.
        Интелектуалния и военен потенциал го имат руснаците, и германците, французите, американците, британците,... .... Но основната разлика остава сайза.
        Но от всички по-горе само руснаците и американците могат сами.
        ..........
        Арабите са свършени. Религията им се е погрижила за това. Всичко което имат са природни ресурси, които сами не могат нищо да ги правят. А и както казват тук, никой не се интересува от тях. Ако (когато) им свърши петрола, те са back on camel.

ПП
        Мечо ти биков няма да хваша нищо, той е по приказките, за които има погрешно субективно мнение че е силен.
        А ако беше и свободен както се е объркал, щеше да може да се погледне отстрани каква жалка картинка е, и да си направи сепуку...
        Last edited by Факушкa; 18.05.2013, 17:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
          Това което казваш е вярно, но на мен мисълта ми беше че както в природата големите изяждат малките, така е и с държавите. Дори германия, която е износител №1 в света, не може да се мери сама с наистина големите. Та затова е въпроса с обединението. Русия И САЩ са съвсем различни, но както при русия, така и при сащ околните държави са просто заден двор. При сащ дори е много ярко изразено - цяла южна америка им е заден двор, независимо че някои се пънат че са независими - дори венецуела изнася половината от петрола си за сащ. Ако американците спрат да внясят, с тази държава е свършено. Подобно но не толкова изразено е влиянието на русия над околните и държави, включително ЕС - газови доставки, петрол...
          Та за да им противостоиш, ще трябва да си съизмерим с тях. Американците имат един девиз който го чух около 2001 - "United we stay", руснаците са ясни, а европейците дали са обединени?
          В природата е различно. Еволюцията е измислила различни механизми, при което малките успяват да устоят на големите. Един от тях е по-големия брой поколение
          Европа се състои от много народи с различни ценности, понякога дори противоречащи си.
          При САЩ и Русия национализма създава нации, в Европа ги разделя.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Нямало било да ни оставят. Щели били да ни нападнат. Грънци. Това са наши вътрешни работи. За такива работи никой никого не напада. И да ни излолират няма. Исландия и Еквадор как не ги изолираха. Оправдания, оправдания, оправдания. Търсим си оправдания за собственото си бездействие. На кой чакаме да ни оправи. На Орешарски ли. Че той нали до преди 4 (четири) години ни оправяше. Е хубаво ни оправи. Що си мислите, че сега ще е по различно.

Свободата е на върха на копието. Нито има достатъчно полиция, нито достатъчно армия да ги варди !!!
            Вие вече сте изолирани.

Отказът до достъп Шенген и свободния пазар на труд, който в последния момент все се преправя + че мангалите са свободни, ама само в България - затова ви ги връщаме, щот' не ги щем - пълна форма на дискриминация и расизъм.

П.П. Ти си малко слепичък - тия процеси текат отдавна и сте в изолация вече.

Румъния ви поиска земя и почна с разни "спорове" за острови и териториални води, Турция вече смело опъна една черта на картата си докъде й била границата и отписа половин БГ-стан. За Сърбия, Македония и Гърция няма да говоря.

Всички вече ви искат земя - писах, че това ще се случи още преди 2-3 години и то се случва.
            Last edited by marandi; 18.05.2013, 17:38.

Коментар

Нямало било да ни оставят. Щели били да ни нападнат. Грънци. Това са наши вътрешни работи. За такива работи никой никого не напада. И да ни излолират няма. Исландия и Еквадор как не ги изолираха. Оправдания, оправдания, оправдания. Търсим си оправдания за собственото си бездействие. На кой чакаме да ни оправи. На Орешарски ли. Че той нали до преди 4 (четири) години ни оправяше. Е хубаво ни оправи. Що си мислите, че сега ще е по различно.

Свободата е на върха на копието. Нито има достатъчно полиция, нито достатъчно армия да ги варди !!!
              Ти ще го грабнеш ли копието или се надяваш да си част от тила?

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                Това което казваш е вярно, но на мен мисълта ми беше че както в природата големите изяждат малките, така е и с държавите. Дори германия, която е износител №1 в света, не може да се мери сама с наистина големите. Та затова е въпроса с обединението. Русия И САЩ са съвсем различни, но както при русия, така и при сащ околните държави са просто заден двор. При сащ дори е много ярко изразено - цяла южна америка им е заден двор, независимо че някои се пънат че са независими - дори венецуела изнася половината от петрола си за сащ. Ако американците спрат да внясят, с тази държава е свършено. Подобно но не толкова изразено е влиянието на русия над околните и държави, включително ЕС - газови доставки, петрол...
                Та за да им противостоиш, ще трябва да си съизмерим с тях. Американците имат един девиз който го чух около 2001 - "United we stay", руснаците са ясни, а европейците дали са обединени?
                Освен размер, трябва да се добави и интелектуален и военен потенциал.
                Какво им пречи на арабите да се обединят и да бъдат "Сила"?! Въпросът е риторичен и е ясно, че дори и да има някаква форма на обединение, няма да успеят да дадат отпор/правят сериозна политика на големите християнски съюзи въпреки природните си рисурси и наличието на 5-и колони в "белия" свят.

Коментар

• Нямало било да ни оставят. Щели били да ни нападнат. Грънци. Това са наши вътрешни работи. За такива работи никой никого не напада. И да ни излолират няма. Исландия и Еквадор как не ги изолираха. Оправдания, оправдания, оправдания. Търсим си оправдания за собственото си бездействие. На кой чакаме да ни оправи. На Орешарски ли. Че той нали до преди 4 (четири) години ни оправяше. Е хубаво ни оправи. Що си мислите, че сега ще е по различно.

tnm

Коментар

Дрън дрън ярина. Никой нищо няма да ни каже ако напукаме ТИКВИТЕ на нашите политици со КЮТЕК, и си оправим държавата.

На Еквадор и на Исландия какво им направиха големите а ???

Нищо не им направиха.
                    Какво знаеш ти , пукачо на тикви за еквадор? ами за исландия?
                    Каква според теб е приликата между двете?

ПП
                    С празни приказки не става.
                    Иначе гледаш как прасе се бори с тиква.

Коментар

Факи, всичко, което си написал е вярно, при което някои политики стават безсмислени- примерно толерантността- такава в Русия не е имало и няма и да има, а в САЩ е бутафорна от доста време насам. ЕС е добър като дух и идея и изключително вреден като реализация- веднъж като общност, и втори път- на ниво национални д-ви.
                      Размерът нямаше значени единствено при офшорните зони и тези- с особена данъчна и банкова политика.

Коментар

• Ау,

след 5 мин. ми се появи коментара в собствения блог - ма, трогнат съм.

Изобщо не съм сигурен, че тия дет' го четат ще разберат какво съм писал и след 100 години

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                          Маранди,сори ама много слабо. Май наистина си се сменил.. Все едно че чета 'Уикенд'. Сори ама направо унищожаваш великолепното впечетление от предишните постовете в блога си.
                          Мисля, че изобщо не си разбрал анализа и историческата препратка.

Не ми се пише, понеже вече и в блог.бг не ми позволяват да пусна коментар - имаше надпис изпратен успешно и не се появи.

П.П. Цензурата да се отричат очевидни неща ги бях описал набързо.

Накратко населението няма да може да понесе дублираната администрация ( София/Брюксел ).

Най-малката искра ще породи гражданска война и ще се появи новият Ивайло - това ще бъде началото на края. Първа от България ще се отцепи столицата, понеже има най-много какво да губи и ще раздава периферията на цульо и пульо, за да брани досегашното статукво.

След като ви избият помежду си и ви обезлюдят, после ще ви сменят табелата, езика и историята в учебниците за сетен път.

Всичко вече се е случвало - прочети си го, тоя път процесите ще са динамични и като имплозия с последвала експлозия като процеси.

Поздрави и благодаря за критиката!
                          Last edited by marandi; 18.05.2013, 17:21.

Коментар

• Дрън дрън ярина. Никой нищо няма да ни каже ако напукаме ТИКВИТЕ на нашите политици со КЮТЕК, и си оправим държавата.

На Еквадор и на Исландия какво им направиха големите а ???

Нищо не им направиха.
                            Last edited by mechobikov; 18.05.2013, 17:19.
                            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              21
                              Благодаря.
                              Моли се като мен да ги целна, тук цифрата е меко казано сериозна, и ще получиш сериозна сума.

Коментар

• Факи, всичко, което си написал е вярно, при което някои политики стават безсмислени- примерно толерантността- такава в Русия не е имало и няма и да има, а в САЩ е бутафорна от доста време насам. ЕС е добър като дух и идея и изключително вреден като реализация- веднъж като общност, и втори път- на ниво национални д-ви.
                                Размерът нямаше значени единствено при офшорните зони и тези- с особена данъчна и банкова политика.

Коментар

Working...
                                X