IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
    За да се докарат умни! ...Инак ще разберем,че копи-пастят от читанката и ефекта ще е нулев ....

Но ако искаш буда(ла) тъпизми ,паствам този дето е най-отгоре :

.....Oт древността до наши дни,светът е пълен с объркани хора,уви!
    Шарлатаните винаги се прилепват до нещо уж "научно".

В колонизацията на УСА и избиването на местните в името на "Христа" - или как да избиеш хиляди, за да им вземеш тревата, водата и дърветата + златцето ...

... са щъкали една камара шарлатани, които "лекували" с оцветени разтвори, наречени с гръмките имена Аква Булгаринистика, Аква Марсианистика, Аква Галакталистикус, Аква Вселеникус и т.н..

Номерът е бил е да грабнат стинките кат' чиляк закъса и да бягат бързо после, понеже правосъдието е било в собствени ръце ( поне тогава ).

Ся ще ти напиша 1 велик стих в стил Фруфесур Мечкуф

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Имаш право!

http://chitanka.info/text/4835-uvod-v-dzenbudizma

П.П. Целият текст на Д. Т. Судзуки.
      И лекциите на Фром са много хубави. От конференцията в Мексико.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Единствено умишленото или неволно нарушаване на логиката (правенето на логически грешки), дава възможност за сменяне на гледната точка (камбанарията), като по този начин способства за възможно най адекватно възприемане на света.

"Свободата е грешка. Който не греши е роб."
        Мечо
        Тук си прав, даже аз по едно време си го бях кръстил не грешка, а своеволие.
        "Свободата е своеволие!"
        Лорда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Amsterdamm Разгледай мнение
          Защо просто не слагате линк към въпросния сайт?
          Имаш право!

http://chitanka.info/text/4835-uvod-v-dzenbudizma

П.П. Целият текст на Д. Т. Судзуки.

Коментар

• МечоФизми -> Грешни, но с много ЛюбоФ !!

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Мечо
            Доказателство:
            "Курт Гьодел демонстрира, че за всяко достатъчно голямо множество от аксиоми (например, аксиомите на Пеано) е възможно да се конструира твърдение, чиято истинност е независима от множеството от аксиоми. "

Извод: Свободата не е грешка! Тя е конкретно математическо решение на "системата от правила" в която живеем!

Следствие: Ако не я "изчислиш конкретно", няма да ти стигнат животите да "итерираш"/грешиш докато я налучкаш ...

П.С. има и друго следствие, но не мога да го прасна тук!
            Last edited by iivanoff; 20.05.2013, 23:32.
            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Единствено умишленото или неволно нарушаване на логиката (правенето на логически грешки), дава възможност за сменяне на гледната точка (камбанарията), като по този начин способства за възможно най адекватно възприемане на света.

Мечо
              tnm

Коментар

• КЕФ ( приятелю мой ),

не можах дори да прочета първия пост само от безумните глупости в него. Прости ми!

-----------------------------
                В блог-чето съм ви писал, че не религиите въртят галактиките и планетите ( и спътниците ) и да карат всяка вечер звездите да ви светят.

Чисто математически е невъзможно, щот' галактиките ви ( Вселената ) е доста по-старичка от тях като възраст.

Ако, си решил да ме убеждаваш, че Дзън будизма е създал Млечния път ( в частност Слънчевата, в частност планетата Земя, дет' ся ти виси дупарата ) - ОК?

Ма, звучи идиотски - да ти кажа под секрет!

-------------------------------------
                Ей, ти линк да си четеш, неща за които още няма отговор:

Пирамида в Босна

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...81%D0%BD%D0%B0

Паралел за първата теза намираме в голямата пирамида в Чолула, Мексико, където изцяло каменната пирамида е засипана до височина 54 м с внушителен пласт пръст, образуващ основа със страна 440 м, което я прави пирамидата с най-голям обем в света, а нищо неподозиращите испанци дори са построили върху този „хълм“ катедралата Virgen de los Remedios. В България може да се направи паралел с подмогилните тракийски гробници и храмове.

------------------------------------------

Накратко, че е обяснено тъпо, но т'ва е съоръжение много преди епохата на религиите и е "опаковано" с материал ( бетон ) от строителите му, които дори и сегашната наука не може да пробие с цялата си техника.

И се сетили да му открият "входа" поне.

За тибетски огледала и прочие няма да ти шпрехам - където Пътят бил само един и така са конструирани, а който се отклони от него умирга веднага.

----------------------------------------------

Накратко тия съоръжения са строени от много по-древна цивилизация, които ние още нямаме технологиите да ги стигнем към днешна дата.

Затова и учените кат' Айнщайн казват смятах, смятах и накрая се появи Бог - демек "ниска" топка сме още.

Т'ва нещо ще се разкодира, когато сме готови за него и т'ва, което ще разберем. Знания не се дават на неподготвени хора, защото ще почнат да трепят.

Поздрави,
                ама ме дразниш с тия секти вече!

Имало е много, много преди вас и не вие сте създали Вселената ( в частност Дзън ), че да ме занимаваш с идиотщини кат' оня другия промит мозък.

Докажи ми, че религията ти ( учението/сутрите/коаните ) са създали Андромеда да кажем? ( съседната галактика )?

Коментар

• Първоначално изпратено от Amsterdamm Разгледай мнение
                  За да се докарат умни! ...Инак ще разберем,че копи-пастят от читанката и ефекта ще е нулев ....

Но ако искаш буда(ла) тъпизми ,паствам този дето е най-отгоре :

Вървя си с празни ръце, а в тях държа лопата;
                  ходя пеша, а пък съм яхнал вол;
                  когато минавам по моста,
                  о, чудо, не водата тече, а мостът.
                  .....Oт древността до наши дни,светът е пълен с объркани хора,уви!
                  Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev
                    .........

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                      Ма ти много подло постъпваш, даваш му грешно инфо, а после казваш че имал мерак...
                      Е като тръгне с грешно инфо отначало, колкото и мерак да има, все дървен филосов ше си остане.
                      Това прозрение е добро, но и другата страна има право.

Коментар

"Думите служат за да се улови смисъла. Когато се улови смисъла, думите се забравят. Търся човек, който е забравил думите, за да си поговоря с него."
                        Хаха, за да си поговорите само с твоите думи нали

Коментар

• "Думите служат за да се улови смисъла. Когато се улови смисъла, думите се забравят. Търся човек, който е забравил думите, за да си поговоря с него."
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                            Ма ти много подло постъпваш, даваш му грешно инфо, а после казваш че имал мерак...
                            Е като тръгне с грешно инфо отначало, колкото и мерак да има, все дървен филосов ше си остане.
                            Тцъъ ....

ся се учим на вникнаване в текст и редовно правя "неволни" грешки тук-там да видя ще се освести ли или шъ си ръга секстанската шльоковица?

П.П. Засега по-скоро е 99% писател и 1% читател. Бе, тип вятърна мелница от приложната психология - демек без да чете и вече е излял 20 кофи ко бил чул/чел.

Или пропорцията слушане/говорене, дет' била важна.

Ма, т'ва се поправя - Русото е як манипулатор - колко по-тежки случаи съм имал

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              1 атмосфера налягане - прощавай

П.П. Ама, те усещам, че пак хич не си вдянал на кое му викат точка на кипене на водата и от какво зависи.

Коментар

1 атмосфера налягане - прощавай

П.П. Ама, те усещам, че пак хич не си вдянал на кое му викат точка на кипене на водата и от какво зависи.
                                Last edited by marandi; 20.05.2013, 19:03.

Коментар

Working...
                                X