IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
    Е то там са 200 хиляди на кръст, и откак се спука финансовия балон, май всичките са си пак рибари.
    Няма значение колко са. В Швейцария нали не са по малко от нас. Щом в Швейцария може, какво пречи и тука да може.

Абе много харно си може и тука, ама не се обсъжда. Заговориш ли за пряка демокрация и веднага една купчина "съвестни граждани" го възприемат за свой дълг да те оплюят.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      А Исландия. Там естествения порядък е друг. Що и ние да не си направим нещо подобно.
      Е то там са 200 хиляди на кръст, и откак се спука финансовия балон, май всичките са си пак рибари.

Коментар

Е то щото са малко осъзнатите, затова и няма такива кораби с "равни" дялове на всичките маймуни дето са на него, щото повечето не стават за собственици. Представи си например Маранди да ти е съдружник в някой кораб.
        Същата работа и с държавата, ние "гласуваме", но управляват акулите. Естественият порядък на нещата.
        Мм ... описал си го страхотно като метафора

Тоя па веднага фитна у лево да ни праща да живеем в Исландия.

Ами, искам да го видя и да ми мята картички оттам първо 5 години оттам, ама гледам че цел Свет се избива за Исландия да ходи там и тук БГ-стан го пропускат - хихи

Тоя ся па ще ни прави на "исландци" - Боко на картофосеячи, Орешарката за ангария - дано поне фотоапарата ( уики-то ) не е зациклило, белким метне някоя снимка от жадувания "модел", дет' ни праща.

Чек', че съвсем ще ошашкам момчето, ама утре мо'е му се тръсна на вратата да му препърачам и аз ЮАР модела, щот' бил 'ноу секси.

Мечка ти откъде ни пъдиш, бря?
        Last edited by marandi; 22.05.2013, 17:15.

Коментар

Е то щото са малко осъзнатите, затова и няма такива кораби с "равни" дялове на всичките маймуни дето са на него, щото повечето не стават за собственици. Представи си например Маранди да ти е съдружник в някой кораб.
          Същата работа и с държавата, ние "гласуваме", но управляват акулите. Естественият порядък на нещата.
          А Исландия. Там естествения порядък е друг. Що и ние да не си направим нещо подобно.
          tnm

Коментар

На този въпрос са ми излезли вече мазоли на клавиатурата да отговарям. Зависи чия е собствеността на кораба. Ако кораба е собственост на екипажа, като всеки има равен дял, най доброто управление е на принципа на пряката демокрация. Има много такива случаи в световната корабоплавателна практика.

При всякаква друга собственост върху кораба е порочно да се прави аналогия с държавната политика. Защото в държавата народа е суверен и всеки има право на равен глас.

Свободата е над всичко. Само трябва да се ОСЪЗНАЕ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Маранди, длъжни са да вдяват
              Тъй де, ся ще го видим какво ще намери в уики-то

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Така, де така - "кептъните" вече вдяват и Морско право и собственост - хихи
                Маранди, длъжни са да вдяват

Коментар

Ми по търговската част гласуват с вишегласие. Капитана си гледа капитанлъка. Мамун си гледа маймунджулуците. Корабостроителя не пипа нищо, за да не направи беля.

И те така
                  Така, де така - "кептъните" вече вдяват и Морско право и собственост - хихи

Коментар

Кой го интересува имаш ли, нямаш ли. Винаги има за какво да се хванат. Важното е че нападат не теб, а мен. Сиреч аз съм прав.

Няма ли пряка демокрация - няма демокрация

Е, не мое да ти се налее акъл в главата
                    Добре, сега, Мечо, ти си прав,
                    идеята за пр. демокрация може и да добра като идея, но според мен там някъде в сянката винаги стоят едни "добри хора" и само дебнат за някоя добра идея да си я патентоват.
                    Следствие: Ще ни го надемократичат напряко, защото сме опитните мишлета-цър,цър.
                    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Седя си и си мисля. Капитан, корабостроител и маймун са на мостика. Държат по 33% от собствеността на кораба. Взели са си едно момче да върти руля.
                      Само седя и си мисля
                      Ми по търговската част гласуват с вишегласие. Капитана си гледа капитанлъка. Мамун си гледа маймунджулуците. Корабостроителя не пипа нищо, за да не направи беля.

И те така
                      tnm

Коментар

Седя си и си мисля. Капитан, корабостроител и маймун са на мостика. Държат по 33% от собствеността на кораба. Взели са си едно момче да върти руля.
                        Само седя и си мисля
                        Кат' изчете великите географски открития у уики-то, после венеция, генуа и т.н. республиките и преди тях - ще "открие", че таквоз животно няма още от него време.

Ма, е забавен - даже си няма идея от Морско право и чие собственост е кораба

А, бе вива телефонните измами, Лорда и той кърка и не му се бачка и така, ама поне се хилим яко

Ако изпуши някой от форума от тоя тел. измамник - после на аднистрацията ще им се стъжни - хихи
                        Last edited by marandi; 22.05.2013, 16:38.

Коментар

• Вие наистина ме нападате
                          Обяснявайте на колегите защо
                          tnm

Коментар

МАМУНЕ, прочете ли отговора ми за кораба и анархията
                            Само седя и си мисля

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                              Нищо му няма. Като свободна личност не прави разлика между търкалянето в калта и уважението.
                              Понякога се чудя даже дали всичко това има общо със свободата или с мизарно заплатено тролене/спамене от някоя от крайно леви/червени клубове по интереси.
                              Седи мирен и ти, бря

Ся 2 дена ще се прави нападнат - не му ли научи чалъмите. Кат' спрат да кълват модитата на тая теза, шъ изригне кат' вулкана в Тибет с поредната копи/паста

П.П. Ма, мо'е си прав, че си е некво поръчково платено ... - дет' минал 2 курса на обучение от екип психолози, ма па и те били едни психолози ... - кат' тия в Парламента - циркаджии демек.
                              Last edited by marandi; 22.05.2013, 16:31.

Коментар

Е та язе имам точно такава диплома
                                Кой го интересува имаш ли, нямаш ли. Винаги има за какво да се хванат. Важното е че нападат не теб, а мен. Сиреч аз съм прав.

Няма ли пряка демокрация - няма демокрация

Е, не мое да ти се налее акъл в главата
                                tnm

Коментар

Working...
                                X