If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето...(архив до 13.08.2013 г.)
Аз, понеже съм изключително мързелива, предпочитам да настържа тиквичките, да ги изцедя, да им сложа сирене, яйца, галета, копър и черен пипер и да ги натикам за 40 минути у фурната. После ги заливам със сос от кисело мляко със зехтин и копър /който иска си слага и чесън/ и това е.
Ти ми направи тоя буламач и после ще има подай втория пълнител, докато бягаш на зиг-заг по двора
Аз, понеже съм изключително мързелива, предпочитам да настържа тиквичките, да ги изцедя, да им сложа сирене, яйца, галета, копър и черен пипер и да ги натикам за 40 минути у фурната. После ги заливам със сос от кисело мляко със зехтин и копър /който иска си слага и чесън/ и това е.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
E те тез са дет ги мрази Марандич. Аз мога да изпукам промишлено количество
Бе, не ги мразя, бря
Ама, са прилични докато са прясно сервирани. Прибери си 1 шепа следващия път и ги пробвай на другия ден на какво мязат.
П.П. Иначе гръцките се правят пъти по-бързо от тая хамалогия, дет' Ламята къпи по 1 час за 1 кило - 3-4 тигана демек. Ама, мерси - шъ си хапвам от моите
Това, с "добрият генетичен матРИал" - много ме заинтригува...Оставам с впечатление, че това е специфична информация /вид памет, натрупвана през годините/...
И, сега, напълно резонно - у мен възниква въпросът - като всяка /външна/ памет - и тая БИ ТРЯБВАЛО да се постави в подходящ слот... Таааа - замислих се, дали не би разяснила по-подробно характеристиките на слота - нещо традиционно ли е, или - нещо неподозирано по възможности да приема памет /външна, де/...
Извън горното, понеже днес е един много добър ден за плаж, то и аз си го експлоатирам като такъв..., та се размислих за сезона, че за месеца и така нататък /дата, час, минути.../, но - понеже не си падам по зодиакални измислици, дори не зная каква зодия са родените по това време... Ама, като разсъждавам - мъжете са големи тирани, въпреки, че не блестят с някакви интелектуални /и други/ възможности - имал съм взаимоотношения с такива, а и баща ми наскоро празнува Рожден ден..., за жените, ако съдя по първият ми - невръстно-ученически интерес, неувяхнал във времето - към една руса фея, надарена със страхотен интелект - та жените БИ ТРЯБВАЛО да не повтарят не дотам добрите ми впечатления от зодията, формирана от мъжете... Както и да е, де - да са живи и здрави - и да радват хората около себе си!
...забравих, че стъпвам по тънкият лед на недоволството, скрито зад нежните, пърхащи ресници на кръвожадните /НИ/ модераторки, породено от непретенциозната ми личност... и си мисля, че те получават хонорарите си за дневен брой затрити мнения...
Та - покривам се, за да не ги дразня, де /предусещам някакво предупредително изръмжаване и проблясване на остри нокти изпод меките възглавнички на стъпалата на семейство коДки/...
Ко мое да ми дадеш определение на "традиционно" и "неподозирано по възможности" ще се пробвам да ти отговоря.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Наздраве ! И аз луднах , като ламята На тиквички съм Казаха ми как да ги правя в тава , ама чак като свърших с тигана
Тиквичката първо гледаш да е от околоните села, тогава става хрупкава.
Кълцаш я на шайби по 1,5-2 см - не е дебело, както звучи - валяш в брашно и на умерен тиган 160-180 градуса с половин см мазнина ( олио ) в него и си доливаш по малко олио, че те много я "пият" и кат' станат кафяво-златисти - вадиш.
Бавно се правят, но нямат нищо общо с тиквички по гръцки, дет' ако не ги хапнеш веднага и после стават на задник.
П.П. Даже и сос от к.мляко, чесън и копър не ти трябва. Един ден изкарват без да мръднат в качеството.
Ха, наздраве! ( жуля една ракойка с айрян и боцвам по някой тиквок )
На фурна не мога да ги понасям - само на тиган по горната рецепта. За супа тук-там да се ползват кат' неутрализатор и за плътност стават, ама то там ти трябва половин тиквичка макс.
Мина времето дет' му сервирах цялата маса с приборите и той само да седне. Тоя номер не върви. Вкарваш го в процеса с неотговорна дейност, колкото да е вътре и той.
...
Тъй де ....ама аз за това споменах,че бива старост,бива склероза,бива разсеяност ама чак толкова ....повтарям по 5(пет) пъти помогни с това,помогни с онова .....почват се оправдания "ама къде е това,къде е онова"- а домът е създаден от него и майка ми ...."ама не съм те чул" - абе човек,ако кажа че съм вземал от скришното място сумата Х,ще ме прекъсне на думата "сумата" още преди да е чул самата стойност ....а и ако не чува съм му казал,че има доктори ....и ще си помогне както на себе си,така и на околните като ползва слухово апаратче .....но нали на него му е по удобно така
Ето ....хапнахме .....да ти сипвам ли супа? (щото има и кюфтета,и риба и кьопоолу ....) ...."Ама малко" ....е,сипах нормално .....чинията е като измита ....значи ядем супааааа ,а какво не и е харесъл на предната.Как да е ......готов е пръв и още преди да съм отсервирал първите чинии(да де,те са общо три - две за супата и една за салата) вече беше напуснал къщата с направление към махленската седянка.Е?На над 70г човек не му ли е ясно,че яденето не приключва с изпразване на чиниите ....продължава с отсервиране и измиване на посудата
Но както казах има други причини - широко му е около вратът,а и е с мисълта(и не само той)че аз съм му в кърпа вързан.
А за напиването .....е събота вечер бях на литър мента бре .....ежедневие ли да го правя
Та ....ти си успял .....аз не,макар и да съм ги извъртял във всякакви варианти номерцата,ноооо дебела му е главата и ,естествено,май ще си пати на стари години от нея.
Сега като се замисля ....абе тоя чевек да не подозира,че му "магаря" манджата .....ако и аз съм на масата,чак ушите му плющят ........но няма ли ме -не кусва
.................................................. ............Хъх...........................
Ето го и следващото - баси истеричното комшийско лапе .Абе какви са тея родители та не разбират,че имат проблем бре .Сутрин яко ревове с отказ да ходи на детска градина.Вечер го тупалчат,че не е искало да става сутринта и пак ревове.То че ми пречат,пречат ми ....ама и какво ли ще стане от това дете като голямо бре? А причината мое и да е тривиална - някое друго,по-окомуш лапе,му се налага .....а комшийското е своенравно .....и това го депресира.Един разговор с възпитателките да обърнат малко повече внимание на ситуацията и всичко ще е наред .....ама то и родителите требе да са си родители
Уфффф в свят на разврат какво ли очаквам и аз
Ай ...поплаках си пред вас ...нема ви занимавам повече с битовизми,щот не са интересни ......но са неразделна част от живота .Скоквам до кварталната пивница да ударя една-две бири и да оправим политиката ,пък другото .....бе да го еВа и у дрогото да го еВа
Коментар